Tendinte in domeniul pardoselilor din lemn 2019

Clientii sunt din ce mai educati si mai scrupulosi in alegerea modelului de parchet lemn stratificat sau masiv care sa le reflecte personalitatea si sa le innobileze casele. Odata cu evolutia noilor tehnologii de prelucrare a lemnului, mai mult decat oricand, puteti alege dintr-o mare varietate de modele de parchet din lemn, comercializate de producatorii de profil. Acest lucru ofera un potential extraordinar la nivel de design interior. Si cum, pe langa mobila si decoratiunile din propria casa, si parchetul reprezinta un element de design interior important, care va exprima propirul stil, este bine de stiut care sunt tendintele in domeniu.

Placi de parchet stratificat mai mari tip dusumea

Placile mari sunt potrivite atat pentru incaperile mai mici, creand senzatia de spatialitate, cat si pentru camerele mari sau holuri. Reprezinta o varianta foarte potrivita pentru camere de zi, dormitoare sau orice sectiune a casei. Se pot monta orizontal, vertical sau chiar în diagonala.

In ceea ce priveste parchetul masiv si stratificat, puteti opta pentru placi cu latimea de la 13 la 20 cm si lungimea de la 50 la 220 cm, spre deosebire de lamelele traditionale, mult mai mici, cu latimea de pana la 10 cm.

Parchet stratificat tip dusumea

Culori actuale

Decizia de a alege parchetul potrivit pentru casa ta, dintr-o plaja atat de larga de esente de lemn si tonuri de culoare, poate fi dificila si provocatoare. Numai pentru parchet stejar, spre exemplu, exista urmatoarele tonuri de culoare disponibile: natur, albit, bej, bronz, rosiatic, gri, maro deschis, maro inchis, negru. Ca sa nu mai pomenim si de finisaj care va complica si mai mult alegerea. Sa fie parchetul nefinisat, mat, lucios, afumat, periat, rindeluit , ce s-ar potrivi mai bine?

Tonuri de gri

Parchetul stratificat gri se apropie foarte mult de lemnul natural, cu o nuanta aproape identica scoartei de copac. In ultimul timp aceasta culoare a castigat multa popularitate datorita reorientarii gusturilor in materie de parchet, in sensul in care sunt apreciate modelele cu textura si fibra apropiata de cea a lemnului natural, asa cum se regaseste acesta in padure. Un alt motiv pentru care a crescut interesul pentru aceasta culoare este faptul ca poate moderniza si innobila o camera cu un design interior comun sau perimat, dar isi poate gasi locul si intr-o camera cu elemente de mobilier si decoratiuni foarte moderne. Tonurile de gri se pot integra bine cu majoritatea stilurilor de decorare.

Parchet stratificat gri

Tonuri inchise

Daca vreti sa creati un spatiu elegant, cu personalitate, luati in considerare nuantele de maro inchis, rosiatic sau negru. Cu cat este mai inchisa si mai intensa culoarea, cu atat va fi si impactul vizual mai puternic. Esentele de lemn cele mai reprezentative pentru aceste tonuri de culoare sunt stejarul, frasinul, nucul sau esente exotice precum merbau, jatoba si palisandru. 

Daca iti doresti un parchet lemn masiv, poti alege unul nefinisat din stejar pe care ti-l putem personaliza cum doresti.

Parchet stratificat negru

Parchet stratificat alb

Mergeti pe alb daca va doriti o nuanta actuala pentru casa dvs. Va va face casa sa straluceasca si veti obtine un design interior cu personalitate. De asemenea, un parchet alb amplifica spatiile si lumineaza camera.  Pardoselile albe pot fi finisate in mai mutle moduri, de tipul finisajului (ulei, lac mat, lac lucios) depinde si asocierea cu anumite elemente de design interior sau cu altele. Spre exemplu, sunt in tendinte pardoselile baituite cu alb si lucioase care se completeaza cu interioarele minimaliste si pereti albi, cu piese putine de mobilier si cateva tablouri, permitand mobilierului si obiectelor de arta sa devina vedetele casei tale.

Parchet triplu stratificat alb

 


Alte comunicate publicate de Parchet pe Viata

Parchet laminat vs. parchet stratificat

Parchet stratificat vs. parchet laminat – ce alegem pentru confortul nostru

Parchetul in baie – provocarea pentru o stare de bine

Controversat la inceput, o tendinta populara si foarte apreciata in ultima vreme, parchetul in baie va ofera alternativa eleganta si extrem de atragatoare a unui…

Parchet din lemn in camera copiilor

Camera copiilor este un univers magic in care fiecare micut isi dezvolta personalitatea. De aceea trebuie sa tinem cont de interesele si de confortul lui.…

Cum un parchet iti poate face casa mai primitoare

Inca din momentul in care pasesti intr-o casa, iti poti da seama daca acel spatiu detine acea calitate nedefinita care te face sa te simti…
Vezi profilul Parchet pe Viata