Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru a se proteja, este suficientă folosirea unui dispozitiv cu electroşoc.

Cum funcţionează acest dispozitiv?

Dispozitivul cu electroşocuri este o armă neletală, folosit pentru autoapărare și ca alternativă la armele mai periculoase sau mortale. Această armă de autoapărare lansează atacatorului un șoc electric menit să perturbe funcția mușchilor superficiali și să-l imobilizeze. Momentul dezorientării atacatorului depinde de tipul dispozitivului și de durata eliberării şocului.

În acel moment persoana își pierde controlul asupra mișcărilor sale și suferă un șoc dureros. Cade la pământ, incapabil să se miște. Șocul electric întrerupe de fapt creierul. Efectele unui șoc electric durează de obicei de la câteva minute, până la o oră și jumătate. Însă acest tip de arme electrice nu cauzează daune grave sănătății umane.

Tipuri de aparate cu electroşocuri

Dispozitivele cu electroşocuri sunt împărțite în două tipuri: 

  • cele care implică un contact apropiat cu agresorul; 
  • cele care pot fi declanșate de la depărtare.

Majoritatea dispozitivelor cu șoc electric au un cartuș cu o singură utilizare. Acesta trebuie înlocuit după utilizare. Astfel de dispozitive vin într-o varietate de forme și tipuri. Pot fi realizate sub formă de: 

  • lanterne mici; 
  • pixuri; 
  • telefoane mobile; 
  • bastoane etc. 

De asemenea, aceste dispozitive sunt împărțite în trei grupe, în funcţie de gradul de pericol. 

  • dispozitive din grupa III – tensiunea de încărcare a acestor dispozitive este mai mică de 45.000 V și puterea este de 0.3-1 W. Ele nu duc la dezorientarea sau imobilizarea inamicului, ci îndeplinesc o funcție psihologică și descurajantă. Aceste produse sunt adesea realizate sub formă de rujuri, lanterne, cutii de țigări și telefoane mobile. 

Avantaje – preț accesibil și sunt excelente pentru protecția împotriva câinilor fără stăpân.

Dezavantaje – astfel de produse nu pot imobiliza inamicul.

  • dispozitive din grupa II – sunt cele mai frecvente arme comerciale. Tensiunea de descărcare a acestor șocuri electrice este de 45.000-70.000 V și puterea este mai mică de 2 W. Astfel de dispozitive provoacă șoc dureros și imobilizarea atacatorului pentru câteva minute – este suficient timp pentru a scăpa de inamic și a cere ajutor. 

Avantaje – afectează atacatorul prin îmbrăcăminte în orice moment al anului, deși iarna eficacitatea lor scade. Dezorientează rapid și neutralizează inamicul.

Dezavantaje – atacatorul va fi neutralizat în 1-3 minute. Rareori duce la pierderea cunoștinței.

  • dispozitive din grupa I – acestea sunt cele mai puternice și eficiente dispozitive concepute pentru civili. Tensiunea de încărcare este de aproximativ 70.000-90.000 V și puterea este de 2-3 W. 

Avantaje – imobilizează complet și dezorientează inamicul, provoacă șoc dureros sever și deseori duc la pierderea cunoștinței. Dacă arma a fost utilizată pe părți vulnerabile ale corpului (gât sau inghinal), atacatorul poate fi oprit timp de 10-30 minute sau mai mult.

Dezavantaje – dispozitivele din prima grupă sunt mai scumpe.

Este dreptul fiecărei persoane de a deţine o armă de autoapărare dacă se simte expusă pericolului. Dispozitive cu electroşocuri sau pistoale de autoaparare cu bile – se poate alege varianta potrivită, care să ofere siguranţa în viaţa de zi cu zi.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.

Biodieselul - Un combustibil realizat din reciclare

Atunci când companiile reciclează uleiul uzat, ele contribuie la producerea de biodiesel curat, durabil și eficient. Biodieselul reprezintă un combustibil rezultat printr-un proces industrial de…
Vezi profilul Digital x