Bilanțul activității IPJ Arad pentru anul 2016

#Administratie Publica #Arad Vizualizari: 326

La nivelul județului Arad, în anul 2016, evoluția indicatorilor prezintă o scădere cu 10,49% a infracționalității sesizate față de anul 2015, scădere înregistrată pe palier economic, judiciar şi al infracţiunilor de altă natură.
Urmarea a managementului aplicat de către echipa de conducere a I.P.J. Arad, în anul 2016 s-au înregistrat cele mai mici valori ale infracționalității din perioada 2010-2016.

Criminalitatea gravă, în scădere

Eforturile polițiștilor s-au concentrat pe combaterea infracțiunilor grave, săvârșite contra vieții și integrității corporale a persoanei, fiind continuată activitatea de prevenire și combatere a micii criminalități, care, deși nu constituie un pericol social mare, prin frecvența cu care se comite a constituit o prioritate.

Numărul infracțiunilor contra vieții, integrității corporale și sănătății a scăzut.

Infracționalitatea în școli, în scădere

  La nivelul judeţului, poliţiştii de proximitate au desfăşurat 592 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar. Datorită acestor activități, în anul școlar 2015-2016, în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora, s-a înregistrat o scădere a infracționalității cu 25%.

Infracționalitatea a cunoscut o scădere atât în mediul rural, fiind constatate, față de anul 2015, cu 15% mai puține fapte penale.

Criminalitatea economico-financiară

Activitatea în domeniu a avut ca prioritate asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat prin combaterea evaziunii fiscale în toate sectoarele economice.

Urmare a activităților desfășurate, în anul 2016, au fost recuperați 14.149.140 de lei, în numerar sau conturi bancare și 7.541.880 de lei prin alte măsuri asigurătorii.

Regimul armelor și munițiilor

În ceea ce priveşte nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  s-a înregistrat o scădere a infracționalității, fiind constatate cu 56% mai puține fapte de natură penală în 2016 față de anul precedent.

În urma acţiunilor desfăşurate pe linia verificării persoanelor fizice şi juridice care efectuează operaţiuni cu obiecte pirotehnice și produse periculoase au fost indisponibilizate în vederea confiscării 159,5 kg articole pirotehnice și 530 kg produse de protecția plantelor și deşeuri periculoase.

483 de sancțiuni contravenționale în domeniul silviculturii

În vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice, au fost organizate 144 de acțiuni. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 483 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.129.000 de lei și au fost confiscați 1.311,43 metri cubi de material lemnos.

Viteza excesivă și abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști,

 principalele cauze ale accidentelor rutiere

         În anul 2016, numărul accidentelor rutiere  pe drumurile publice din județul Arad au scăzut față de 2015. Asftel, s-au înregistat cu 5% mai puține accidente grave, cu 27% mai puține accidente mortale și cu 9% mai puține accidente cu persoane grav rănite.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere rămâne viteza excesivă, urmată de abaterile săvârșite de pietoni și de bicicliști.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost aplicate 48.825 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3.653 de permise de conducere și au fost retrase 1.254 de certificate de înmatriculare.

 

În anul 2017, I.P.J Arad va intesifica activitățile pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prevenirea și combaterea infracționalității în școli și în zonele adiacente, asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Date de contact:
Nume: Inspector de poliţie Radu Lorena
Email: presa@ar.politiaromana.ro
Telefon: 0257/20.71.00 int. 20105
Comunicat publicat de: Administrator (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

CEHOV/KORDONSKY. LABORATOR DE TEATRU. ,PRIMUL MARE EVENIMENT DIN CADRUL FNT 2017

Festivalul Național de Teatru și Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” organizează Cehov|Kordonsky. Laborator de teatru susținut de regizorul Yuri Kordonsky în România.

Premieră: Kaufland România își transformă acoperișurile, parcările și exteriorul magazinelor în grădini urbane pentru comunitate

București, 17 iulie 2017 – Kaufland România reinventează conceptul de hipermarket și lansează prima rețea de grădini urbane comunitare, transformându-și acoperișurile, exteriorul parcărilor și al…

Încep înscrierile la Bursele Europa FM - JTI

JTI Romania și Radio Europa FM anunță cea de-a XIII-a ediţie a Burselor Europa FM. Pasionații de jurnalism vor lucra în echipa Europa FM și…

Problemele IMM-urilor românești, în dezbatere la Palatul CCIB

Astăzi, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost…
Vezi profilul Administrator
 

Stiri din Arad

#Arad ONLINE - Amenzi de câte 2.000 de lei pentru două terase de pe malul Mureșului

Polițiștii locali i-au sancționat pe agenții economici pentru că au difuzat muzică pe terasă deși Regulamentul interzice acest lucru.
79298

#Sport ARAD - Macedonianul Asani se impune în „alb-roșu”: „La UTA, pentru a juca în Liga 1”

The post Macedonianul Asani se impune în „alb-roșu”: „La UTA, pentru a juca în Liga 1” appeared first on sportarad.
79268

#Sport ARAD - Amicale în fotbalul județean: Goleade pentru Pecica și Beliu, Turcuș a marcat în contul Socodorului

The post Amicale în fotbalul județean: Goleade pentru Pecica și Beliu, Turcuș a marcat în contul Socodorului appeared first on sportarad.
79267

#Arad ONLINE - Cele mai importante știri ale săptămânii

Cele mai importante evenimente care au avut loc în ultimele şapte zile în municipiul şi judeţul Arad, surprinse de aradon.ro. Nu…
78832

#Arad ONLINE - PNL: 640 de milioane sunt „resturi”!

Într-un Comunicat al organizaţiei municipale PNL Arad se afirmă că „Aradul este pe locul 35 din 41 la sumele alocate de Guvern, dar pe primele…
78831

#Arad ONLINE - Cele mai frumoase castele de închiriat

Dacă plănuiți o vacanță și aveți nevoie de un element inedit, care să vă asigure amintiri frumoase, sau dacă aveți un eveniment important…
78830

#Arad ONLINE - Ai cataractă? Vezi ce trebuie să faci pentru a te opera gratuit la Spitalul Județean

Medicii oftalmologi arădeni efectuează intervenția pe bază de programări. Operația durează jumătate de oră.
78829

#Arad ONLINE - StrArad și-a luat startul

Festivalul Stradal StrArad, ediția secundă, a început aseară, după ora 18, cu un concert și o proiecție de film în aer liber.
78828

#Actualitati Arad - Adam Muller Guttenbrunn va fi omagiat la Zăbrani, în cadrul proiectului „Galeria Scriitorilor Arădeni”

Adam Muller Guttenbrunn este scriitorul ce va fi omagiat în cadrul următorului  eveniment din cadrul proiectului „Galeria Scriitorilor…
78550

#Critic Arad - Despre eroul social – cât costă

  Greșeala plătită cu bani, clar, e cea mai ieftină pedeapsă care o poți plăti. De altfel, ți se rupe de bani dacă știi că mai poți…
78549
Vezi toate stirile din Arad