Infecții la măseaua de minte – Simptome, cauze și tratament

Măselele de minte se pot infecta deoarece sunt mai greu de curățat. Mâncarea și bacteriile pot fi prinse între dinte și gingii. Spațiul dintre măseaua de minte și partea din spate a gurii poate fi cu ușurință pierdută atunci când perii și folosești ața dentară. Este posibil ca măseaua de minte afectată să nu crească corect prin gingii. Poate apărea parțial, poate crește sub un unghi sau se poate dezvolta complet lateral.

Iată câteva simptome comune ale unei infectii la maseaua de minte: durere în sau în jurul dintelui, durere la nivelul maxilarului sau a feței, umflarea sau roșeața gingiilor din jurul dintelui, respiraţie urât mirositoare, dificultate de mestecat, dificultate la deschiderea gurii, glandele limfatice umflate, febră, dacă dentistul a îndepărtat dintele, deversarea galbenă sau albă la locul extracției. 

Măseaua de minte parțial afectată are un risc mai mare de infecție. Acest lucru se datorează faptului că forma și unghiul său fac ca afecțiunea să apară. Infecția sau cavitatea dinților apare atunci când creșterea excesivă a bacteriilor face găuri în stratul exterior, dur al smalțului. Există mai multe tipuri de bacterii care pot provoca infecții în jurul măselei de minte. În cazuri rare, infecția se poate răspândi în alte zone ale gurii și capului. Tipurile de bacterii care pot provoca o infecție dentară includ: streptococ, Actinomyces, Peptostreptococcus, Prevotella, Fusobacterium, Aggregatibacter etc.

Infecții la măseaua de minte – Tratament

Tratamentul pentru o infecție la măseaua de minte poate include: medicamente pentru tratarea dintelui, lucrări dentare pentru restaurarea acesteia, extracția. Medicul dentist îți va examina dinții și va face o radiografie a zonei. Acest lucru îl va ajuta pe medic să determine ce tip de tratament este cel mai potrivit pentru dinte. Va trebui să iei antibiotice pentru a elimina infecția măselei de minte. 

Poate fi necesar să iei acest tratament timp de cel puțin o săptămână, înainte de a restaura sau îndepărta dintele afectat. Antibioticele ajută la vindecarea unui dinte infectat și la prevenirea răspândirii bacteriilor.

Odată ce infecția este eliminată, va trebui să vii din nou la cabinetul medicului dentist pentru a restaura sau a îndepărta dintele. Este posibil să ai nevoie de o umplutură sau o coroană. Dacă măseaua de minte este deteriorată, medicul dentist o poate îndepărta total sau parțial. Este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală dentară pentru infecția măselei de minte. 

Alte măsele de minte afectate pot fi, de asemenea, îndepărtate. Acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor viitoare. Medicul dentist poate îndepărta țesutul gingival din vârful măselei de minte afectate pentru a o ajuta să iasă. O altă procedură dentară îndepărtează doar partea superioară a măselei de minte. Aceasta se numește coronectomie. Acest lucru ajută la protejarea rădăcinilor dinților, a nervilor și a maxilarului din jurul dintelui.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru…

Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.
Vezi profilul Digital x