Pe 5 iunie aleargă pentru un viitor sustenabil la ”Crosul Schimbării”!

Alergătorii de toate vârstele sunt invitați să participe la primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice, programat pe data de 5 iunie 2022 – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător – în Parcul Plumbuita și Peninsula Tei Toboc. 

”Crosul Schimbării” este organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, Godmother și HOSPICE Casa Speranței și cu suportul Primăriei Sectorului 2, București. La eveniment sunt așteptate să participe peste 2.500 de persoane, dintre care peste 500 de alergători de toate vârstele. 

 

Efectele consumului nesustenabil și ale poluării sunt din ce în ce mai evidente și subliniate de multe cercetări. În 2020, de exemplu, nivelul apelor subterane din Europa a scăzut alarmant de mult, iar anumite zone din România și Polonia s-au luptat cu cea mai grea secetă din ultimul secol.

În acest context, evenimentul sportiv de pe 5 iunie își asumă o temă de maximă importanță și actualitate: cea a schimbărilor climatice. În același timp își propune ca, prin intermediul unor activități pentru întreaga familie, să crească notorietatea acestui subiect și să arate cum fiecare gest mic dar constant poate contribui la schimbări importante.

 

”Schimbarea începe cu fiecare dintre noi și fiecare își poate aduce contribuția prin acțiuni simple, construind astfel cu pași siguri un viitor sustenabil. Simpla participare la ”Crosul Schimbării” și trecerea liniei de finish reprezintă promisiunea de a acționa în mod responsabil pentru un viitor mai bun.” a declarat Prof. univ. dr. ing. Radu VĂCĂREANU, rector Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB)

 

”Crosul Schimbării” va avea loc în data de 5 iunie 2022 între orele 9:00-15:00 în Parcul Plumbuita din Capitală și include două trasee: Crosul Mare (5,6 km) care se adresează persoanelor de peste 18 ani și Crosul Mic (1,2 km) adresat copiilor cu vârste de până la 18 ani. La eveniment sunt așteptați toți cei care înțeleg că schimbările climatice ne afectează viața de zi cu zi și care își doresc să contribuie la a construi un viitor mai bun. 

 

Înscrierile se pot face pe www.crosulschimbarii.ro: participarea la Crosul Mic este gratuită, iar participarea la Crosul Mare implică achiziționarea unui bilet în valoare de 50 de lei, toate încasările fiind donate în beneficiul Hospice Casa Speranței. 

 

Fiecare alergător care va participa la ”Crosul Schimbării” va primi un kit al alergătorului cu materiale esențiale pentru cursă și surprize din partea sponsorilor, iar fiecare finisher va primi o medalie.

În plus, pe toată durata evenimentului, sponsorii și partenerii au pregătit numeroase ateliere, activități educaționale și multe alte acțiuni dedicate conștientizării importanței protecției mediului. Mai multe detalii despre kituri, premii dar și despre toate activitățile pregătite găsiți pe www.crosulschimbarii.ro 

 

Aflat la prima ediție, ”Crosul schimbării” este un eveniment deschizător de drumuri care contribuie semnificativ, prin asocierea cu Alianța  EU-CONEXUS, la promovarea sustenabiliății și adresarea problemelor climatice.

Alături de organizatorii UTCB, Climatosfera, Godmother și HOSPICE Casa Speranței, inițiativei din București i s-au alăturat și următorii parteneri ce vor fi prezenți în ziua evenimentului cu diverse acțiuni sustenabile, pregătite special: PROFI, Fitbit, Henkel divizia Beauty, Elis Pavaje, Holcim, Crystal System, Retter și Metroul SA.

Partenerii media ai evenimentului ”Crosul Schimbării” sunt Radio ZU și ZU TV, precum și gokid.ro – partener pentru evenimentele dedicate copiilor și părinților din cadrul crosului.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
cros, mediu, ziua mediului, crosul schimbării, utcb,


Comunicat publicat de: Godmother (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Godmother

Sănătatea abordată 360 de grade - Cum a adus MedLife starea de bine la cele mai îndrăgite festivaluri de muzică ale verii, alături de Godmother

Cea mai mare rețea națională de servicii medicale private, MedLife, crede că sănătatea trebuie abordată holistic, minte și trup, importanța sănătății mintale și a celei…

Peste 1.000 de persoane au participat la „Crosul Schimbării”, primul eveniment sportiv din România dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice

Crosul Schimbării a reunit în Parcul Plumbuita peste 1.000 de participanți și peste 200 de alergători de toate vârstele, care au parcurs cele 2 trasee…
Vezi profilul Godmother