România Încotro? Economia României - Provocări 2019

Oxygen Events organizează în seria România, Încotro? conferința “Economia României – Provocări 2019”, la data de 28 februarie 2019, la Hotelul Marshal Garden, sala Panoramic, din calea Dorobanților 50B.

Evenimentul face parte din ciclul de evenimente financiar – bancare inițiate și organizate de societatea noastră. Ca în fiecare an, prima conferința din calendarul Oxygen Events se referă la economia României, sistemul financiar bancar, provocări pentru anul care a început și impactul lor asupra economiei românești.

 

Este un eveniment adresat profesioniștilor care doresc să fie la curent cu tot ce este nou atât în economia românească cât și în comunitatea bancară, cu tot ceea ce înseamnă provocările și oportunitățile din mediul de afaceri aduse de noile reglementări, tehnologiile de informare și comunicare, de tendințele de dezvoltare care ne vor guverna viitorul.

 

Informatizarea și tehnologizarea  s-au accentuat spectaculos în zona financiar bancară în  ultimii ani iar instituțiile financiare private și de stat s-au aliniat acestor tendințe. În        contextul evoluției rapide a tehnologiei și a cerințelor pentru viteză, usurință, comoditate, transparență și siguranță în serviciile financiar-bancare, inovația trebuie să constituie una dintre principalele preocupări. Dacă instituțiile financiar bancare private, aplică noile tehnologii și s-au digitalizat și statul dovedește că știe, că vrea și poate. În industria          financiar-bancarā, inovația poate fi cheia pentru o ofertă de servicii în acord cu cerințele în creştere ale utilizatorilor și pentru o performanță superioară în relațiile cu partenerii și clienții.

 

În miezul problemelor se află rolul monedei euro în Europa. Potrivit Comisiei Europeane, Euro este  moneda a peste 340 milioane de europeni în 19 state și a devenit “un simbol al unității, suveranității, stabilității și solidității”. Doar dacă există o înțelegere comună a      tuturor participanților din piață se poate asigura siguranța sistemului financiar. “Lansarea euro în urmă cu două decenii a avut la bază o decizie politică, cu importante consecințe în sferele economică și socială. Analiza primilor 20 de ani de existență evidențiază impactul și reacția la testul de maturitate – Marea Recesiune, un șoc simetric cu importante consecințe asimetrice. În ultimii ani ponderea Zonei Euro în PIB-ul global a scăzut, iar decalajul de dezvoltare față de SUA s-a adâncit. În prezent regiunea se îndreaptă spre finalul ciclului economic post-criză și are nevoie mai mult ca oricând de un nou model de dezvoltare   durabilă și convergență”, afirmă directorul Departamentului analiză macroecnomică de la Banca Transilvania, dr. Andrei Rădulescu care va vorbi despre cei 20 de ani Euro.Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

TIFF 2022 - unul dintre cele mai populare evenimente ale momentului

Cu peste 350 de proiecții – povești legendare și filme în premieră absolută, o selecție puternică de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și…

Din 21 aprilie începe sezonul vacanțelor și relaxării la Ana Hotels Europa Eforie Nord

Pentru Ana Hotels Europa Eforie Nord, sezonul turistic estival ia startul pe 21 aprilie. Primii oaspeți care vor trece pragul locației de la Eforie Nord…

Revista Biz și PRO TV au lansat prima copertă NFT din România

În premieră în piața de media, Revista Biz împreună cu PRO TV au lansat astăzi, 22 martie, Lionheart, prima copertă NFT din România!

COMUNICAT DE PRESĂ

Dezbaterea publică a noilor programe guvernamentale pentru garantarea sectorului IMM realizată în forul Camerei Deputaților: reprezentanții Ministerului Finanțelor, ai FNGCIMM și ai CNIPMMR au demarat…
Vezi profilul #centruldepresa