Parchetul in baie – provocarea pentru o stare de bine

Controversat la inceput, o tendinta populara si foarte apreciata in ultima vreme, parchetul in baie va ofera alternativa eleganta si extrem de atragatoare a unui design interior cald si prietenos pentru o stare de bine.

Poate fi considerat parchetul alegerea potrivita pentru baie?

Parchet de baie

In stare bruta, neprotejat, un parchet din lemn este sensibil la factorii externi – se pateaza, se expandeaza, este predispus la atacul insectelor si al mucegaiului.

Prin tehnicile moderne insa, calitatea, aspectul si durata lui de viata au fost mult imbunatatite, unele modele de parchet fiind chiar recomandate pentru spatii considerate provocatoare – baile.

Prin aplicarea straturilor de ulei, de obicei pe baza de poliuretan, precum si prin tratamente speciale de intretinere, dilatarea si contractia lemnului se reduc considerabil, iar pe suprafata acestuia se formeaza o pelicula izolanta ce nu permite umezelii sa afecteze structura lemnului.

Calitatea lemnului este importanta, deoarece depinde gradul de compatibilitate cu interioare ce presupun abur si apa. Astfel, esentele de pin si de brad nu sunt recomandate, avand o densitate mica si o capacitate de absorbtie mare, in timp ce stejarul, cedrul, ciresul, artarul, nucul si esentele de lemn exotic pot fi folosite cu succes pentru montarea parchetului in baie.

Apa reprezinta o amenintare pentru parchetul din baie?

Probabil aceasta este preocuparea principala atunci cand ne gandim la un parchetul montat in baie, in locul clasicei gresii/ faiante. Stropii de apa si aburul se formeaza natural, insa acum nu trebuie sa va mai sperie. Datorita tratamentului, suprafata este protejata, iar printr-o intretinere minima va puteti bucura de parchetul dumneavoastra o lunga perioada de timp. Petele mari de apa trebuie sterse, incaperea trebuie aerisita cat mai des iar pentru mentenanta, un strat de ulei trebuie aplicat periodic.

Masuri de ingrijire a parchetului din baie

Folosirea parchetului pentru pardoselile din baie necesita o atentie putin mai mare la protejarea suprafetei, insa totul va fi recompensat de estetica spatiului si de starea de bine pe care o ofera.

Astfel, este foarte importanta verificarea periodica a stratului de finisaj. Puteti testa daca este intact prin observarea dinamicii lemnului la contactul cu stropii de apa – daca remarcati ca ei se absorb, atunci se impune reaplicarea stratului de ulei.

Pentru spatiile expuse din jurul cazii/ dusului/ chiuvetei puteti folosi covorase sau rogojini ca puncte strategice de protejare, ce vor functiona ca o bariera suplimentara impotriva infiltratiei de apa.

Instalatia de apa, tevile si robinetele trebuie verificate constant pentru a nu fi predispusi la inundatii.

Ce avantaje va ofera parchetul in baie?

Caldura: Baia este spatiul dumneavoastra de relaxare. Aici va bucurati de o baie cu spuma, de bulele din Jacuzzi sau de o sesiune de infrumusetare “home-made”. Din aceasta cauza, pardoseala reprezinta primul contact tactil direct, ce va poate da o stare de bine pentru restul zilei. Pardoselile din lemn sunt calduroase nu doar prin aspect, ci si prin textura si prin capacitatea de retinere a caldurii.

Estetica: Principalul beneficiu este design-ul deosebit. Frumos, elegant si mai ales natural, parchetul din lemn folosit in baie aduce natura mai aproape de dumneavoastra. Da personalitate baii, putand fi folosit atat pentru un design rustic, cat si pentru unul modern. In plus, folosirea parchetului in spatiul baii a cunoscut o amploare in ultima vreme, fiind considerata ultima tendinta extrem de populara in materie de design interior deosebit.

Starea de bine este o alegere – de dumneavoastra depinde daca acceptati provocarea!

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

parchet de lemn, parchet de baie, modele de parchet

Comunicat publicat de: Parchet pe Viata (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Parchet pe Viata

Parchet laminat vs. parchet stratificat