Participarea României la expoziția internațională “Săptămâna verde 2017”

În perioada 20 – 29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91- a ediție a expoziției internaționale „Săptămâna Verde”. La această ediție, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a închiriat un stand, în cadrul căruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune TOPOLOVENI (Indicație Geografică Protejată), Salam de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). De asemenea, printre produsele româneşti expuse la standul MADR se vor regăsi Caşcavalul de Săveni, brânza de burduf în coajă de brad şi păstrăvul afumat în cobza de brad. Din categoria băuturilor, România va oferi spre degustare Ţuică de Argeş precum şi vin alb şi roşu. Merele de Voineşti vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Conducerea MADR va fi reprezentată în acest an la nivel de secretar general adjunct, iar prezența în cadrul standului va fi asigurată de experți din cadrul direcțiilor tehnice ale MADR.

De asemenea, în acest an, România va fi reprezentată la expoziția internațională “Săptămâna verde 2017”, prin intermediul Camerei de Comerţ Româno-Germane, de nouă producători, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mâncare românească (carne de porc la garniţă, zacuscă etc.), lavandă și produse din lavandă, cât şi obiecte de artizanat realizate de meşteşugari.

Conform datelor primite de la organizatori, în anul 2016 la Expoziție au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri naționale, fiind estimați 380.000 de vizitatorii. Începând cu anul 2003, MADR a participat cu stand propriu, în fiecare an.

 

***

 

În perioada 19 -21 ianuarie 2017, are loc Forumul miniștrilor agriculturii. Tema întâlnirii se referă la agricultură și apă, elemente cheie pentru asigurarea necesarului de hrană. Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură și Conferința Miniștrilor Agriculturii au avut loc din 2009 și au păstrat nivelul ridicat al unui format central ce se adresează aspectelor globale referitoare la agricultură și securitate alimentară.

Cele două evenimente reprezintă repere pentru agenda internațională a sectorului agricol, la începutul fiecărui an. Ediția din anul 2017 a Forumului are ca obiectiv o provocare cheie a secolului 21: lipsa de apă. Ca un utilizator de apă important, agricultura din întreaga lume are, pe de o parte, o responsabilitate, în principal în ceea ce privește gestionarea responsabilă a acestei resurse importante. Pe de altă parte, agricultura are un potențial enorm, în cooperare cu alte politici, pentru a face față provocărilor actuale la nivel internațional.

Discuțiile din cadrul Forumului se vor referi la un subiect deosebit de important – “Agricultura și apa – chei pentru hrănirea planetei”.

Întâlnirea are ca scop furnizarea unui stimul la nivel global pentru dezvoltarea viitoare în domeniul “agricultură și apă”. Se dorește consolidarea rezultatelor ediției precedente a Forumului și agrearea unor măsuri privind gestionarea responsabilă a resurselor de apă și a resurselor naturale, în special solul și apa.Comunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator