SCRISOARE DESCHISA Adresată Preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului României

Industria de expoziţii şi târguri profesionale, conferințe şi congrese contribuie la dezvoltarea economiei locale prin crearea de oportunităţi de afaceri pentru firmele românesti, fiind un catalizator al dezvoltării relaţiilor de afaceri şi al implementării de inovaţii şi tehnologii noi în economia românească, cu rolul de a-i creşte productivitatea şi competitivitatea pe plan internaţional. Pandemia provocată de coronavirus a afectat puternic această industrie, prin anularea sau amânarea evenimentelor, cu efect de domino pentru multe sectoare industriale.

In fapt, firmele care activează în domeniul organizării de expoziţii, târguri, conferinţe şi congrese au activitatea suspendată total, începand cu mijlocul lunii martie.  Dacă în alte domenii gen HORECA s-au prestat, parţial sau total, activităţile de bază ale companiilor, în acest domeniu activitatea a fost complet interzisă, cifra de afaceri fiind, în acesta perioadă, practic zero, fără speranţe de modificare în perioada următoare.

 

Expoziţiile şi târgurile profesionale sunt instrumente foarte eficiente și deosebit de rapide pentru propagarea noutăţilor tehnologice, pentru prezentarea produselor de vârf din diverse domenii precum: auto, construcţii, automatizări, IT, medicină, agricultură, turism, mobilă, mase plastice etc. Expoziţiile şi conferinţele specializate sunt indispensabile pentru companiile și IMM-urile româneşti, care reprezintă coloana vertebrală a economiei şi trebuie tratate cu mare importanţă de către guvern şi instituţiile de stat.

 

De asemenea, expoziţiile, conferinţele şi târgurile profesionale oferă un impuls puternic pentru întreaga economie locală: constructori de standuri, furnizori de echipamente audio-video, agenții de publicitate, hoteluri, restaurante, comerț cu amănuntul și multe altele.

 

Având în vedere argumentele de mai sus, rugăm Preşedinția, Guvernul şi Parlamentul României precum și autoritățile statului să ia în considerare orice soluție care poate contribui la supraviețuirea firmelor din acest domeniu și la menținerea forței de muncă specializată şi calificată până la ieşirea din această criză epidemiologică, economică şi socială cu care ne confruntăm.

 

Vă asiguram de întreaga noastră susținere şi colaboare pentru a implementa măsurile care vor putea permite reluarea activității în domeniul expozițiilor, târgurilor, conferințelor şi congreselor.

 

Romexpo SA

(organizator: Indagra, Târgul de Turism, Construct Expo, BIFE_SIM, Metal Show & TIB, Cosmetics Beauty Hair, Rommedica, Denta, TIBCO, Romhotel, Expo Flowers&Garden, Antique Market, Modexpo, Pack Show, Expo Drink, Inventika, Mobila Expo, Somn Expo, Bio Life & Style, Senior Expo, Târgul Cadourilor de Craciun)

Mihai COSTRIȘ – Director General

 

Euroexpo Fairs

(organizator: Baby Boom Show, Metal Show&TIB, Print&Sign, Pack Show, Gifts Show, Expo Plast, Cleaning Show, Textil Technology Show, Expo Shop)

Camelia BUDA – Director General

Universum Events

(organizator: Imobiliarum)

Mihai CIMA – Managing Partner

 

Universum Expo

(organizator: Go Tech, Bucharest Technology Week)

Cristian HOSSU – Managing Partner

 

Premium Expo

(organizator: Salonul Auto Bucureşti)

Sorin RĂDĂCINEANU – Director

 

DLG Intermarketing

(organizator: Agraria, Agriplanta, Forest)

Corina MAREȘ – Managing Partner

 

Expo 24 Plus

(organizator: Entertainment Arena Expo, Vending Expo, Expo Trafic)

Laura BUTUC – Director General

 

APMR – Asociația Producătorilor de Mobilă din România

Aurica SERENY- Preşedinte

 

ASPAPLAST – Asociația Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice

Constantin Gheorghe OPRAN – Preşedinte

 

ITS Events Management

Liliana BALICI – Director General

 

 

DK Production Exhibition Stands

Cătălin NEAMȚU – Administrator

 

HT Design

Bogdan POPESCU – Managing Partner

 

Consult Line

Albert KISS – Managing Partner

 

Exspiri

Niculina CHIRU – Administrator

 

Evolution Expo Construct

Cristian MIHAI– Director General

 

Profi Printing

Florentin PREPELIȚĂ – Administrator

 

ACS Expo

Gheorghe CHIRU – Administrator

 

Stand Expo

Luiza RĂDULESCU – Administrator

 

Expo Design Consulting

Paul STOENESCU – Administrator

 

Atex Design

Răzvan NICA – Administrator

 

Trima Events

Alina BUGEAN – Director General

 

Expo Design System

Voicu SFERDIANU – Director General

 

GL Media & Publishing

Andrei AVRAM – Director General

 

Kasper Spedition

Alin SABAT – Director

 

Festival Logistic Solutions

Gabriela STANCU – Director

 

Publisys

Horațiu CĂLUGĂR – Director

 

Backstage Production Group International

Andrei POPEA – Administrator

 

XTRA Expo

Andrei STRUȚU – Managing Partner

 

360 Revolution

Daniel BUDULUȘ – Director General

 

Ralcom Exhibitions

Liviu RĂDĂCINEANU – Director General

 

Catalyst Solutions

(organizator: Angajatori de TOP)

Dragoş GHEBAN – Managing PartnerComunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Profilaxia în Angioedem Ereditar, accesibilă acum și pacienților din România

Asociația ”HAERO” este o asociație de pacienți nou constituită care militează pentru protejarea drepturilor persoanelor diagnosticate cu Angioedem Ereditar de a avea acces la îngrijiri…

Takeda primește prestigiosul premiu EURORDIS 2021 Black Pearl pentru implicarea în îmbunătățirea vieții pacienților cu boli rare

Luni, 8 februarie, la Zurich (Elveția), Takeda a fost anunțată câștigătoarea Premiului EURORDIS 2021, ca recunoaștere a angajamentului ferm al companiei de a implica în…

Mirrors of Brâncuși sau reinterpretarea marelui sculptor în limbaj contemporan

„Ne-am dorit o legătură între tradiția pe care o găzduim la Muzeului Țăranului Român și contemporaneitate. Pentru că este e expoziție despre Brâncuși, despre cum…

Comisia Europeană prelungeste si extinde Cadrul Temporar al ajutoarelor de stat, pentru a sustine economiile europene, în contextul pandemiei de coronavirus.

FNGCIMM contribuie la relansarea economiei românești prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică cu patru programe, aprobate în baza Cadrului Temporar de ajutor de…

Pandemia - o oportunitate pentru școala românească de a trece în era digitală

Pandemia COVID-19 a dus la închiderea școlilor, supărând părinții și mutând cursurile în sufragerie, dar ar putea să ajute România să treacă în era digitală…
Vezi profilul #centruldepresa