Cum sa alegi un pat pentru copii?

Exista mai multe motive care ne pot determina sa schimbam patul din dormitorul copiilor: varsta copilului, spatiul disponibil sau, pur si simplu, estetica.

Cei mici din casa cresc la viteza maxima si au nevoi diferite pe masura ce cresc. Acest lucru este foarte evident cu hainele si cu patul. Patul trebuie sa evolueze odata cu cresterea lor. Pana la varsta de 2 sau 3 ani, este posibil sa inceapa deja sa se simta inconfortabil in patutul lor sau in patul pentru bebelusi. La acele varste incep deja sa simta ca spatiul incepe sa fie prea mic si ingust pentru ei si va vor anunta, de exemplu, urcand barele … Este timpul, atunci, sa inlocuiti patutul cu un pat.

Schimbarea paturilor poate avea un impact important asupra somnului copilului, asa ca este important sa vorbiti despre acest lucru, astfel incat sa nu fie prins cu garda jos, si sa se obisnuiasca cu ideea.

Cei mici din casa au nevoie de spatiu pentru a se simti confortabil si a se deplasa liber. Din acest motiv, paturile pentru copii ofera din ce in ce mai multe solutii diferite pentru a economisi cat mai mult spatiu posibil. Paturi supraetajate, paturi, paturi inalte, paturi cu rafturi … Totul este conceput pentru a profita la maximum de fiecare metru patrat al camerei copiilor!

Cum sa alegeti un pat pentru copii?

Iata cateva criterii de care sa tineti cont atunci cand alegeti un pat pentru copii:

Varsta copiilor

Varsta este un aspect important atunci cand alegeti patul copilului. Pentru cei mici, care tocmai au iesit din patut, este de preferat sa aleaga un pat cu bare de protectie.

Este, de asemenea , recomandat sa evitati paturile inalte pentru copiii mai mici de 6 ani.

Dimensiunea patului

Patul pentru copii, numit si pat de tranzitie, marcheaza trecerea de la patut la patul pentru adulti. Acest tip de pat este potrivit pentru copiii de la 2 la 6 ani.

Patul recomandat imediat dupa patut este patul pentru copii de 70 × 140 cm. Este special conceput pentru copii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de luni. Este, in principal, dimensiunea pe care o gasim la patuturile extensibile odata ce se atinge cea mai mare suprafata a patutului, cu autonomie de trecere.

In plus fata de dimensiuni, patul pentru copii are bariere laterale la capul si piciorul patului, ceea ce permite asezarea patului copilului oriunde in camera. In functie de modelul patului pentru copii, aceste protectii pot fi detasabile pentru a permite trecerea progresiva la un pat cu acces gratuit.

Exista o alta dimensiune intre ele: patul junior de 70 × 160 cm. Are avantajul ca este potrivit pentru copii si ofera protectie, precum patutul, oferind in acelasi timp mai mult spatiu. Cu toate acestea, puteti renunta la acesta si puteti opta pentru un pat de o persoana de dimensiuni definitive.

Materialul din care este confectionat patul

Cel mai bun lucru pentru patul unui copil este inca lemnul crud. Cu toate acestea, HDF (placi de fibra de inalta densitate) este considerat un material de buna calitate atata timp cat nu a fost supus unor tratamente chimice.

Comunicat publicat de: GETIK CONSULTING SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de GETIK CONSULTING SRL

Ce criterii trebuie evaluate pentru a alege o canapea buna?

Pentru a cumpara o canapea si a o face bine, este esential sa tineti cont de cateva aspecte de baza. Ce masuratori ar trebui sa…

Lupta impotriva celulitei cu aceste metode eficiente

Evitarea este posibila cu exercitii fizice, hidratare si o dieta buna. Exista, de asemenea, remedii pentru eliminarea celulitei atunci cand a aparut deja.

Criterii de achizitie a unei trotinete electrice

Trotinetele electrice sunt la moda. In doar cativa ani, au devenit unul dintre cele mai populare mijloace de transport. Sunt rapide, confortabile, ecologice, foarte economice…

Cerceii, accesoriul perfect pentru orice tinuta

Orice femeie ar trebui sa aiba cel putin o pereche de cercei in colectia sa de accesorii, deoarece acestia sunt versatili si completeaza tinuta.

Rochii la moda - ce modele se poarta in acest an

Chiar daca sezonul rece impune o vestimentatie din ce in ce mai calduroasa, nu trebuie sa renuntam la rochiile ce ne-au bucurat in zilele calduroase…
Vezi profilul GETIK CONSULTING SRL