Crestere organica solida post integrare BT – Volksbank Romania. Rezultate financiare la 31 decembrie 2016

#Banci #Cluj Vizualizari: 638

Rezultatele Bancii Transilvania obtinute in 2016 confirma trendul pozitiv al inceputului de an si depasirea bugetului pe anul trecut
● Rezultate financiare la 31 decembrie 2016 ●

 • Banca Transilvania a acordat aproape 175.000 de credite noi pentru retail, IMM si corporate pe parcursul anului 2016.
 • Eficienta operationala BT a ramas in atentia managementului bancii, avand in vedere numarul in crestere in ceea ce priveste clientii si tranzactiile.
 • Peste 800 mii de clienti folosesc internet banking de la BT, iar aproape 250 mii de clienti folosesc mobile banking. Banca investeste in continuare in automatizarea si digitalizarea proceselor, pentru imbunatatirea experientei clientilor cu banca.
 • Banca Transilvania a acordat aproape 18 milioane de lei in 2016 pentru programe de implicare si responsabilitate sociala din domenii precum educatie financiara si antreprenoriala, voluntariat, sport, cultura si cauze sociale.
 • BT Club a oferit programe de educatie financiara pentru peste 8.000 de antreprenori locali, prin intermediul a 60 de seminarii organizate in 2016, in intreaga tara.
 • Banca Transilvania se bucura de sustinerea actionarilor, clientilor si echipei Grupului Financiar BT in ceea ce priveste noul concept de brand, lansat in 2016. Noua identitate exprima sugestiv ideea de modernitate, Romania, respect si energie, valori cu care BT se identifica.
 • Grupul Banca Transilvania a terminat anul 2016 cu active de 51,95 miliarde lei, din care 51,8 miliarde lei sunt aferente bancii.
 • Antreprenorii mici sunt, de asemenea, in atentia Bancii Transilvania, care va reveni in curand cu noutati despre noua platforma dedicata acestora.

Crestere organica solida post integrare BT – Volksbank Romania. Rezultate financiare la 31 decembrie 2016

Veniturile operationale ale Bancii Transilvania au ajuns la 2.823,4 milioane lei, iar profitul net, la 1.233 milioane lei, incluzand venitul din creante din impozit amanat. La nivelul Grupului Financiar Banca Transilvania, veniturile operationale au ajuns la 2.987 milioane lei, iar profitul net, la 1.282 milioane lei. Activele bancii sunt de 51,77 miliarde lei, creditele nete insumeaza 27,2 miliarde lei, iar resursele atrase de la clienti sunt de 41,9 miliarde lei.

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie BT, declara:2016 a insemnat o noua etapa de consolidare a Grupului BT si suntem multumiti ca a fost un an in care am depasit din nou promisiunile facute actionarilor nostri. Pentru noi ramane esentiala perfectionarea constanta a relatiei cu clientii, pentru care vom investi semnificativ in tehnologii de ultima generatie, urmarind simplificarea la maximum a modelului de business. Vom continua sa crestem organic finantand economia romaneasca, valorificand si pe viitor avantajul competitiv al capacitatii locale de decizie. O vom face prudent si responsabil, atenti la multiplele provocari ale mediului economic local si european. Pe de alta parte, cred ca procesul de consolidare a pietei va continua si suntem deschisi si interesati de eventuale achizitii, dar orice decizie de acest tip va fi rationala, va trebui sa faca sens pentru noi, respectiv sa fie complementara si sa adauge valoare. Multumesc actionarilor, clientilor si angajatilor pentru incredere si implicare – atat pentru rezultatele pozitive de pana acum, cat si pentru cei 23 de ani pe care banca ii implineste in 16 februarie”.

 

Ömer Tetik, Directorul General BT, afirma: „In 2016 am reusit sa obtinem rezultate bune din punctul de vedere al cresterii organice si al profitabilitatii, dupa un an de integrare si fuziune cu Volksbank Romania. Suntem o banca de retea, cu oameni pregatiti care, alaturi de o tehnologie avansata, servesc nevoilor clientilor. Chiar daca avem tinte mari si planuri ambitioase, mentinem politica prudenta de creditare si ramanem la un nivel adecvat de acoperire a expunerilor cu provizioane”.

 

Rezultatele activitatii curente a Bancii Transilvania, la sfarsitul anului 2016:

 • Profitul net al Bancii Transilvania este de 1.233 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 1.282 milioane lei.
 • Ritmul de crestere al veniturilor din comisioane operationale: 11,4%.
 • Eficienta operationala BT confirma trendul inregistrat in anul 2016, raportul cost/venit fiind de 41%. Daca excludem efectul tranzactiei Visa Europe, care se ridica la 185 milioane lei, valoarea indicatorului cost/venit ramane la o valoare confortabila, de 44%.
 • Banca Transilvania a acordat clientilor IMM aproape 18.000 credite noi in cursul anului 2016.
 • In perioada ianuarie – decembrie 2016, la nivel brut, inainte de inregistrarea scoaterilor in afara bilantului, creditele BT au crescut cu 10,3%, balansat pe toate liniile de afaceri.
 • Raportul credite/depozite este de 70% la sfarsitul anului 2016.
 • Banca Transilvania are, la 31 decembrie 2016, un portofoliu de 2,82 milioanecarduri, care a generat tranzactii cu aproape 25% mai mari fata de perioada similara a anului precedent. Cota de piata a bancii privind volumul tranzactiilor cu carduri este de aproape 20%. Prin programul de loialitate STAR, Banca Transilvania are un portofoliu de 329.000de carduri de credit.

