SCRISOARE DESCHISA Adresată Preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului României

Industria de expoziţii şi târguri profesionale, conferințe şi congrese contribuie la dezvoltarea economiei locale prin crearea de oportunităţi de afaceri pentru firmele românesti, fiind un catalizator al dezvoltării relaţiilor de afaceri şi al implementării de inovaţii şi tehnologii noi în economia românească, cu rolul de a-i creşte productivitatea şi competitivitatea pe plan internaţional. Pandemia provocată de coronavirus a afectat puternic această industrie, prin anularea sau amânarea evenimentelor, cu efect de domino pentru multe sectoare industriale.

In fapt, firmele care activează în domeniul organizării de expoziţii, târguri, conferinţe şi congrese au activitatea suspendată total, începand cu mijlocul lunii martie.  Dacă în alte domenii gen HORECA s-au prestat, parţial sau total, activităţile de bază ale companiilor, în acest domeniu activitatea a fost complet interzisă, cifra de afaceri fiind, în acesta perioadă, practic zero, fără speranţe de modificare în perioada următoare.

 

Expoziţiile şi târgurile profesionale sunt instrumente foarte eficiente și deosebit de rapide pentru propagarea noutăţilor tehnologice, pentru prezentarea produselor de vârf din diverse domenii precum: auto, construcţii, automatizări, IT, medicină, agricultură, turism, mobilă, mase plastice etc. Expoziţiile şi conferinţele specializate sunt indispensabile pentru companiile și IMM-urile româneşti, care reprezintă coloana vertebrală a economiei şi trebuie tratate cu mare importanţă de către guvern şi instituţiile de stat.

 

De asemenea, expoziţiile, conferinţele şi târgurile profesionale oferă un impuls puternic pentru întreaga economie locală: constructori de standuri, furnizori de echipamente audio-video, agenții de publicitate, hoteluri, restaurante, comerț cu amănuntul și multe altele.

 

Având în vedere argumentele de mai sus, rugăm Preşedinția, Guvernul şi Parlamentul României precum și autoritățile statului să ia în considerare orice soluție care poate contribui la supraviețuirea firmelor din acest domeniu și la menținerea forței de muncă specializată şi calificată până la ieşirea din această criză epidemiologică, economică şi socială cu care ne confruntăm.

 

Vă asiguram de întreaga noastră susținere şi colaboare pentru a implementa măsurile care vor putea permite reluarea activității în domeniul expozițiilor, târgurilor, conferințelor şi congreselor.

 

Romexpo SA

(organizator: Indagra, Târgul de Turism, Construct Expo, BIFE_SIM, Metal Show & TIB, Cosmetics Beauty Hair, Rommedica, Denta, TIBCO, Romhotel, Expo Flowers&Garden, Antique Market, Modexpo, Pack Show, Expo Drink, Inventika, Mobila Expo, Somn Expo, Bio Life & Style, Senior Expo, Târgul Cadourilor de Craciun)

Mihai COSTRIȘ – Director General

 

Euroexpo Fairs

(organizator: Baby Boom Show, Metal Show&TIB, Print&Sign, Pack Show, Gifts Show, Expo Plast, Cleaning Show, Textil Technology Show, Expo Shop)

Camelia BUDA – Director General

Universum Events

(organizator: Imobiliarum)

Mihai CIMA – Managing Partner

 

Universum Expo

(organizator: Go Tech, Bucharest Technology Week)

Cristian HOSSU – Managing Partner

 

Premium Expo

(organizator: Salonul Auto Bucureşti)

Sorin RĂDĂCINEANU – Director

 

DLG Intermarketing

(organizator: Agraria, Agriplanta, Forest)

Corina MAREȘ – Managing Partner

 

Expo 24 Plus

(organizator: Entertainment Arena Expo, Vending Expo, Expo Trafic)

Laura BUTUC – Director General

 

APMR – Asociația Producătorilor de Mobilă din România

Aurica SERENY- Preşedinte

 

ASPAPLAST – Asociația Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice

Constantin Gheorghe OPRAN – Preşedinte

 

ITS Events Management

Liliana BALICI – Director General

 

 

DK Production Exhibition Stands

Cătălin NEAMȚU – Administrator

 

HT Design

Bogdan POPESCU – Managing Partner

 

Consult Line

Albert KISS – Managing Partner

 

Exspiri

Niculina CHIRU – Administrator

 

Evolution Expo Construct

Cristian MIHAI– Director General

 

Profi Printing

Florentin PREPELIȚĂ – Administrator

 

ACS Expo

Gheorghe CHIRU – Administrator

 

Stand Expo

Luiza RĂDULESCU – Administrator

 

Expo Design Consulting

Paul STOENESCU – Administrator

 

Atex Design

Răzvan NICA – Administrator

 

Trima Events

Alina BUGEAN – Director General

 

Expo Design System

Voicu SFERDIANU – Director General

 

GL Media & Publishing

Andrei AVRAM – Director General

 

Kasper Spedition

Alin SABAT – Director

 

Festival Logistic Solutions

Gabriela STANCU – Director

 

Publisys

Horațiu CĂLUGĂR – Director

 

Backstage Production Group International

Andrei POPEA – Administrator

 

XTRA Expo

Andrei STRUȚU – Managing Partner

 

360 Revolution

Daniel BUDULUȘ – Director General

 

Ralcom Exhibitions

Liviu RĂDĂCINEANU – Director General

 

Catalyst Solutions

(organizator: Angajatori de TOP)

Dragoş GHEBAN – Managing PartnerComunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Echipa de business a Idea::Bank se consolidează

• Viorel Ruse este noul Director de Marketing și Comunicare al băncii • Viorel Vasile este noul Director al Direcției Managementul Cardurilor • Prioritățile Idea::Bank…

ANA Hotels Europa, 20 de ani de rafinament, confort și eleganță

ANA Hotels „Europa” din Eforie Nord celebrează 20 de ani de excelență în ospitalitate și servicii de înaltă calitate în industria hotelieră de la malul…

HOYA lansează lentilele de ochelari MiYOSMART pentru soare, lentilele care asigură concomitent managementul miopiei și protecția ochilor față de razele puternice ale soarelui

HOYA Vision Care, lider mondial în inovarea tehnologiei de optică, aduce în România lentilele de ochelari MiYOSMART pentru soare. Noile lentile vor asigura atât controlul…

TUD Group: radiografia finanțării sectorului public local în 2022 – peste 4,7 miliarde lei (aprox. 965 mil EUR) pentru 110 unități administrativ-teritoriale

• Municipiul București și Sectoarele 4 și 5 ale capitalei ocupă primele 3 locuri în topul valoric al avizărilor din 2022 • Sectoarele 3 și…

Crowne Plaza, de 25 ani în România

Hotelul Crowne Plaza Bucharest aniversează 25 de ani de excelentă în industria ospitalității și își propune să devină ecofriendly pentru toți oaspeții săi.
Vezi profilul #centruldepresa