Participarea României la expoziția internațională “Săptămâna verde 2017”

În perioada 20 – 29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91- a ediție a expoziției internaționale „Săptămâna Verde”. La această ediție, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a închiriat un stand, în cadrul căruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune TOPOLOVENI (Indicație Geografică Protejată), Salam de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). De asemenea, printre produsele româneşti expuse la standul MADR se vor regăsi Caşcavalul de Săveni, brânza de burduf în coajă de brad şi păstrăvul afumat în cobza de brad. Din categoria băuturilor, România va oferi spre degustare Ţuică de Argeş precum şi vin alb şi roşu. Merele de Voineşti vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Conducerea MADR va fi reprezentată în acest an la nivel de secretar general adjunct, iar prezența în cadrul standului va fi asigurată de experți din cadrul direcțiilor tehnice ale MADR.

De asemenea, în acest an, România va fi reprezentată la expoziția internațională “Săptămâna verde 2017”, prin intermediul Camerei de Comerţ Româno-Germane, de nouă producători, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mâncare românească (carne de porc la garniţă, zacuscă etc.), lavandă și produse din lavandă, cât şi obiecte de artizanat realizate de meşteşugari.

Conform datelor primite de la organizatori, în anul 2016 la Expoziție au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri naționale, fiind estimați 380.000 de vizitatorii. Începând cu anul 2003, MADR a participat cu stand propriu, în fiecare an.

 

***

 

În perioada 19 -21 ianuarie 2017, are loc Forumul miniștrilor agriculturii. Tema întâlnirii se referă la agricultură și apă, elemente cheie pentru asigurarea necesarului de hrană. Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură și Conferința Miniștrilor Agriculturii au avut loc din 2009 și au păstrat nivelul ridicat al unui format central ce se adresează aspectelor globale referitoare la agricultură și securitate alimentară.

Cele două evenimente reprezintă repere pentru agenda internațională a sectorului agricol, la începutul fiecărui an. Ediția din anul 2017 a Forumului are ca obiectiv o provocare cheie a secolului 21: lipsa de apă. Ca un utilizator de apă important, agricultura din întreaga lume are, pe de o parte, o responsabilitate, în principal în ceea ce privește gestionarea responsabilă a acestei resurse importante. Pe de altă parte, agricultura are un potențial enorm, în cooperare cu alte politici, pentru a face față provocărilor actuale la nivel internațional.

Discuțiile din cadrul Forumului se vor referi la un subiect deosebit de important – “Agricultura și apa – chei pentru hrănirea planetei”.

Întâlnirea are ca scop furnizarea unui stimul la nivel global pentru dezvoltarea viitoare în domeniul “agricultură și apă”. Se dorește consolidarea rezultatelor ediției precedente a Forumului și agrearea unor măsuri privind gestionarea responsabilă a resurselor de apă și a resurselor naturale, în special solul și apa.Comunicat publicat de: #centruldepresa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de #centruldepresa

Batman vine în noiembrie la Warner TV!

Două producții din trilogia „The Dark Knight” regizată de Christopher Nolan, cu actorul Christian Bale în rol principal, vor fi difuzate de Warner TV, în…

Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acțiuni

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică inițială de peste 185 de milioane…

Nou record pe piața muncii: Numărul de joburi disponibile în primele 10 luni ale acestui an a depășit totalul locurilor de muncă scoase la bătaie pe întreg parcursul anului trecut

Anul acesta a fost, cu siguranță, unul al revenirii pentru piața muncii, depășind orice fel de așteptări. Doar în primele 10 luni din 2021 au…

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România

Zilele Biz, Ediția aniversară 20 de ani

Primul și cel mai puternic festival de B2B din România
Vezi profilul #centruldepresa