 

Alte informatii financiare:

 • BT a inregistrat la 31 decembrie 2016 cheltuieli nete cu ajustari de depreciere si provizioane de 654,2 milioane lei (incluzand impactul scoaterii in afara bilantului a 1.995 milioane lei); cea mai mare parte a provizioanelor inregistrate ca si cheltuiala pe parcursul anului 2016 sunt preponderent aferente operatiunii de crestere a calitatii activelor si continua abordarea prudenta a bancii in ceea ce priveste gestionarea riscului de credit.
 • Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 4,62% din totalul portofoliului de credite al BT, o imbunatatire semnificativa fata de 9,75%, la sfarsitul anului 2015, iar NPE conform EBA este de 9,84% la decembrie 2016.
 • Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente si garantii ipotecare este in continuare la un nivel confortabil, de 117.47%, in conformitate cu apetitul de risc al bancii.
 • Solvabilitatea BT, luand in considerare profitul pe anul 2016 este de 18,52% (fara profit este de 15,69%).
 • Creanta de impozit amanat a crescut in  decembrie 2016 fata de raportarea lunii iunie 2016 ( 324.775 mii lei) . Cresterea se datoreaza in cea mai mare parte faptului ca in 2016 a fost recunoscuta creanta de impozit amanat aferenta castigului din achizitia Volksbank Romania, luand in considerare toate conditiile existente din punct de vedere legislativ. Ponderea cea mai mare din suma mentionata reprezinta creanta din impozit amanat aferenta castigului din achizitie.

 

Situatiile financiare la 31.12.2016 nu sunt auditate sau revizuite; cele aferente 31.12.2015 sunt auditate.Comunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator
 

Stiri din Cluj
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca își extinde spațiile de cazare, didactice și de cercetare

#Cluj Insider - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca își extinde spațiile de cazare, didactice și de cercetare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va inagura căminul II B din Campusul Mărăști, luni, 24 iulie 2017, începând cu orele 14. …
67579

#Stiri de Cluj - Rujeola cauzează încă un deces în România. Numărul morților a ajuns la 32

Un alt român, în vârstă de 29 de ani, din Dolj, a murit din cauza rujeolei. Boala a fost confirmată la acesta în februarie 2017, iar primele…
67232

#Stiri de Cluj - Noaptea MINȚII! Compania de Drumuri renunță la ”insulele” de pe DN 1 și alte drumuri naționale - VIDEO

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) renunță ”insulele de calmare” construite pe drumurile naționale.
67231

#Stiri de Cluj - Vezi cum arată prima fotografie postată pe Instagram FOTO

Instagram a ajuns, în ziua de astăzi, una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, popularitatea sa cresând exponențial de la…
67230

#Stiri de Cluj - La Florești, a fost predat amplasamentul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Primarul comunei Florești a eliberat certificatul de urbanism în vederea construirii viitorului Spital Regional de Urgență.
67229

#Stiri de Cluj - Cazare UNTOLD 2017! Ce opțiuni ai cu Alis Holidays. Dă click ca să afli mai multe

Zeci de mii de persoane vor participa în acest an la Untold 2017, iar cazarea este o problemă. Ce opțiune oferă Alis Holidays pentru cei care nu…
67228

#Stiri de Cluj - Năstase a fost suspendat de ITF până în 2021. Are de plătit și o amendă

Ilie Năstase a primit o pedeapsă dură in partea ITF, după scandalurile din ultima perioadă, el fiind suspendat timp de mai mulți ani din orie…
67227
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îşi extinde spaţiile de cazare, didactice şi de cercetare

#Cluj Today - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îşi extinde spaţiile de cazare, didactice şi de cercetare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va inagura căminul II B din Campusul Mărăşti, luni, 24 iulie 2017, începând cu…
67206

#Actual de Cluj - Ce străzi din Cluj închide concertul Depeche Mode

Concertul Depeche Mode din weekend de la Cluj închide mai multe artere importante de circulație, între care și o porțiune din Splaiul…
67118
Kata Korponay și Fabian Jujescu participă la un concurs în Ungaria

#Sport in Cluj - Kata Korponay și Fabian Jujescu participă la un concurs în Ungaria

Doi dintre sportivii legitimați la secția de natație a CS Universitatea Cluj, Kata Korponay și Fabian Jujescu, participă sâmbătă, 22 iulie,…
67008
Vezi toate stirile din Cluj