Cel mai potrivit tipar pentru instalarea parchetului

Descopera diferite moduri in care poti monta parchetul stratificat.

Odata ce ai ales produsul care iti place, fie ca este parchet din lemn masiv, fie ca este parchet stratificat din lemn, trebuie sa iei o alta decizie importanta: in ce mod sa il instalezi. Drept, in diagonala, bradut, chevron… Vei constata ca nu poti lasa la voia intamplarii aceasta hotarare, nu totul depinde de “ce se poarta”, exista lucruri pro si contra pentru fiecare mod de a imbina partile componente ale unei pardoseli din parchet. Un alt element de care trebuie sa se tina cont este complexitatea lemnului ce formeaza suprafata parchetului. Cu cat fibrele lemnoase au un aspect mai incarcat (prezinta nuante si directii diferite), cu atat tiparul de montaj trebuie sa fie mai simplu.

Parchet stratificat montaj englezesc drept

Asezarea parchetului in acest mod va conferi largime oricarei incaperi si, ca urmare, este alegerea optima pentru un open space creat in case sau apartamente de mici dimensiuni. Montarea placilor din lemn pe diagonala unei incaperi, dintr-un colt in coltul opus, va scoate in evidenta cea mai lunga linie, marind optic spatiul. In general, diagonalele, ca elemente geometrice, sunt considerate a fi dinamice si conducatoare de energie. Parchetul in diagonala este potrivit pentru incaperile atipice, cu unghiuri si curbe iesite din comun.

Principalul dezavantaj consta in pierderile de material datorate necesitatii de a taia si ajusta capetele placilor de parchet. Este nevoie de mesteri ceva mai priceputi, in special daca se foloseste un tipar mai ciudat, cu un unghi diferit de cel comun, acela de 45 de grade.

Parchet chevron

Tiparul chevron are o istorie foarte lunga in spate si confera eleganta, opulenta sau grandoare unei locuinte. Placile se intalnesc de obicei intr-un unghi de 45 de grade, rezultand un zig-zag de-a lungul unei axe a incaperii si o linie dreapta de-a lungul celeilate axe. Acest tipar poate fi folosit pentru a da amploare spatiului si dramatism, varfurile de sageata fac ca pardoseala sa para in miscare, obligand ochiul sa “alerge” pe anumite directii. Modelul chevron are acelasi impact vizual chiar si la folosirea unui parchet mai putin costisitor, dintr-un lemn obisnuit, nu neaparat pretios.

Dezavantajele se refera la timpul mare de montaj, pierderile de material si necesitatea de a gasi specialisti pentru o manopera de buna calitate. De asemenea, acest tipar nu se preteaza in spatii mici deoarece poate mari senzatia de aglomerat, apasator, incarcat.

Parchet Chevron din stejar

Parchet bradut (herringbone, os de peste)

Este un tot un tipar  in zig-zag, ca si chevron, dar capetele placilor nu mai sunt taiate oblic la imbinari, ci numai acolo unde intalnesc peretele. Ca urmare, necesita timp mult mai mic pentru montaj, iar pierderile de material sunt mai reduse. Zig-zagul este mai subtil si lipsesc liniile drepte, iar din acest motiv tiparul este mai greu de urmarit, mai dezordonat. Nu creeaza aceeasi senzatie de spatios ca un chevron.

Toate modelele de parchet prezentate in acest articol sunt recomandate ca parchet pentru incalzire in pardoseala.

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
modele de parchet, parchet chevron, parchet stratificat


Comunicat publicat de: Parchet pe Viata (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Parchet pe Viata

Parchet laminat vs. parchet stratificat

Parchet stratificat vs. parchet laminat – ce alegem pentru confortul nostru

Parchetul in baie – provocarea pentru o stare de bine

Controversat la inceput, o tendinta populara si foarte apreciata in ultima vreme, parchetul in baie va ofera alternativa eleganta si extrem de atragatoare a unui…

Parchet din lemn in camera copiilor

Camera copiilor este un univers magic in care fiecare micut isi dezvolta personalitatea. De aceea trebuie sa tinem cont de interesele si de confortul lui.…

Tendinte in domeniul pardoselilor din lemn 2019

Clientii sunt din ce mai educati si mai scrupulosi in alegerea modelului de parchet lemn stratificat sau masiv care sa le reflecte personalitatea si sa…
Vezi profilul Parchet pe Viata