Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.

Cu toate acestea, nu trebuie să uite că pe lângă ajutorul unui psihoterapeut Bucuresti sau a medicamentelor, există multe alte modalități de a depăși simptomele depresive. Schimbarea comportamentului – activitate fizică, stil de viață, mod de gândire – este un mod natural de a face față depresiei.

Iată câteva  moduri simple de a depăși simptomele:

  • Construirea unei rutine – potrivit unor psihiatri, depresia perturbă cursul normal al activităților zilnice. Construirea unui program zilnic poate ajuta la depășirea acestei probleme.
  • Stabilirea obiectivelor – atunci când o persoană este deprimată, are adesea senzația că nu poate realiza nimic. Acest lucru agravează și mai mult depresia. Pentru a depăși acest sentiment, pacientul își poate stabili zilnic mici obiective, a căror realizare îi va ridica moralul. În timp, obiectivele pot deveni din ce în ce mai complexe.
  • Exercițiu – exercițiul duce la eliberarea de endorfine – hormoni ai plăcerii. Exercițiile frecvente ajută la stimularea activității creierului. Nu sunt necesare sarcini excesive. Mersul de mai multe ori pe săptămână, de exemplu, poate fi suficient pentru a începe.
  • Alimentație sănătoasă – nu există o dietă specifică pentru vindecarea depresiei, dar urmarea unor obiceiuri alimentare bune poate fi utilă în depresie. Dacă starea depresivă determină adesea pacientul să mănânce în exces, controlul dietei poate crește stima de sine a pacientului. Potrivit medicilor, alimentele bogate în acizi grași omega-3 (somon și ton) și acid folic (spanac, avocado) pot ajuta la tratarea depresiei.
  • Suficient timp pentru somn – depresia poate duce la lipsa somnului, iar privarea de somn poate agrava depresia. Se pot face unele modificări ale stilului de viață pentru a preveni acest cerc vicios. De exemplu, este recomandat ca persoană să meargă la culcare și să se trezească la aceeași oră în fiecare zi. Este de dorit să se evite puiul de somn în timpul zilei. Scoaterea televizorului sau computerului din dormitor este recomandată pentru un somn rapid și bun.
  • Asumarea responsabilității – în depresie, o persoană poate dori să se distanțeze de viață și să refuze să își asume responsabilitatea acasă și la locul de muncă. Participarea activă la procesul de muncă și activitățile la domiciliu, pot avea un efect pozitiv în tratamentul depresiei.
  • Făcând ceva nou – se recomandă ca persoanele deprimate să încerce ceva nou. Acest lucru poate fi ceva la fel de simplu ca vizitarea unui muzeu, citirea unei cărți în parc, voluntariat, învățarea unei limbi noi. Studiile susțin că atunci când persoana se afla într-o nouă provocare, apar diferite modificări chimice în creier. Realizarea unui lucru nou modifică nivelurile de dopamină din creier, care este asociată cu sentimente de plăcere și bucurie.

Dacă o persoană trăiește într-o stare constantă de frică, stres și anxietate – acest lucru poate afecta corpul emoțional, mental și, în cazuri severe, fizic. Poate avea un efect invalidant asupra vieții și poate împiedica persoana să facă şi să se bucure de activitățile zilnice normale

În acest caz, este importantă consultarea unui specialist în cadrul unui cabinet privat de psihiatrie înainte de a lua suplimente, despre care se crede că ajută la tratarea depresiei.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru…

Biodieselul - Un combustibil realizat din reciclare

Atunci când companiile reciclează uleiul uzat, ele contribuie la producerea de biodiesel curat, durabil și eficient. Biodieselul reprezintă un combustibil rezultat printr-un proces industrial de…
Vezi profilul Digital x