De ce e important sa citim povesti celor mici

Povestile sunt o resursa educationala esentiala pentru ca copiii sa inteleaga problemele sociale si psihologice ale vietii de zi cu zi intr-un mod simplu si distractiv. Daca vrei sa incepi sa-l educi pe micutul tau cu privire la valoarea diversitatii, aceste povesti te vor ajuta.

Astazi, traim intr-o societate multietnica si variata, care ne pune constant in contact cu diferite culturi si realitati. Din pacate, procesul de integrare nu este intotdeauna usor sau imediat, asa ca trebuie sa ne pregatim generatiile viitoare pentru a primi in cel mai bun mod posibil oameni din culturi diferite de ale noastre, lasand deoparte tabuuri si prejudecati care sunt incompatibile cu societatea noastra.

Povestile sunt o modalitate foarte recomandat copiilor de abordare cu probleme complexe care, a explicat intr – un alt mod, ar fi de neinteles pentru ei. Din acest motiv, ele vorbesc despre multiculturalism, despre traditii, obiceiuri, vise si dificultati ale copiilor din diferite culturi. Fie ca vorbim de carti electronice sau traditionalea, importanta povestilor pentru copii nu trebuie subestimata.

Astazi vrem sa va vorbim despre importanta povestilor pentru copii, beneficiile lor si cateva exemple, astfel incat sa puteti incepe sa le puneti in practica de acum inainte.

A spune povesti copiilor este un obicei care a ramas in trecut, acolo cu parintii si bunicii nostri; O scena clasica care s-a blocat pe televizor sau computer. Astazi, parintii sunt atat de saturati de sarcini incat copiii nu au timp, cu atat mai putin sa citeasca o poveste inainte de culcare.

A citi o poveste copiilor in fiecare seara este mai mult decat o simpla activitate de a-i adormi, poate aduce beneficii atat pentru ei, cat si pentru adulti. Prin urmare, un bun obicei pe care parintii trebuie sa il adopte este de a le citi o poveste copiilor lor in acest fel, fiind incurajat sa citeasca si sa-si intareasca imaginatia, ceea ce va fi benefic in cursul vietii.

Citind povesti copiilor ofera mari avantaje, cum ar fi crearea de legaturi de dragoste intre parinti-bunici si copii, citirea povestilor copiilor ii ajuta sa-si dezvolte diferite abilitati sau sa desfasoare activitati pe care le face placere. Cu o lectura constanta, talentele copiilor se vor dezvolta, in acelasi timp in care dobandesc cunostinte etice furnizate de povestile povestite.

Beneficii:

– Stimuleaza creativitatea anticipand sau prezicand ceea ce vine dupa poveste in lectura.

– Imbunatateste memoria, ne putem aminti zile intregi chiar si ani, personajele sau complotul unei povesti atunci cand ne atrage atentia.

– Transmite valori si principii din generatie in generatie citind o poveste.

– Promoveaza somnul, o poveste este ideala ca un analgezic.

– O poveste este importanta atunci cand vine vorba de transmiterea cunostintelor prin diferite metafore si morale.

– Stimuleaza dezvoltarea limbajului prin pronuntarea corecta a cuvintelor.

– Citirea povestilor ajuta la depasirea provocarilor si temerilor care sunt adesea ascunse, prin povesti in care se pot identifica cu unele personaje din poveste.

– Promoveaza atentia in ascultare, facilitand astfel comunicarea.

– Promoveaza minunatul obicei al lecturii recreative la o varsta frageda.

Comunicat publicat de: GETIK CONSULTING SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de GETIK CONSULTING SRL

Ce modele de rochii purtam anul acesta?

Daca vrem sa fim mereu bine imbracate, inainte de inceperea unui sezon, ar trebui sa ne facem putina ordine in dulap si sa ne triem…

Ce criterii trebuie evaluate pentru a alege o canapea buna?

Pentru a cumpara o canapea si a o face bine, este esential sa tineti cont de cateva aspecte de baza. Ce masuratori ar trebui sa…

Cum sa alegi un pat pentru copii?

Exista mai multe motive care ne pot determina sa schimbam patul din dormitorul copiilor: varsta copilului, spatiul disponibil sau, pur si simplu, estetica.

Lupta impotriva celulitei cu aceste metode eficiente

Evitarea este posibila cu exercitii fizice, hidratare si o dieta buna. Exista, de asemenea, remedii pentru eliminarea celulitei atunci cand a aparut deja.

Criterii de achizitie a unei trotinete electrice

Trotinetele electrice sunt la moda. In doar cativa ani, au devenit unul dintre cele mai populare mijloace de transport. Sunt rapide, confortabile, ecologice, foarte economice…
Vezi profilul GETIK CONSULTING SRL