Comunicat de presă Primăria Municipiului București

Primarul General, Gabriela Firea: Vom demara un amplu proces de modernizare si echipare a spitalelor din Bucuresti. Cetatenii au dreptul la spitale care sa ofere servicii de calitate, dupa modelul european!

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit ieri, la sediul Municipalitatii, cu managerii si cu directorii medicali ai celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. Alaturi de Primarul Capitalei, la intalnire au fost prezenti directorul interimar al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Razvan Nitu si directorul medical interimar al  ASSMB, Turkes Ablachim.

Sedinta a avut ca scop stabilirea unui plan de masuri pentru ca in perioada imediat urmatoare sa fie demarat un amplu proces de reorganizare si modernizare a sistemului de sanatate din Bucuresti. In acest sens, Primarul Capitalei a facut apel la managerii de spitale sa ia toate masurile necesare pentru igienizarea, renovarea si eventuala extindere a spitalelor, pentru ca, ulterior, acestea sa fie dotate si echipate corespunzator.

 

„Toate cele 19 unitati medicale vor intra intr-un amplu proces de renovare si igienizare”

 

Primarul General, Gabriela Firea: „Imi doresc ca aceasta intrevedere sa ne ajute sa ne organizam cat mai eficient pentru anul 2017, in asa fel incat sa oferim bucurestenilor, intr-un timp cat mai scurt, servicii de cea mai buna calitate si spitale comparabile cu cele europene. De altfel, vom demara un proiect pilot care vizeaza renovarea, modernizarea si dotarea tuturor spitalelor aflate in administrare. Ne dorim ca acest proiect sa reprezinte un model de succes in intreaga tara.Va marturisesc ca am facut o serie de vizite neanuntate in toate cele 19 spitale si stiu ca sunt si lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciti enorm, dar sunt si lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs, stiu ca de multe ori spitalele reprezinta cea de a doua casa pentru dvs. si, tocmai de aceea, stiu ca putem si noi sa avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de cresterea conditiilor de lucru si a calitatii actului medical. Astfel, in ceea ce priveste aspectul spitalelor, toate cele 19 unitati medicale vor intra intr-un amplu proces de renovare si igienizare. Nu putem trece la dotari, pana nu facem curatenie. In acest sens, trebuie sa tratam cu mare responsabilitate raportul infectiilor intraspitalicesti. De asemenea, intra in responsabilitatea dvs. sa evaluati fluxul medical, sectiile in care sunt prea multi pacienti si sa dispuneti extinderea acestor sectii pentru ca pacientii sa nu astepte prea mult”.

Se cauta solutii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal

 

In ceea ce priveste dotarile care urmeaza sa fie facute in cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel incat Administratia Spitalelor sa poata demara procedura de achizitie. De asemenea, Primarul General a mentionat ca, impreuna cu Ministerul Sanatatii, va incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

La randul sau, directorul ASSMB, Razvan Nitu, a precizat ca in conditiile fundamentarii bugetului pentru anul 2017, este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste executia bugetului, urmarind ca banii alocati sa fie cheltuiti in integralitate. De asemenea, pentru spitalele cu lucrari in derulare, s-a cerut o verificare atenta a constructorilor„in asa fel incat cheltuirea banilor publici sa fie justificata”.

La randul sau, doamna Turkes Ablachim, directorul medical interimar al ASSMB le-a reamintit managerilor celor 19 spitale ca, pana la sfarsitul lunii februarie, au obligatia „ de a intocmi  Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple si de a-l depune la Directia de Sanatate Publica conform Dispozitiei emise de Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016”.

Galerie foto:


Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Batman vine în noiembrie la Warner TV!

Două producții din trilogia „The Dark Knight” regizată de Christopher Nolan, cu actorul Christian Bale în rol principal, vor fi difuzate de Warner TV, în…

Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acțiuni

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică inițială de peste 185 de milioane…

Nou record pe piața muncii: Numărul de joburi disponibile în primele 10 luni ale acestui an a depășit totalul locurilor de muncă scoase la bătaie pe întreg parcursul anului trecut

Anul acesta a fost, cu siguranță, unul al revenirii pentru piața muncii, depășind orice fel de așteptări. Doar în primele 10 luni din 2021 au…

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România
Vezi profilul #centruldepresa