Noutăţi editoriale: Anuarul Statistic al României 2017

Institutul Naţional de Statistică, consecvent respectării angajamentelor asumate faţă de utilizatorii săi a elaborat Anuarul Statistic al României, ediţia 2017, cu date pe 2015.

Anuarul Statistic al României, lucrare de referinţă în sistemul publicaţiilor statistice conţine informaţii referitoare la evoluţia economico-socială a ţării pentru anul 2015, asigurând prin comparabilitatea seriilor de date, prezentarea dinamicii societăţii. Seriile de date sunt structurate pe capitole şi cuprind principalele informaţii, cu privire la: organizarea administrativ-teritorială, populaţie, economie, statistică internaţională (informaţii ce permit evaluarea comparativă a nivelului de dezvoltare şi a locului ocupat de România în contextul internaţional) etc. În fiecare capitol şi în anuar sunt prezentate sursele de date, notele metodologice privind sfera de cuprindere şi modul de determinare a indicatorilor statistici.

Faţă de ediţiile anterioare, anuarul din acest an oferă o paletă mai largă de informaţii, certificate printr-o calitate superioară, astfel:

La capitolul 1 – Geografie, meteorologie şi mediu înconjurător se modifica unele tabele ca urmare a implementării proiectului „Studii privind analiza trasării limitelor ariilor naturale protejate din România şi realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate prin trasarea detaliilor topografice ale acestora” precum şi definitivarea cercetării statistice „Situaţia Statistică a Terenurilor”.

De asemenea, şi capitolul Educaţie va cuprinde informaţii în plus referitoare la învăţământul postliceal, în profil teritorial, în anul şcolar 2015-2016.

Urmare definitivării datelor privind populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2015, prezenta ediţie a Anuarului statistic cuprinde şi informaţii corespunzătoare populaţiei rezidente la 1 iulie 2014 în varianta definitivă revizuită cu datele privind naşterile şi decesele înregistrate tardiv.

Nu în ultimul rând, cititorul va remarca ţinuta grafică a anuarului, acurateţea graficelor şi tabelelor care facilitează consultarea.

Anuarul Statistic al României ediţia 2017 poate fi consultat gratuit, pe site-ul oficial al Institutului Naţional de Statistică. În format pe hârtie, anuarul se tipăreşte exclusiv pe baza de comandă prin completarea formularului disponibil pe site. După completare, formularul se transmite la adresa de email: abonamente@insse.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Compartimentul „Diseminarea informaţiilor statistice româneşti”.

Tel: 0213181824; 0213181842/int 1278;

Email: diseminare@insse.roComunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator