Servicii pentru copiii cu autism din comunitatea Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului acordă, în parteneriat cu Asociaţia Help Autism, servicii terapeutice pentru copiii cu tulburări de spectru autist, precum și servicii sociale pentru depistarea precoce a celor cu întârziere în dezvoltare.

În perioada 2014-2016 au beneficiat de intervenţie timpurie prin servicii gratuite de terapie de recuperare 51 de copii cu vârsta începând de la un an.

În baza acestui parteneriat public-privat a fost inaugurat în 2014 Centrul „Casa Soarelui” (str. Marin Pazon nr. 2B), având ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor cu TSA și a părinților lor prin creșterea accesibilității la serviciile de terapie, consiliere și acces la o educație incluzivă în învățământul de masă.

De asemenea, a fost lansat în anul 2016 proiectul „Campanie de diagnostic precoce a întârzierilor în dezvoltare”. Acesta a avut ca scop promovarea activităţilor Asociației Help Autism în vederea creşterii gradului de conştientizare şi accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu întârziere în dezvoltare (întârziere de limbaj, tulburări de spectru autist şi tulburări asociate).

În cadrul campaniei au fost evaluaţi 471 de copii cu vârste cuprinse între unul şi trei ani din creşele aflate în subordinea DGASPC Sector 3.

Asociaţia HelpAutism se implică activ de aproape patru ani în derularea de programe de conştientizare a autismului şi are ca misiune crearea de mecanisme, servicii şi proiecte destinate îmbunătăţirii vieţii familiilor cu copii cu tulburare de spectru autist şi creşterea gradului de recuperare a acestora prin diagnostic precoce şi intervenţie timpurie.

 

Serviciul Relaţii Mass-media

Date de contact:
Email: presa@primarie3.ro
Telefon: 021.318.03.35


Galerie foto:


Comunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

Grupul Orange anunţă astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul doi al anului 2017, disponibile la 30 iunie.

În intervalul aprilie-iunie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 266,8 milioane de euro, în creștere cu 11% faţă de perioada…

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…
Vezi profilul Administrator