Biroul de Asistenţă în tranzacţii al EY câștigă două premii Mergermarket M&A

Biroul de Asistenţă în tranzacţii din cadrul EY (TAS) a fost desemnat „Consultantul Financiar al anului în Europa Centrală şi de Est pentru M&A” în 2016, pentru a doua oară în ultimii trei ani
EY TAS câştigă premiul „Consultantul financiar al anului pentru due diligence în Europa” pentru a șasea oară în ultimii șapte ani

Biroul de Asistenţă în tranzacţii din cadrul EY (TAS) a fost desemnat „Consultantul Financiar al Anului în Europa Centrală şi de Est” de către Mergermarket, o firmă independentă de furnizare date şi informaţii legate de fuziuni şi achiziţii, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Londra. Această distincție a fost câștigată anterior de EY în 2014. Premiile Mergermarket M&A reprezintă cele mai râvnite recompense din cadrul industriei de profil din Europa.

Biroul de Asistenţă în tranzacţii din cadrul EY (TAS) a primit titlul de „Consultantul financiar al anului pentru due diligence în Europa”, pentru a şasea oară în ultimii şapte ani. Acest premiu a mai fost câștigat anterior de EY în anii 2015, 2014, 2013, 2012 şi 2010.

EY TAS este recunoscut pentru dezvoltarea de relaţii de încredere cu executivi din întreaga lume prin furnizarea permanentă de servicii de excelență – în linie cu strategia EY de a construi o lume mai eficientă, responsabilă şi colaborativă. Pe parcursul anului luat în calcul, EY TAS s-a clasat detaşat pe primul loc din punct de vedere al numărului de tranzacţii şi pe locul doi din punct de vedere al valorii tranzacţiilor.

Florin Vasilică, Liderul TAS în România, declară: „Aceste premii reprezintă o recunoaştere a calității serviciilor de consultanță pe care le oferim zilnic clienţilor noştri. Structura noastră unică din zona EMEIA – ca parte a unui business integrat de la nivel global – ne permite să asigurăm o continuitate a serviciilor şi consultanţă strategică dincolo de orice graniţe teritoriale. Suntem mândri că ne menţinem în situaţia de a fi alegerea preferată de clienţi, în consultanţă, pe zona M&A în Europa.

Anul trecut, EY România a fost consultant pentru unele dintre cele mai importante tranzacții din regiune, printre care achiziția portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller (valoarea totală a tranzacției a fost de 7,3 miliarde de euro) și achiziția rețelei de magazine Profi (553 milioane de euro). De asemenea, EY a fost consultant în achiziția Albalact și Covalact de către grupul francez Lactalis, în achiziția Deutek București de către grupul american PPG, în cea a spitalului Ponderas de către Regina Maria. Tot în 2016, EY România a asigurat consultanță familiei Istrate în atragerea Food Union în acționariatul Alpin 57 Lux.

Dacă în prima jumătate a anului 2016, piața românească de M&A a atins o valoare de 1,1 miliarde de dolari, în a doua jumătate, numărul aproape s-a dublat. Ne așteptăm ca tendința de creștere să se păstreze și în 2017, adaugă Florin Vasilică.

EY TAS este reprezentată în 22 de ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE), cumulând un număr de 550 de profesionişti. În ultimii şase ani, numărul de profesioniști calificați EY în zona de M&A, din regiunea CSE, a crescut de la 20 la 69. Premiul acordat de Mergermarket recunoaşte poziția de lider pe care EY o deține în Europa şi activitatea remarcabilă din 2016 a EY TAS în CSE.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 29,6 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com.

Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

FNGCIMM calibreaza mecanismele de garantare si comunicare ce vor permite amanarea si esalonarea la plata a dobanzilor la creditele ipotecare ale persoanelor fizice afectate de pandemia COVID-19

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este direct implicat in mecanismele financiare ce vor operationaliza facilitățile de suspendare și amânare…