Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acțiuni

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică inițială de peste 185 de milioane de acțiuni comune, cu valoare nominală de 0,20 euro per acțiune. Acțiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Malta.

Această emisiune de capitaluri proprii, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, are ca scop îndeplinirea obiectivelor Hili Properties de a-și crește portofoliul de active prin investiții în imobiliare comerciale cu potențial de apreciere pe termen lung, de expansiune în alte țări europene și, totodată, de sporire a rentabilității pentru acționari.

 

Valoarea portofoliului Hili Properties este estimată în prezent la 115 milioane euro. Acesta cuprinde șase centre comerciale sub forma unor magazine alimentare în capitala Letoniei, Riga, un spital privat în București – România, 11 proprietăți care găzduiesc restaurante în cartiere comerciale cheie din Estonia, Letonia, Lituania, Malta și România și trei blocuri comerciale și de birouri în Sliema, Marsa și Floriana. Printre parteneri se numără Premier Restaurants, gigantul de supermarketuri suedez Rimi și lanțul norvegian de chioșcuri de ziare Narvesen. Compania este în discuții avansate pentru două achiziții – o proprietate industrială construită recent în Lituania, închiriată unui brand internațional, și o altă proprietate din Varșovia, care găzduiește un retailer de bricolaj.

 

Hili Properties plc oferă spre vânzare un total de 158.158.158 de acțiuni ordinare. Prețul de emisiune este de 0,27 euro per acțiune, ceea ce reprezintă o reducere de 7% la valoarea de 0,29 euro per acțiune și se anticipează că Hili Properties plc va distribui dividende nete de 4% pe baza prețului de ofertă de 0,27 euro.

 

Informațiile și documentația, inclusiv prospectul și formularele de cerere, sunt disponibile la adresa www.hiliproperties.com/ipo. Oferta este disponibilă până pe 26 noiembrie 2021, iar începerea tranzacționării acțiunilor la Bursa de Valori din Malta este prevăzută pentru 16 decembrie 2021.

 

Portofoliul de 115 milioane de euro al Hili Properties se extinde în cinci țări europene și găzduiește supermarketuri, săli de sport, restaurante și un spital privat.

 

Disclaimer:

Valoarea investiției poate să crească sau să scadă, iar performanța anterioară nu indică neapărat performanța viitoare. Investiția în acțiuni ale emitentului poate duce la pierderea unei părți sau a întregului capital investit. Potențialii investitori vor citi prospectul înainte de a lua o decizie de investiție, pentru a înțelege pe deplin riscurile și beneficiile potențiale asociate cu decizia de a investi în acțiunile emitentului. Potențialii investitori sunt invitați să-și consulte consilierul financiar independent cu privire la caracterul adecvat al investiției în acțiuni ale emitentului.

 

Solicitări media:

Joanna Ripard, Director of Communications, Hili Ventures Ltd (+356 2568 1200 / 9942 1231)Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Batman vine în noiembrie la Warner TV!

Două producții din trilogia „The Dark Knight” regizată de Christopher Nolan, cu actorul Christian Bale în rol principal, vor fi difuzate de Warner TV, în…

Nou record pe piața muncii: Numărul de joburi disponibile în primele 10 luni ale acestui an a depășit totalul locurilor de muncă scoase la bătaie pe întreg parcursul anului trecut

Anul acesta a fost, cu siguranță, unul al revenirii pentru piața muncii, depășind orice fel de așteptări. Doar în primele 10 luni din 2021 au…

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România

Black Friday în imobiliare: un dezvoltator imobiliar din Târgoviște anunță reduceri excepționale la Apartamente

Dezvoltatorul Class Park Development se aliniază trendului american și organizează Black Friday pentru apartamentele din noua fază de dezvoltare. Campania de reduceri cuprinde un stoc…
Vezi profilul #centruldepresa