Comunicat de presă - Primăria Sectorului 2

Precizare a Primăriei Sectorului 2 privind incendiul de la Clubul Bamboo

Primăria Sectorului 2 prin intermediul Poliției Locale Sector 2 a verificat de mai multe ori activitatea desfășurată de S.C. MORGANA INVEST S.R.L. (Club Bamboo) pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale.

La data de 16.06.2016 societatea comercială a fost sancționată contravențional de către polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Sector 2 — Serviciului Control Comercial. Amenda a fost aplicată conform Legii nr. 12/ 1990 *republicată*, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică, fără să aibă Autorizația de desfășurare a activităților prevăzute în grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (Baruri și alte activități de servire a băuturilor) de la Primăria Sectorului 2.

Articolul 20, pct. 2 din O.G. nr. 2/ 2001 precizează că pentru aceeași faptă, respectiv lipsa autorizației de desfășurare a activităților, nu se pot aplica 2 sau mai multe sancțiuni principale repetate, motiv pentru care nu a fost aplicată o altă sancțiune contravențională societății.

În vederea reautorizării bazei de agrement — etapa II — corpul de birouri și unități de cazare, autorizată inițial prin AC nr. 1197/ 74T/ 11.10.2006 și nr. 999/ 48T/ 31.07.2008, SC MORGANA INVEST SRL a solicitat și obținut de la Primăria Sectorului 2 Autorizația de Construire nr. 654/ 41T/ 06.12.2012. Ulterior, a depus anunțul de începere al lucrărilor la Primăria Sectorului 2 cu nr. 66175/ 10.11.2014 și la Inspectoratul Regional de Construcții București — Ilfov cu nr. 35815 /17.11.2014.

La data de 07.06.2016 polițiștii locali din cadrul Direcției Control — Serviciul Disciplina în Construcții s-au deplasat la adresa din Str. Tuzla nr. 50 unde, au constatat că nu se executau lucrări de construire, nefiind demarate lucrările pentru care a fost obținută Autorizația de Construire nr. 654/ 41T/ 2012. Cu această ocazie au întocmit o notă de constatare în care se menționează că lucrările pentru care s-a cerut autorizație de construire nu au fost demarate, deși anunțul de începere a lucrărilor a fost înregistrat, așa cum prevede legea.

Întrucât la data deplasării în teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexă la Cartea Funciară, prin adresa Poliției Locale Sector 2 titularului construcțiilor i-a fost comunicat faptul că autorizația pentru desfășurarea activităților de alimentație publică nu va fi eliberată de către Primăria Sectorului 2.

Facem precizarea că girul privind desfășurarea activităților comerciale în orice locație este dat de instituțiile reglementate în Legea numărul 359/ 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în Registrul Comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice. Autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică reprezintă doar transpunerea solicitării Codului Fiscal de achitare a unei taxe suplimentare de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică, (baruri, restaurante și alte activități recreative) și nicidecum girul autorității locale privind legalitatea desfășurării activității.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2

DIRECTOR, AUREL DOBRILĂComunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Batman vine în noiembrie la Warner TV!

Două producții din trilogia „The Dark Knight” regizată de Christopher Nolan, cu actorul Christian Bale în rol principal, vor fi difuzate de Warner TV, în…

Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acțiuni

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică inițială de peste 185 de milioane…

Nou record pe piața muncii: Numărul de joburi disponibile în primele 10 luni ale acestui an a depășit totalul locurilor de muncă scoase la bătaie pe întreg parcursul anului trecut

Anul acesta a fost, cu siguranță, unul al revenirii pentru piața muncii, depășind orice fel de așteptări. Doar în primele 10 luni din 2021 au…

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România
Vezi profilul #centruldepresa