Peste 1.000 de persoane au participat la „Crosul Schimbării”, primul eveniment sportiv din România dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice

Crosul Schimbării a reunit în Parcul Plumbuita peste 1.000 de participanți și peste 200 de alergători de toate vârstele, care au parcurs cele 2 trasee special create: Crosul de 5,6 km adresat persoanelor de peste 18 ani și Crosul de 1,2 km special gândit pentru copii. În plus, mesajul evenimentului a ajuns la peste 150.000 de bucureșteni, prin intermediul campaniei integrate de comunicare derulate pentru promovarea Crosului Schimbării.

Având în vedere numărul foarte mare de copii care au participat, au fost organizate două curse pentru Crosul Copiilor, iar la final fiecare alergător participant la Crosul Schimbării a primit o medalie și un kit cadou. Mai mult, primii cinci adulți și respectiv primii zece copii care au finalizat cursa au primit câte un premiu special din partea sponsorilor Profi, Henkel divizia Beauty și Nike. Lista completă a câștigătorilor dar și o selecție de fotografii de la eveniment sunt disponibile pe www.crosulschimbarii.ro 

 

În cadrul Universității, încercăm în fiecare din disciplinele de construcții să impregnăm concepte de sustenabilitate, atât în partea de proiectare cât și în cele de execuție, exploatare și dezafectare și să venim cu cele mai bune metode, teorii și practici internaționale pentru a proteja mediul.  

În plus, în această perioadă UTCB este în plin proces de admitere a viitorilor studenți și credem că este important să evidențiem și prin astfel de evenimente obiectivele noastre cu privire la sustenabilitate. Crosul Schimbării a fost cel mai recent dintre ele și reprezintă atât o acțiune-manifest cât și un exemplu de implicare civică, prin participarea numeroasă a studenților noștri ca voluntari în organizarea evenimentului” a declarat Prof. Radu VĂCĂREANU, rector Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB).

 

Sustenabilitatea a fost elementul central al Crosului Schimbării și a putut fi regăsită în fiecare aspect al evenimentului: poarta de start/finish a fost realizată din peste 300 de peturi, cu sprijinul Aqua Carpatica, kit-ul alergătorului realizat exclusiv din materiale reciclabile, reutilizabile sau biodegradabile, medaliile de finisher construite din capace de plastic și panglică de sfoară, posterele sustenabile realizate din cartoane reciclabile.  În același timp, Crosul Schimbării a avut zone dedicate pentru colectare selectivă și a reunit mai multe ateliere ecofriendly, toate sub semnul sustenabilității, în cadrul cărora participanții au putut primi mai multe informații despre schimbările climatice și felul în care fiecare dintre ei poate contribui la încetinirea lor. 

 

Ne-am dorit să organizăm acest eveniment într-o zi specială precum Ziua Internațională a Mediului pentru a arăta preocuparea pentru schimbările climatice și pentru a transmite un mesaj de sustenabilitate către colegii și studenții noștri, către bucureșteni în ansamblu și în mod special către copii, deoarece ne dorim să devină conștienți de aceste aspecte de la vârste fragede. Suntem bucuroși de participarea numeroasă la Crosul Schimbării și de succesul acestei prime ediții și vom continua să avem inițiative în această direcție, inclusiv o nouă ediție a crosului în 2023” a adăugat Prof. Radu VĂCĂREANU, rector Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB)

 

Fiecare persoană care a participat la Crosul Schimbării a înțeles cât de mult ne afectează schimbările climatice viața de zi cu zi și că niciun gest nu este prea mic pentru construirea unui viitor mai bun. Trecerea trecerea liniei de finish nu este un sfârșit, ci de fapt începutul alergării pentru un viitor sustenabil, iar Crosul Schimbării va continua an de an demersurile de creștere a notorietății și de educare în sensul sustenabilității.

 

”Crosul Schimbării” a avut loc în data de 5 iunie 2022 în Parcul Plumbuita din Capitală și a fost organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, agenția de evenimente Godmother și cu suportul Primăriei Sectorului 2, București, în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Evenimentului i-au fost alături ca parteneri: PROFI, Fitbit, Henkel divizia Beauty, Elis Pavaje, Holcim, Mobexpert, Crystal System, Retter și Metroul SA, iar partenerii media au fost Radio ZU și ZU TV, precum și gokid.ro – partener pentru evenimentele dedicate copiilor și părinților din cadrul crosului.

 

Succesul primei ediții a Crosului Schimbării a condus natural la decizia de a o organiza anual un astfel de eveniment. Pregătirile pentru ediția 2023 au fost demarate iar cei care doresc să i se alăture în calitate de sponsor sau partener pot accesa www.crosulschimbarii.ro pentru mai multe detalii.

 

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
cros, crosul schimbării, utcb, sustenabilitate, mediu, schimbări climatice


Comunicat publicat de: Godmother (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Godmother

Pe 5 iunie aleargă pentru un viitor sustenabil la ”Crosul Schimbării”!

Alergătorii de toate vârstele sunt invitați să participe la primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice, programat pe data de 5 iunie 2022 –…
Vezi profilul Godmother