Informare de presă Ministerul Mediului

Viceprim-ministrul Grațiela Leocadia GAVRILESCU, ministrul Mediului va participa în perioada 11-15 septembrie a.c., la cea de-a VI-a sesiune a reuniunii Părților la Convenția privind accesul la informație, participarea publicului la luarea deciziilor și accesul la justiție în probleme de mediu (Convenția Aarhus) și cea de a III-a sesiune a reuniunii Părților la Protocolul privind Registrul poluanților emiși și transferați (Protocolul PRTR), care se va desfășura la Budva, Muntenegru.

România este Parte la Convenția Aarhus, precum și la Protocolul PRTR, ratificând aceste instrumente prin Legea nr. 86/2000, respectiv prin Legea nr. 112/2009.

 

Reuniunile menționate sunt organizate de Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE), sub Secretariatul Convenției Aarhus, cu sprijinul Guvernului Muntenegrean.

 

Lucrările reuniunii dedicate Convenției Aarhus si protocolului acesteia sunt structurate pe doua segmente generale și un segment la nivel înalt. Potrivit agendei, în perioada 11 -13 septembrie a.c., vor avea loc lucrările adresate segmentului general privind Convenția Aarhus, în data de 15 septembrie a.c. vor avea loc lucrările adresate Protocolului PRTR, iar în data de 14 septembrie a.c. va avea loc reuniunea segmentului la nivel înalt pentru cele două reuniuni.

 

În perioada 11-12 septembrie 2017, doamna Viceprim-Ministru, Ministrul Mediului va avea, la Podgorica, reuniuni bilaterale cu Primul Ministru și cu Ministrul Mediului din Muntenegru pe subiecte ce vizează disponibilitatea României de a împărtăși din experiența sa în domeniul mediului, în ceea ce privește pregătirea pentru aderarea acestei țări la UE. Acest demers se înscrie în continuarea acțiunilor derulate anterior de România, în perioada 2013-2014, în baza Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul din Muntenegru privind cooperarea în domeniul protecției mediului și dezvoltării durabile, semnat la București în data de 8 februarie 2013, aprobat prin HG nr. 373/2013.Comunicat publicat de: #centruldepresa (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Bun venit în lumea smart!

Tehnologii emergente, experiențe live bazate pe realitatea augmentată, demonstrații de live hacking si design thinking după modelul dezvoltat de departamentul d.school, din cadrul Universității Stanford!

Pe 20 Noiembrie începe conferința Zilele Biz, cel mai puternic eveniment de afaceri din România

Evenimentul evidențiază performanța în business și reuneşte leaderii şi profesioniştii care au impus ritmul şi tendinţele din domeniul afacerilor. Conferința se desfăşoară în perioada 20…

Descoperă noile produse L’ÓR și oferă-ți momente de pură încântare

De peste 25 de ani, brandul L’ÓR este sinonim cu standardul de aur în lumea espresso-ului. În 2017, acest standard ajunge acum și în România.…

"Lecții învățate & Gala Performanței" 2017

La fiecare sfârșit de an, Oxygen Events propune mediului bancar și de afaceri un reper memorabil: recunoașterea și premierea performanței. În data de 17 noiembrie…

Grupul Carrefour deschide Market Valea Călugărească, în județul Prahova

Carrefour a deschis astăzi, 16 noiembrie, primul supermarket în Valea Călugărească, județul Prahova, ajungând astfel la un număr de 222 de supermarketuri la nivel național.…
Vezi profilul #centruldepresa