TIFF 2022 - unul dintre cele mai populare evenimente ale momentului

Cu peste 350 de proiecții – povești legendare și filme în premieră absolută, o selecție puternică de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și experiențe cine-culinare, TIFF a dovedit ca este cel mai mare eveniment cinematografic din România. Festivalul s-a bucurat de o vizibilitate crescută în mass-media, cu peste 3.500 de materiale, potrivit agenției de monitorizare mediaTRUST.

În perioada 1 – 28 iunie 2022, TIFF a înregistrat 3.580 de materiale în mass media. Mediul online a acordat o importanță aparte festivalului cu 3.361 de articole: 1.762 – website-uri*, Facebook – 1.192, Twitter – 100, Instagram – 182, restul fiind YouTube, Forum, Blog, Podcast și Comentarii. În presa scrisă au fost publicate 100 de articole referitoare la TIFF, posturile TV au difuzat 90 de știri, iar la posturile de radio monitorizate au fost difuzate 29 de știri.

*Nota: numărul total al website-urilor include agregatoarele de știri și sursele online de știri, tratate separat în cadrul graficului.

 

Top surse media

La categoria presei scrise, Făclia (Cluj) a publicat cele mai multe articole – 22, urmat de Ziua de Cluj cu 15 de articole. Kronika (Cluj) este în clasament cu 10 articole, iar Curierul Național cu 6 articole. Posturile de radio cu cele mai multe știri difuzate despre TIFF sunt Radio Europa FM cu 17 materiale, Virgin Radio Romania – 3 știri, București FMRomânia Actualități și Radio Zu cu câte 2 știri fiecare. ProTV este postul de televiziune cu cele mai multe știri difuzate cu TIFF – 16, urmat de Antena 1 și TVR 1 cu cate 14 știri și Antena 3 cu 12, în timp ce Prima TV a înregistrat 11 știri. În online, site-ul agenda.liternet.ro a înregistrat 48 de articole, agerpres.ro a publicat 30 de materiale, monitorulcj.ro – 27 de materiale, zcj.ro – 23 de materiale, news.ro – 23 de materiale și adevarul.ro – 19 articole.*

*Nota: În cadrul Top Surse Media, mediul online include strict website-uri.

 

 

 

Despre raport

Raportul  a  luat  în  calcul  rezultatele monitorizării a 23 posturi TV naţionale, 12 posturi radio naţionale, peste 500 de publicaţii naţionale şi locale, peste 2500 de surse de ştiri online, peste 30.000 de blog-uri și forum-uri la care se adaugă conturile publice ale utilizatorilor români de Facebook, Twitter, Google+ si Youtube, în perioada 1 iunie– 28 iunie 2022.

Despre mediaTRUST

mediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internaționale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

 

Contact:

Gabriela Stănescu

PR Manager

0733.109.007

gabriela.stanescu@mediatrust.ro

Galerie foto:


Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Din 21 aprilie începe sezonul vacanțelor și relaxării la Ana Hotels Europa Eforie Nord

Pentru Ana Hotels Europa Eforie Nord, sezonul turistic estival ia startul pe 21 aprilie. Primii oaspeți care vor trece pragul locației de la Eforie Nord…

Revista Biz și PRO TV au lansat prima copertă NFT din România

În premieră în piața de media, Revista Biz împreună cu PRO TV au lansat astăzi, 22 martie, Lionheart, prima copertă NFT din România!

COMUNICAT DE PRESĂ

Dezbaterea publică a noilor programe guvernamentale pentru garantarea sectorului IMM realizată în forul Camerei Deputaților: reprezentanții Ministerului Finanțelor, ai FNGCIMM și ai CNIPMMR au demarat…

Batman vine în noiembrie la Warner TV!

Două producții din trilogia „The Dark Knight” regizată de Christopher Nolan, cu actorul Christian Bale în rol principal, vor fi difuzate de Warner TV, în…
Vezi profilul #centruldepresa