Cel mai bun parchet din lemn pentru familiile cu animale de companie

Afla care parchet este potrivit daca ai animale de companie

Un parchet din lemn nu este cea mai grozava optiune atunci cand tinem animale de companie prin casa, mai ales cand este vorba despre caini si pisici, adica animale cu gheare mai proeminente, care pot zgaria pardoseala.

Nici macar solutia taierii corespunzatoare a ghearelor nu este suficienta, deoarece acestea, chiar si boante, pot lasa urme inestetice pe suprafata lemnului. Nu poti impiedica un animal sa alerge si sa se joace prin casa! Puteti sa asterneti cate carpete si covoare doriti, cainele vostru va aluneca pe ele, le va disloca si tot va ajunge cu labutele pe parchet.

Un iubitor de animale ar trebui sa ia in considerare utilizarea altor tipuri de pardoseli, cum ar fi parchetul laminat, gresia sau piatra, dar ce te faci cand nu vrei sa renunti la atmosfera specifica amenajarilor cu lemn?

In acest sens, esentele moi, cum sunt pinul si bradul, sunt cele mai proaste optiuni! Nici o finisare ulterioara, oricat de atent realizata, nu va putea asigura protectie impotriva ghearelor de caine.

In prezent exista posibilitatea montarii unui parchet fabricat din esente extra dure de lemn si, asa cum am mai spus, speciile exotice sunt in topul listei de arbori care au calitati deosebite privind rezistenta la agresiuni exterioare.

Iata care sunt cele mai recomandate esente de lemn intr-o casa cu animale de companie:

Parchet Sucupira

Parchet lemn masiv Sucupira

Lemnul de sucupira este extrem de dens, lucru care ii confera o rezistenta atat de mare, incat poate fi folosit si in amenajarile exterioare, cum ar fi terase, alei, piscine. Este un lemn cu o culoare ce variaza de la brun maroniu pana la ciocolata amaruie, cu aspect fibros si textura relativ rugoasa. Parchetul necesita o finisare atenta pentru ca porii lemnului sa fie complet sigilati.

Parchet artar (Hard maple)

Parchet triplustratificat din artar

Nu trebuie confundat cu artarul obisnuit, mai este numit si artar dulce sau artar de zahar si are origine nord-americana, Canada gazduind arealul sau cel mai obisnuit. Din aceasta specie se face si pardoseala salilor de baschet, asa ca un astfel de parchet va rezista traficului intens sau ghearelor de animale. Prezinta o textura fina, uniforma, fiind apreciat pentru nuantele sale mai deschise

Parchet Merbau

Este recunoscut pentru durabilitatea sa, fiind recomandat pentru traficul intens din casele cu familii active, posesoare de animale de companie. Este ideal si pentru sistemul de incalzire prin pardoseala. Culoarea sa maro rosiatica poate oferi multa eleganta, dar si caldura oricarei incaperi.

Lemnul masiv este o alegere mult mai buna decat cel stratificat intr-o casa cu animale, deoarece cel de-al doilea tip suporta un numar redus de slefuiri si raschetari, avand in vedere faptul ca stratul de lemn de la suprafata are o grosime limitata. Dar este cam singurul dezavantaj.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
parchet din lemn, parchet


Comunicat publicat de: Parchet pe Viata (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Parchet pe Viata

Parchet laminat vs. parchet stratificat

Parchet stratificat vs. parchet laminat – ce alegem pentru confortul nostru

Parchetul in baie – provocarea pentru o stare de bine

Controversat la inceput, o tendinta populara si foarte apreciata in ultima vreme, parchetul in baie va ofera alternativa eleganta si extrem de atragatoare a unui…

Parchet din lemn in camera copiilor

Camera copiilor este un univers magic in care fiecare micut isi dezvolta personalitatea. De aceea trebuie sa tinem cont de interesele si de confortul lui.…

Tendinte in domeniul pardoselilor din lemn 2019

Clientii sunt din ce mai educati si mai scrupulosi in alegerea modelului de parchet lemn stratificat sau masiv care sa le reflecte personalitatea si sa…

Cum un parchet iti poate face casa mai primitoare

Inca din momentul in care pasesti intr-o casa, iti poti da seama daca acel spatiu detine acea calitate nedefinita care te face sa te simti…
Vezi profilul Parchet pe Viata