Îmbrăţişează cultura oraşului tău!” Proiect dedicat cunoaşterii, aprecierii şi împărtăşirii culturii în rândul elevilor

La 158 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti – ASPOLI şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, susține derularea proiectului „Îmbrăţişează cultura oraşului tău!” ce are, ca scop, promovarea culturii şi istoriei naţionale a românilor în rândul tinerei generaţii.

Proiectul „Îmbrǎţişeazǎ cultura oraşului tǎu!” vine în întâmpinarea educației culturale prin elaborarea unui ghid ce va conține informații cu privire la obiectivele culturale din Sectorul 6 al Municipiului București. Astfel, ghidul dat spre tipărire va fi distribuit și promovat în cadrul unor sesiuni de informare, în cele 15 unități de învățământ liceal din Sectorul 6.

Proiectul, ce a luat naștere în luna iunie 2016 și care se va derula până în luna iunie 2017, reprezintă o iniţiativă ce are, ca scop, stimularea interesului elevilor din clasele IX–XII asupra obiectivelor de interes cultural şi istoric din Sectorul 6 care stau mărturie evenimentelor importante petrecute de-a lungul istoriei, de la înfiinţarea primelor aşezări, până în prezent.

După lansarea ghidului, imaginaţia tinerilor va fi pusă la încercare prin organizarea, în mediul online, a unui concurs de clipuri video destinat elevilor din clasele IX–XII din Sectorul 6. Elevii participanţi îşi vor distribui si promova clipurile video pe paginile de socializare, iar câştigătorii vor primi premii.

Toate detaliile desfăşurării proiectului „Îmbrǎţişeazǎ cultura oraşului tǎu!” se regăsesc pe site-ul de promovare a proiectului www.imbratiseazacultura.ro.

 

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator