Cum scapi de obiceiurile financiare proaste?

Știți ce se spune: “Obiceiurile tale corecte legate de bani sunt acelea care te fac o persoană prosperă!”.

Pentru a lupta cu tendința instinctivă de a face niște cheltuieli greșite și a încerca să pui în loc anumite obiceiuri financiare bune, Kruk Romania are o mulțime de sfaturi interesante, personalizate, pentru clienții săi.

Construiește-ți o relație cu banii personali bazată pe respect și adevăr

Important este ca să îți dresezi mintea, pentru că ea este dușmanul tău principal când vine vorba de bani. Așadar, dezvoltă-ți inteligența financiar-emoțională pentru a învăța să deții controlul asupra creierului! În această perioadă chiar ai multe oportunități în acest sens, inclusiv gratuite, pentru a face acest lucru!

Important este să conștientizezi faptul că banii sunt „cei mai buni prieteni ai tăi”. Acordă-le respectul meritat și o să te bucuri de energia lor așa cum trebuie!

Nu te gândi niciodată că doar experiența dobândită la “școala vieții” îți va fi suficientă pentru a-ți gestiona bine banii. A fi educat financiar necesită multe cunoștințe și disciplină, niște unelte moderne, deoarece ispitele de natură consumatoristă sunt acum la tot pasul.

Specialiștii ne sfătuiesc ca să acumulăm în permanență cunoștințe legate de educația financiară, astfel încât creierul nostru să fie mereu conectat la acest subiect de actualitate. Este cea mai bună metodă de a-l bloca să creeze și dezvolte obiceiuri financiare proaste.

Poți începe să faci mici economii lunar, chiar dacă este vorba doar de 1%, 3% sau 5% din venitul total. Este cel mai bun mod de a începe frumoasa călătorie către independența financiară, de a-ți antrena creierul în această direcție.

Inerția este un mare aliat atunci când vine vorba de economisirea de bani.

Programează transferuri automate de bani din contul tău curent într-un cont de economii în aceeași zi în care primești salariul. Inerția te va ajuta să nu anulezi programul stabilit.

Stima de sine, masca falsă și pericolele unor cheltuieli iresponsabile

Stima de sine te aduce de multe ori către un consum iresponsabil de produse și servicii. Uite așa poți să devii la un moment dat clientul unui firme de colectare datorii. Și nu toate sunt la fel de empatice, de aplecate spre nevoile datornicilor, precum este Kruk Romania.

Deci mare atenție și la plata la timp a facturilor lunare (ce fac parte dintre cheltuielile fixe din bugetul personal), nu doar să nu faci cheltuieli inutile.

Există desigur și situații excepționale, când o anumită cauză externă asupra căreia nu ai control poate provoca un dezechilibru financiar grav (dar temporar).

Recomandarea specialiștilor este aceea de a elabora unui un plan de stabilizare financiară, de reechilibrare pe plan material. Acest lucru se poate face și dacă ai datorii vechi de achitat, caz în care banii este bine să fie restituiți în mod eșalonat (dacă ești client Kruk Romania deja știi acest lucru, nu-i așa?).

Este normal ca respectul de sine al unei persoane să aibă o relație intimă cu statutul de care persoana se bucură deja sau și-ar dori să se bucure.

Imaginează-ți însă că ai vrea să ai un statut fals. Acest lucru duce automat la o stimă de sine scăzută, oricâți bani ai cheltui pentru a-ți pune o asemenea mască provizorie. Cu acest gând viu în minte, că joci un rol în care nu te regăsești, vei eșua lamentabil în cel mai scurt timp.

Temporar, poate că te vei simți bine dacă vei cumpăra lucruri scumpe (chiar și dacă sunt din bani împrumutați de la bancă!). În acele momente, creierul înregistrează că respectivele achiziții îți provoacă un sentiment de bunăstare și, de acum înainte, când vei experimenta alte sentimente de inferioritate socială, de tristețe, te va îndemna ca să-ți alungi acele stări negative generând nevoia de a cumpăra din nou ceva deosebit, indiferent dacă urmează ca să plătești pentru el mult peste capacitatea ta financiară.

O persoană educată financiar se cunoaște pe sine foarte bine și dezvoltă o relație sănătoasă cu banii, folosindu-i ca pe un instrument capabil să-i crească gradul de fericire treptat. Face acest lucru cu multă inteligență, conștientă fiind că orice mască provizorie și-ar pune va cădea rapid, lăsând în urma sa povara unor datorii din ce în ce mai greu de achitat.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce poate face o companie inovativa si dinamica pentru a trece intr-o noua etapa?

Demararea unei afaceri si conducerea acesteia pentru dezvoltare si atingerea unui anumit prag, considerat a fi unul de succes, presupune foarte multa munca, dedicare si…

Care sunt cele mai bune efecte speciale pentru evenimentele sportive?

Pentru unii oameni, sportul reprezinta un simplu hobby, in timp ce pentru altii, un stil de viata sau chiar o cariera. Printre cele mai populare…

Tu ai aflat secretul din spatele proiectelor de succes?

Orice proiect are nevoie de o persoana care sa gestioneze activitatile din interiorul lui, pentru ca doar asa cei implicati se pot asigura ca vor…

Cele mai bune geci de vanatoare

Se pare ca tot mai multi oameni devin vanatori, deoarece isi doresc activitati in aer liber pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In acelasi timp, piata…

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…
Vezi profilul Digital x