Vrei să construiești o Casă în Satu Mare? TOP 10 GREŞELI ÎN ALEGEREA TERENULUI

Când începi să lucrezi la visul de a avea o casă şi îţi dai seama că acesta poate fi realizat, euforia poate fi atât de mare, încât devii predispus la numeroase GREŞELI.
Echipa Davilas Construct a adunat în cei peste 15 ani de activitate o serie de învățăminte și îți vine în întâmpinare, în speranța că te va ajuta să ocolești fiecare capcană din parcursul călătoriei de construcţie a Casei Tale de Vis.

Când începi să lucrezi la visul de a avea o casă şi îţi dai seama că acesta poate fi realizat, euforia poate fi atât de mare, încât devii predispus la numeroase GREŞELI.

Echipa Davilas Construct a adunat în cei peste 15 ani de activitate o serie de învățăminte și îți vine în întâmpinare, în speranța că te va ajuta să ocolești fiecare capcană din parcursul călătoriei de construcţie a Casei Tale de Vis.

TOP 10 GREŞELI ÎN ALEGEREA TERENULUI PENTRU CONSTRUCȚIA CASEI

  1. LIPSA DRUMULUI DE ACCES – A DREPTULUI DE SERVITUTE

Un drum desenat pe o o foaie de hârtie, prin faţa parcelei pe care o cumperi, nu reprezintă în niciun caz o soluţie, atâta vreme cât acel desen nu este realizat de un topograf autorizat şi nu are avizul OCPI. Ba chiar este posibil să te vezi nevoit să plăteşti vamă vecinului tău pentru că treci peste terenul lui.

  1. DRUM DE ACCES IMPROPRIU

Un drum de pământ de 100 m poate fi parcurs fără prea mari probleme vara, pe secetă, dar de cu toamnă până în primăvară, când solul este îmbibat de apă, probabilitatea să ajungi la casa ta confortabil, cu maşina, este aproape ZERO. Excepţie: dacă eşti posesorul unui 4×4 bine dotat.

Recomandare: Caută locaţii în Satu Mare la care poţi să ajungi civilizat şi pe timp de toamnă, iarnă sau primăvară timpurie.

LIPSA UTILITĂŢILOR CE CRESC COSTUL FINAL AL TERENULUI

  1. Lipsa accesului la curent

S-ar putea ca linia de curent să nu fie la o depărtare mai mare de 50 m faţa de colţul terenului tău şi asta să te bucure, iniţial.

Dar de asemenea s-ar putea ca, dacă ceri un aviz de racordare de la Electrica, să ţi se răspundă că în zona nu este suficientă putere pentru a fi şi tu branşat, aşa că trebuie să faci o extindere de curent şi să instalezi un Post de transformare (costuri care pot trece linistit de 20.000 euro).

Recomandare: înainte de achiziţia terenului, cere un aviz de la Electrica prin care să te asiguri că vei avea acces la curent fără probleme şi, mai ales, fără investiţii suplimentare.

  1. Lipsa accesului la reţeaua de apă

Dacă terenul pe care l-ai ochitî n Satu Mare şi pe care vrei să-ţi construieşti casa nu are acces la reţeaua de apă, acest lucru nu este neapărat o problemă. Un foraj de adâncime poate să rezolve rapid situaţia. Dar ia în calcul un cost de minim 3.000 euro pentru o astfel de lucrare (aproximativ 50E/mp +TVA), la minim 60m adâncime (în fucţie de zonă, sol şi debitul de apă dorit).

  1. LIPSA STUDIULUI GEO – TERENURI GREU CONSTRUIBILE

Studiul geotehnic este o analiză complexă a unui teren și a capacității acestuia de a susține în siguranță o construcție. În cadrul acestui studiu există concluzii, recomandări, precum și posibile soluții de amenajare a terenului.

Este vital ca studiul GEO să fie făcut înaintea achiziţiei terenului, pentru a şti de la bun început dacă vom putea construi pe acel teren şi la ce costuri trebuie să ne aşteptăm. Lipsa studiului GEO poate duce la o supradimensionare a structurii de rezistenţă din partea proiectantului, în vederea evitării unor probleme structurale în viitor. Totuşi, supradimensionarea atrage după sine şi costuri în plus.

