Cum se deschide un cont bancar online?

De obicei este nevoie doar de verificarea buletinului sau a actului de identitate indiferent care ar fi acesta. Verificarea se va face prin video call si actele vor fi semnate electronic. Dupa ce sunt facute toate documentele, cardul aferent contului ajunge acasa prin posta.

Foarte multe banci din Romania ofera posibilitatea de a deschide un cont bancar online atat pentru persoanele fizice cat si pentru firme. Cei care vor sa deschida un cont bancar online pot face asta la cele mai importante banci din Romania.

De ce nu permit toate bancile deschiderea unui cont online?

Pentru ca bancile sa permita deschiderea unui cont bancar online trebuie sa isi ia toate masurile de precautie cu privire la fraude. Astfel, bancile trebuie sa investeasca in personal calificat si pachete software care sa le asigure buna functionare si evitarea situatiilor periculoase. 

Unele dintre bancile care ofera acest serviciu persoanelor care nu le este deja client sunt Cec Bank si BCR. Celelalte banci solicita date personale si de identificare iar clientul va fi ulterior contactat.

In majoritatea cazurilor clientul trebuie sa furnizeze date precum numele complet, CNP-ul, o adresa de mail, un numar de telefon, numarul de pe actul de identitate si seria acestuia, insa sunt si banci care pot solicita utilizatorului sa isi incarce in aplicatie copiile actului de identitate si sa ofere informatii cu privire la ocupatia pe care o are, despre incasarile lunare si despre alte astfel de informatii care pot ajuta la identificarea mai usoara a utilizatorului. De asemenea, unele banci pot cere explicatii cu privire la motivul pentru care sunt deschise conturile sau informatii cu privire la angajator.

Singura solutie pentru cei care vor sa isi deschida rapid un cont online este aceea de a apela la o banca la care sunt deja clienti si care ofera o astfel de posibilitate cu ajutorul aplicatiei de internet banking sau de banking mobil. Altfel, de cele mai multe ori utilizatorii vor avea ceva de asteptat deci daca vor sa isi deschida contul in aceeasi zi este posibil ca acest lucru sa nu se intample.

Cei care nu sunt deja clienti ai unei anumite banci si care au nevoie de conturi bancare pe care sa le deschida online si sa le foloseasca instant pot apela la variantele putine disponibile. Exista de asemenea si optiuni in afara sistemului bancar ce pot functiona pentru anumiti utilizatori.

Pentru cei care se intreaba de ce ar fi necesar un cont bancar deschis online, raspunsul priveste mai multe motive. Sunt persoane care nu se pot deplasa la banca din diverse motive, uneori bancile pot fi inchise atunci cand au nevoie de cont sau pot fi plecate din tara si pot avea nevoie de un cont in Romania pe care nu il pot deschide mergand la un ghiseu fizic. 

Nu toate bancile din Romania au filiale deschise in afara tarii si pentru clientii lor serviciul de conturi online reprezinta o solutie foarte buna pentru operatiunile bancare pe care le vor face.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce poate face o companie inovativa si dinamica pentru a trece intr-o noua etapa?

Demararea unei afaceri si conducerea acesteia pentru dezvoltare si atingerea unui anumit prag, considerat a fi unul de succes, presupune foarte multa munca, dedicare si…

Care sunt cele mai bune efecte speciale pentru evenimentele sportive?

Pentru unii oameni, sportul reprezinta un simplu hobby, in timp ce pentru altii, un stil de viata sau chiar o cariera. Printre cele mai populare…

Tu ai aflat secretul din spatele proiectelor de succes?

Orice proiect are nevoie de o persoana care sa gestioneze activitatile din interiorul lui, pentru ca doar asa cei implicati se pot asigura ca vor…

Cele mai bune geci de vanatoare

Se pare ca tot mai multi oameni devin vanatori, deoarece isi doresc activitati in aer liber pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In acelasi timp, piata…

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…
Vezi profilul Digital x