Ekol a inaugurat Terminalul Ro-Ro Yalova, cea mai mare investiție portuară a sa și cea de-a 63-a poartă maritimă a Turciei

Ekol a finalizat Terminalul Ro-Ro Yalova, o sursă de inovație și inspirație pentru industrie.
După doi ani de construcție și proceduri legale, Terminalul este acum funcțional, menit să ajute companiile care efectueaza importuri/exporturi către Turcia, fiind totodată un hub pentru alte destinații, precum Orientul Mijlociu.

Investiția inițială s-a ridicat la valoarea de 40 de milioane €. Marți, 3 Octombrie, primele vehicule au ajuns deja in port, cu ocazia realizării primului export, iar prima călătorie Ro-Ro a început miercuri, pe 4 Octombrie. Nava Ro-Ro, QEZBAN, ce aparține de Alternative Transport, a pornit deja către Trieste, Italia. Ceremonia oficială de inaugurare a Terminalului Ro-Ro Yalova va avea loc în zilele următoare.

Construit în Yalova Topçular pe o suprafață de 80,000 de metri pătrați și cu o capacitate de 500 de remorci, Terminalul Ro-Ro Yalova are un doc cu 2 rampe, X-Ray, un birou vamal, un laborator, birouri de agenții, facilități sociale pentru șoferi,  o zonă de depozitare pe termen scurt de 16 000 de metri pătrați și un depozit ADR.

Materialele cancerigene vor fi testate în laboratoarele din Terminalul Yalova, deschizând calea către exportul de textile și produse din piele, încălțăminte, produse staționare și jucării. Departamentul care va analiza produsele alimentare pentru import și export va deveni operațional până la finalul acestui an. Începând cu luna Noiembrie, vehiculele prin care se vor efectua exporturi vor utiliza stațiile de benzină fără a plăti taxa specială de consum.

Terminalul Ro-Ro Yalova va ține departe de traficul din Istanbul peste 100,000 de remorci, punând, astfel, capăt densității traficului din Haydarpașa și, totodată, va ușura traficul în direcția Harem- Üsküdar, pe partea anatoliană. Terminalul va determina înlăturarea ineficiențelor operaționale cauzate de timpul pierdut în traficul urban. Până acum, Ekol și-a desfășurat toate operațiunile externe din Portul Haydarpașa. Din acest moment, însă, operațiunile vor fi continuate din Terminalul Ro-Ro Yalova.

Cu ocazia finalizării celui mai modern terminal din Turcia și Europa, Terminalul Ro-Ro Yalova, Ahmet Musul, Chairman Ekol, a declarat: “Această investiție a fost realizată în zona cea mai relevantă din punct de vedere logistic din Turcia și va sprijini eforturile tuturor exportatorilor noștri, în special din Industria Auto. Toate investițiile noastre au contribuit atât la dezvoltarea companiei noastre, cât și la dezvoltarea întregii industrii. Acest lucru ne ajută să furnizăm soluții din ce în ce mai bune, bazate pe calitate și profit. Ca o companie lider și model de urmat în rândul competitorilor noștri din Turcia și nu numai, ne continuăm drumul cu determinare, la viteză maximă.”

Terminalul Ro-Ro Yalova va îmbunătăți eficiența operațiunilor, ajutând producătorii, dar și transportatorii să economisească timp și resurse financiare. Totodată, va contribui semnificativ la protecția mediului. Reducând timpul de transport pe cale rutieră, vom economisi 1.5 milioane de litri de combustibil și 4 milioane de kilometri de drum rutier, vom reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 3.7 milioane de kilograme și deșeurile periculoase cu până la 12,000 de kilograme.

 

Despre Ekol:

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.

Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare. Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bine. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții noștri și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 1,000 000 de metri pătrați suprafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel,  un rol vital în povestea de succes  Ekol.

 

Pentru întrebări, vă rugăm contactați:

 

Bogna Blasiak, Corporate Communication Manager Ekol Europa,

bogna.blasiak@ekol.com /  0048 663 298 004

Popescu Diana, Corporate Communication Ekol Romania

diana.popescu@ekol.com / 0040 736 107 000Comunicat publicat de: #centruldepresa (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Participarea domnului Ion Cîmpeanu, Secretar de Stat, la Summit-ul One Planet

În data de 12 decembrie 2017, a avut loc la Paris Summit-ul One Planet, organizat la inițiativa Republicii Franceze, cu scopul de a marca un…

Compania Antibiotice premiată la Gala ANEIR pentru calitatea produsului Nistatină - standard de referință la nivel mondial

Marți, 12 decembrie 2017, compania farmaceutică Antibiotice a primit Trofeul ANEIR de excelență pentru produsul Nistatină, care în acest an a devenit standard de referință…

Administrația Națională de Meteorologie, promotor al achizițiilor publice ecologice

Din anul 2016, Ministerul Mediului participă, în calitate de partener alături de regiunile Basilicata, Sardinia, Lazio și Fundația Ecosistemi din Italia, la implemenatarea proiectului ”GPPbest…

Mediul antreprenorial din România aniversează 30 de ediții Business Days

Platforma de afaceri Business Days aniversează ediția cu numărul 30 în luna decembrie, la București, cu ocazia celui mai important eveniment de afaceri al anului,…

Sunshine Digital și Prora, parteneriat pentru servicii complete de comunicare

Agenția de servicii digitale integrate Sunshine Digital și agenția de comunicare Prora anunță astăzi un parteneriat prin care își completează reciproc aria de servicii pe…
Vezi profilul #centruldepresa