  1. LIPSA RIDICĂRII TOPO – TERENURILE ÎN PANTĂ

La terenurile în pantă, partea pozitivă constă în priveliştea deosebită, în panorama la care ai acces. Una din părţile mai puţin bune, însă, e reprezentată de costurile crescute. Costuri suplimentare pot apărea, în acest caz, ca urmare a efectuării studiului geo, a excavărilor, terasărilor, sprijinirilor de teren etc., fiind cu 10-40% mai mari decât în cazul unei construcţii obişnuite.

Nu te lăsa înşelat de un preţ mic la achiziţie. Acesta poate duce la costuri suplimentare mult mărite în cazul unui teren în pantă.

  1. NEEXPLOATAREA VECINĂTĂŢILOR (NU DISCUŢI CU VECINII)

O discuţie cu vecinii înainte de achiziţia terenului îţi poate da informaţii preţioase referitoare la atmosfera locului şi utilităţile existente (în mod real). Chiar dacă tu vezi linia de curent în faţa terenului, este posibil ca, în realitate, să nu ai acces la curent fără a face o extindere de reţea, din cauza lipsei de putere din zona respectivă. Alte detalii importante pe care le poţi afla ţin de eventualele neînţelegeri dintre vecini, litigii sau catastrofe naturale.

  1. NEVERIFICAREA DOCUMENTAŢIILOR TERENURILOR (SARCINI, LITIGII)

Neverificarea documentaţiei terenului cu privire la eventualele litigii sau sarcini te poate arunca în mijlocul unor probleme şi încurcături pe care nu ţi le doresti.

  1. NEVERIFICAREA RESTRICŢIILOR ZONALE PRIVIND CONSTRUCŢIA

S-ar putea ca, în ciuda faptului că în vecinătatea terenului pe care doreşti să-l cumperi există deja construcţii similare cu ceea ce doreşti tu să construieşti, să nu ţi se permită ridicarea unei clădiri asemănătoare din cauza unor restricţii de construcţie date de Primărie, Consiliul Local sau de unul din furnizorii de utilităţi.

Exemple: Interdicţie de construcţie pe o anumită arie pentru că în apropiere de terenul vizat există o reţea de medie sau înaltă tensiune, ori un punct de transformare.

Interdicţie de construcţie pentru că în apropiere de sau pe sub terenul tău trece o magistrală de gaz.

  1. TERENURI INUNDABILE

Atenţie mărită la terenurile de pe malul râurilor, al lacurilor sau al mării, ori la cele poziţionate pe fundul văilor, între dealuri. Dacă vizionezi terenul pe timp uscat, ţi se poate părea locaţia ideală, dar, odată cu venirea ploilor, există şansa să descoperi că eşti, de fapt, pe fundul unui lac şi toată apa ţi se adună pe teren.

CONSTRUIEȘTE CU CAPUL PE UMERI PENTRU A RĂMÂNE CU BANI ÎN BUZUNAR! APELEAZĂ LA DAVILAS CONSTRUCT! 

Am transformat peste 15.000 de mp din Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare și împrejurimile sale, în case de poveste. Peste 150 de familii trăiesc azi fericite în casele construite de Davilas Construct, știind că au făcut alegerea cea mai bună pentru ei.

Ai auzit sau ai vizitat Cartierul Davilas, Dorolt, din Satu Mare? Este probabil cel mai mare cartier rezidențial de case nou construite din Satu Mare. Aici, echipa Davilas Construct a construit peste 60 de case de vânzare, pe un singur nivel, P+M, sau P+E, cu 2 sau 3, cu 4 sau cu 5 camere. La vremea respectivă a fost una din cele mai atractive oferte de case de vânzare din Satu Mare. 

După 15 ani de experienţă în construcţia de case știm ce greșeli trebuiesc evitate cu orice preț și ne-am format un bun obicei de a merge întotdeauna pe calea cea mai bună și sigură, pentru că nici tu și nici noi să nu pătimim inutil.

Abia așteptăm să-ți construim și ție acel loc pe care să-l numești acasă.

