Comunicat de presă - Primăria Sectorului 2

Precizare a Primăriei Sectorului 2 privind incendiul de la Clubul Bamboo

Primăria Sectorului 2 prin intermediul Poliției Locale Sector 2 a verificat de mai multe ori activitatea desfășurată de S.C. MORGANA INVEST S.R.L. (Club Bamboo) pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale.

La data de 16.06.2016 societatea comercială a fost sancționată contravențional de către polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Sector 2 — Serviciului Control Comercial. Amenda a fost aplicată conform Legii nr. 12/ 1990 *republicată*, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică, fără să aibă Autorizația de desfășurare a activităților prevăzute în grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (Baruri și alte activități de servire a băuturilor) de la Primăria Sectorului 2.

Articolul 20, pct. 2 din O.G. nr. 2/ 2001 precizează că pentru aceeași faptă, respectiv lipsa autorizației de desfășurare a activităților, nu se pot aplica 2 sau mai multe sancțiuni principale repetate, motiv pentru care nu a fost aplicată o altă sancțiune contravențională societății.

În vederea reautorizării bazei de agrement — etapa II — corpul de birouri și unități de cazare, autorizată inițial prin AC nr. 1197/ 74T/ 11.10.2006 și nr. 999/ 48T/ 31.07.2008, SC MORGANA INVEST SRL a solicitat și obținut de la Primăria Sectorului 2 Autorizația de Construire nr. 654/ 41T/ 06.12.2012. Ulterior, a depus anunțul de începere al lucrărilor la Primăria Sectorului 2 cu nr. 66175/ 10.11.2014 și la Inspectoratul Regional de Construcții București — Ilfov cu nr. 35815 /17.11.2014.

La data de 07.06.2016 polițiștii locali din cadrul Direcției Control — Serviciul Disciplina în Construcții s-au deplasat la adresa din Str. Tuzla nr. 50 unde, au constatat că nu se executau lucrări de construire, nefiind demarate lucrările pentru care a fost obținută Autorizația de Construire nr. 654/ 41T/ 2012. Cu această ocazie au întocmit o notă de constatare în care se menționează că lucrările pentru care s-a cerut autorizație de construire nu au fost demarate, deși anunțul de începere a lucrărilor a fost înregistrat, așa cum prevede legea.

Întrucât la data deplasării în teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexă la Cartea Funciară, prin adresa Poliției Locale Sector 2 titularului construcțiilor i-a fost comunicat faptul că autorizația pentru desfășurarea activităților de alimentație publică nu va fi eliberată de către Primăria Sectorului 2.

Facem precizarea că girul privind desfășurarea activităților comerciale în orice locație este dat de instituțiile reglementate în Legea numărul 359/ 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în Registrul Comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice. Autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică reprezintă doar transpunerea solicitării Codului Fiscal de achitare a unei taxe suplimentare de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică, (baruri, restaurante și alte activități recreative) și nicidecum girul autorității locale privind legalitatea desfășurării activității.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2

DIRECTOR, AUREL DOBRILĂComunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator