Republica Cehă prioritate strategică a CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe în România, EximBank şi Akcenta, cea de a XII-a ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată colaborării comercial-economice cu această ţară. Este al doilea eveniment din acestă serie organizat după mutarea CCIB în sediul istoric.

Strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene prevede pentru acest an și abordarea pieţelor central şi nord-europene, iar dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Republica Cehă, o ţară cu un potenţial economic ridicat, reprezintă o prioritate pentru noi. În mod firesc, evenimentul de astăzi va fi urmat de organizarea unei misiuni economice în Republica Cehă, încurajaţi fiind nu numai de interesul pentru dialog şi cooperare manifestat astăzi, ci şi de creşterea schimburilor comerciale româno-cehe consemnată anul trecut”, a declarat în deschiderea evenimentului prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB.

În cadrul acestei ediţii, oameni de afaceri din diverse domenii de activitate au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu: Excelenţa Sa Vladimír Války, ambasadorul extraordinar şi plenopotenţiar al Republicii Cehe în România; Sterică Fudulea, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat; Milan Peprník, ministru-consilier economic la Ambasada Republicii Cehe în România, dar şi cu Valentin Preda, reprezentant BVV – Trade Fairs Brno în România.

Principalele subiecte abordate au vizat: situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior cu Republica Cehă; potenţialul economic al acestei ţări; domeniile în care pot fi dezvoltate proiecte în cooperare; recomandări pentru proiecte de investiţii, oportunitatea de a participa, în condiţii de eficienţă, la târguri şi expoziţii în Republica Cehă.

Cu acest prilej, Corina Vulpeş, directorul Direcţiei Marketing şi Comercial, Divizia Finanţări, Garanţii, Asigurări Nume şi Cont Stat din cadrul EximBank a prezentat participanţilor o serie de soluţii de finanţare, garantare şi asigurare care pot fi utilizate în activitatea de comerţ exterior, în timp ce Theodor Stefanovici, director general Akcenta România vorbit despre soluţii de plăţi internaţionale. Nu în ultimul rând, Ionuţ Manta de la firma Modpack Systems a vorbit antreprenorilor şi managerilor prezenţi despre experienţa deschiderii unei reprezentanţe în Cehia.

Schimburile comerciale bilaterale româno-cehe au înregistrat la 31 decembrie 2016 o valoare de 3,4 mld. euro (în creştere cu 8,3% faţă de anul precedent), din care exporturile româneşti s-au cifrat la 1,5 mld. euro (+11% față de 2015), iar importurile la 1,9 mld. euro (+6% față de anul precedent). Republica Cehă a ocupat locul 10 în topul țărilor de destinație a exportului României (pondere 2,6%), locul 12 în topul țărilor de origine a importului (pondere 2,8%).

Seria seminariilor „Ziua oportunităţilor de afaceri” a debutat în septembrie 2013, cu o ediţie dedicată SUA, urmată de evenimente care au vizat: Orientul Apropiat şi Mijlociu, regiunea magrebiană, Balcanii de Vest, Marea Britanie şi Australia, Arabia Saudită, Iran, India, Bosnia-Herţegovina, dar şi ţările vecine, precum Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria.

Biroul de Presă al CCIBComunicat publicat de: #centruldepresa (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Lecţiile celor mai puternici lideri ai mediului de business

Care este portretul liderului de astăzi, cum poţi ajunge CEO de la simplu angajat şi ce presupune o carieră internaţională, ce nu te învaţă niciun…

Bun venit în lumea smart!

Tehnologii emergente, experiențe live bazate pe realitatea augmentată, demonstrații de live hacking si design thinking după modelul dezvoltat de departamentul d.school, din cadrul Universității Stanford!

Pe 20 Noiembrie începe conferința Zilele Biz, cel mai puternic eveniment de afaceri din România

Evenimentul evidențiază performanța în business și reuneşte leaderii şi profesioniştii care au impus ritmul şi tendinţele din domeniul afacerilor. Conferința se desfăşoară în perioada 20…

Descoperă noile produse L’ÓR și oferă-ți momente de pură încântare

De peste 25 de ani, brandul L’ÓR este sinonim cu standardul de aur în lumea espresso-ului. În 2017, acest standard ajunge acum și în România.…

"Lecții învățate & Gala Performanței" 2017

La fiecare sfârșit de an, Oxygen Events propune mediului bancar și de afaceri un reper memorabil: recunoașterea și premierea performanței. În data de 17 noiembrie…
Vezi profilul #centruldepresa