Davilas Construct 

www.davilasconstruct.ro

cristi@davilas.ro

Tel: 0729-774-499 (L-V; 08:00 -18:00)Cuvinte cheie:
constructii case satu mare, constructor case satu mare, firma constructii case satu mare, Davilas Construct


Comunicat publicat de: Oseom (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Oseom

BDM Roof System: valorile echipei au condus la performanță și la un portofoliu vast de clienți care dorm liniștiți sub un Acoperiș Sănătos®

De peste 11 ani, BDM Roof System comercializează țiglă metalică și construiește acoperișuri durabile. Într-un domeniu în care toată lumea se plânge de lipsa meseriașilor,…

Asociatia „Spune Da Vietii” deschide un nou Centru de Autism in Bucuresti

La 1 an distanta de la deschiderea primului centru Autism Step by Step, ca urmare a cererii crescute, Asociatia „Spune Da Vietii” inaugureaza un nou…

Orange și sendSMS.ro schimbă felul în care brandurile comunică prin SMS printr-un proiect pilot Chat Messages

Orange România și SendSMS.ro au implementat cu succes prima campanie Chat Messages, care permite brandurilor să trimită clienților SMS-uri interactive cu funcționalități multimedia. Serviciul Chat…

Pachet Promo Protectie Copii la Scoala: Spray Dezinfectant 100 ml + 50 Masti la doar 29.40 lei

Cumpara la pachet un Spray Dezinfectant 100 ml + 50 Masti de protectie pentru copii la pretul de doar 29.40 lei. Daca le-ai achizitiona separat,…

Tabara de Arta pentru Copii in jud. Neamt, August 2021

In Tabara de Arta pentru Copii, timp de 5 zile, vom picta, canta, dansa, ne vom plimba, ne vom juca in aer liber, ne vom…
Vezi profilul Oseom
 

Stiri din Satu-Mare

#Satmareanul - Un şofer căruia i s-a făcut rău la volan a intrat cu maşina în staţia de autobuz 6

Un grav accident rutier a avut loc în această seară pe strada V. Lucaciu din Baia Mare. Un şofer, de 57 de ani, a intrat în staţia de autobuz,…
10613117

#Satmareanul - S-au reluat lucrarile de modernizare 5

S-au reluat lucrările de modernizare a drumului județean DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ…
10613116

#Satmareanul - Guvernul României vrea să crească salariul minim de la 1 ianuarie 2023 8

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budai, a fost întrebat ce se va întâmpla cu românii care au salariu minim pe economie și…
10613115

#Portal SM - VIDEO. Accident pe drumul Careiului. Impact între o dubă și o mașină 5

Un accident de circulație s-a produs, astăzi, miercuri, 10 august, în municipiul Satu Mare, după ce două autovehicule au intrat în coliziune.…
10612783

#Portal SM - FOTO. Incendiu în județ. Camioane și autoutilitare cuprinse de flăcări 5

Un incendiu puternic a izbucnit, astăzi, miercuri, 10 august, în județul Satu Mare. Au ars mai multe camioane și autoutilitare, iar la fața…
10612782

#Portal SM - FOTO. Vacanță la Paris pentru mai mulți copii de la o casă de tip familial din Satu Mare 5

Vacanță la Paris pentru mai mulți copii de la o casă de tip familial din Satu Mare. Mai mulți copii de la casa de tip familial Daniel din…
10612781

#Portal SM - Trei indivizi au furat colete în valoare de 20.000 de euro. Prinși de polițiștii sătmăreni 5

La data de 4 august, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Pomi, sat…
10612780

#Portal SM - Reacția medicului ce a intervenit la accidentul în care a murit o fetiță de 10 ani: „Adulți inconștienți” 6

Reacția medicului ce a intervenit la accidentul în care a murit o fetiță de 10 ani. Doctorul orădean Alin Suciu, specialist în medicină de…
10612779

#Portal SM - Bărbat căzut de pe scară, în județul Satu Mare. A ajuns la spital 3

La data de 9 august, în jurul orelor 14.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești-Oaș au fost sesizați despre producerea…
10612778

#Portal SM - Bărbatul ce și-a omorât întreaga familie nu a mai fost evaluat din 2004. Avea probleme psihice 4

Bărbatul ce și-a omorât întreaga familie nu a mai fost evaluat din 2004. Suferea de probleme psihice. Bărbatul în vârstă de 53 de ani din…
10612777
Vezi toate stirile din Satu-Mare