Cum un parchet iti poate face casa mai primitoare

Inca din momentul in care pasesti intr-o casa, iti poti da seama daca acel spatiu detine acea calitate nedefinita care te face sa te simti in largul tau, confortabil. Spunem ca o casa are o atmosfera calda atunci cand modul in care sunt combinate materialele, culorile, formele si texturile creeaza o atmosfera care te invita la relaxare sau iti da sentimentul ca esti la adapost, protejat de lumea exterioara.

 

Elementele folosite pentru a crea o atmosfera calda sunt de regula materialele naturale, umbrele subtile, mobilierul confortabil. Aproape niciodata nu lipseste pardoseala cu parchet din lemn. Lemnul face parte din istoria omenirii, fiind atat de strans legat de evolutia societatii noastre incat va fi intotdeauna apreciat si cautat. Sa poti calca, cu talpile goale, pe un parchet din lemn este o adevarata terapie pentru corp si spirit.
Iata cateva idei de utilizare a parchetului, astfel incat sa ai o casa calda si primitoare.

O intrare dichisita

Indiferent ca stai intr-un mic apartament de bloc sau intr-o casa cocheta, nu neglija  holul de la intrare. Acesta nu este numai un punct in care sa-ti lasi hainele, umbrela sau pantofii, ci reprezinta chiar cartea de vizita a locuintei tale, spatiul care are primul impact asupra vizitatorilor. Asadar, amenajeaza-l in stilul care te reprezinta! Peretii de un alb cremos, tavan si parchet din lemn de nuc, iata o combinatie care contrasteaza placut.
Parchet din lemn Nuc

Un living mai usor ca aerul

Timp de multi ani, designerii contemporani au optat pentru pardoseli foarte inchise la culoare, ceea ce aducea un strop de drama si un aer sofisticat in locuintele moderne sau in renovarea celor traditionale. Realitatea este ca un parchet din lemn in tonuri deschise are o putere speciala in transformarea spatiului din jur. O intreaga incapere poate arata mai aerisita, mai usoara, mai relaxanta, prin simpla utilizare a lemnului mai putin intens colorat. Explicatia rezida in faptul ca un astfel de parchet masiv va absorbi o cantitate mai mica de lumina si va reflecta mai multa, retinand mai putin privirea si dand senzatia ca obiectele de deasupra lui plutesc.

Parchet din lemn de stejar culoare deschisa

Dusumeaua bunicii

Foarte multi oameni si-au petrecut copilaria in casa bunicilor, iar cele mai frumoase amintiri sunt legate de podeaua noduroasa din lemn, acoperita de covoare din lana tesute traditional sau presuri multicolore. De fapt, ne amintim atingerea placuta a scandurilor noduroase, aspectul tocit si innegrit, mirosul de lemn vechi, uscat. Putem retrai clipele copilariei cu o dusumea de stejar montata intr-o mansarda sau intr-un loc unde ne place sa citim, sa cream, sa fim noi insine.

Parchet tip dusumea din stejar culoare inchisa

Un dormitor din povesti

Copiii isi petrec mult timp jucandu-se pe podea, uneori chiar citind, dormind sau invatandu-si lectiile la nivelul pardoselii. Pentru ei reprezinta o aventura si ar fi pacat sa nu-i incurajam sa traiasca povestile pe care si le imagineaza. Un parchet de stejar reprezinta cel mai comod si confortabil teren de joaca. Nu trebuie sa ne temem ca jocurile celor mici vor zgaria, vor lovi, vor strica parchetul cel nou. In fond, zgarieturile si micile imperfectiuni fac parte din viata de familie, nu montam parchet ca sa ne transformam casa intr-un muzeu.   

Si indoor, si outdoor…

Intotdeauna o terasa acoperita- prelungire a livingului dincolo de un perete din sticla- va avea un farmec aparte. Pentru un aspect continuu, elegant, poti sa o plachezi cu acelasi tip de parchet din interior. Va fi placut sa iti petreci dupa-amiezile calde de vara sau serile racoroase de toamna in aer liber.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
parchet din lemn, parchet de stejar, parchet din lemn de nuc


Comunicat publicat de: Parchet pe Viata (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Parchet pe Viata

Parchet laminat vs. parchet stratificat

Parchet stratificat vs. parchet laminat – ce alegem pentru confortul nostru

Parchetul in baie – provocarea pentru o stare de bine

Controversat la inceput, o tendinta populara si foarte apreciata in ultima vreme, parchetul in baie va ofera alternativa eleganta si extrem de atragatoare a unui…

Parchet din lemn in camera copiilor

Camera copiilor este un univers magic in care fiecare micut isi dezvolta personalitatea. De aceea trebuie sa tinem cont de interesele si de confortul lui.…

Tendinte in domeniul pardoselilor din lemn 2019

Clientii sunt din ce mai educati si mai scrupulosi in alegerea modelului de parchet lemn stratificat sau masiv care sa le reflecte personalitatea si sa…
Vezi profilul Parchet pe Viata