Ce sunt peletii si care sunt avantajele pe care le ofera in incalzire?

Peletii sunt un biocombustibil important si regenerabil, care a fost produs prin prelucrarea tehnologica a lemnului. Exista si peleti ieftini, care pot oferi o cantitate mare de caldura pe timpul iernii, la un pret mult mai mic decat lemnul natural. Peletii sunt obtinuti din aschii si rumegus, cu un grad redus umiditate, prin procese industriale.

Peleti ieftini – puterea calorica a peletilor

Lemnul sfaramat si uscat va trece prin presa, iar aceasta il impinge intr-o matrice. Acolo, lemnul primeste un tratament termic important si o presiune uriasa pentru a elibera lignina. Lignina este un liant natural, care leaga si formeaza peletii.

In timpul acestui proces de fabricare nu sunt adaugati agenti de legare, alte substante chimice sau aditivi, pentru ca liantul natural este cel care face ca peletii sa se lipeasca unii de ceilalti in mod natural.

O materie prima foarte buna pentru fabricarea peletilor este lemnul de fag. Din acesta se pot face peleti ieftini cu caracteristici foarte bune. Cantitatea de umezeala prezenta in peleti ajunge pana la 8% si acest lucru permite o mare eficienta energetica.

Pentru ca umiditatea este foarte bine controlata si atinge nivelul optim in materia prima utilizata, acest aspect face ca produsele obtinute sa fie de foarte buna calitate, indiferent de pretul lor.

Lemnul pentru foc, lemnul provenit din deseuri, aschiile si rumegusul sunt utilizate pentru a fabrica peleti.

Alegerea unui sistem de incalzire centrala reprezinta o problema in cele mai multe gospodarii. Daca sunt comparate solutiile si eficienta pe care o au, produsele acestea sunt foarte importante pentru o incalzire corecta. Totusi, alegerea de la final nu este dificila, deoarece implica foarte putina cunoastere, analiza si informatie.

In momentul in care sunt cautate solutii pentru o incalzire ieftina si foarte eficienta, din calcul nu poate fi scoasa incalzirea cu peleti. Aceasta este o modalitate de incalzire apreciata si preferata de foarte multe persoane, din mai multe motive. In plus, sistemul de ardere al peletilor este mult mai eficient decat arderea lemnului brut.

Materialul din care sunt facute aceste produse este reprezentat in mare parte de rumegus si deseuri provenite din materiale lemnoase. Se adauga in ecuatie si aschiile care au ramas dupa prelucrarea lemnului si care sunt ulterior deshidratate si comprimate sub forma de granule mici.

Compozitia este facuta in totalitate din surse biologice, presate prin orificiile mici ale unei masini, care face ca particulele sa se lege intre ele.

Randamentul este astfel mult mai mare datorita umiditatii reduse. Datorita mai multor aspecte, care tin de sanatate si de poluarea redusa a aerului, peletii sunt preferati in locul carbunilor pentru a produce energie termica.

Produsele fara aditivi fac ca rezultatele arderii peletilor sa fie neutre, deci nu sunt generate emisii de gaze care sa aiba efect de sera.

Pentru a fi maximizat potentialul acestor peleti, este foarte important ca ei sa fie utilizati in cazane de mare eficienta, care s-au dezvoltat mult in ultima perioada.

Baza metalica etansa a cazanelor moderne face ca arderea sa fie sustinuta intr-un mod optim, fara pierderi de caldura si fara noxe.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Istoria bijuteriilor: Unde au apărut pentru prima dată?

Pasiunea oamenilor pentru frumos a existat dintotdeauna, motiv pentru care foarte multe descoperiri arheologice au constat în diferite tipuri de bijuterii, ele fiind realizate din…

Irigarea prin picurare – ce beneficii aduce agriculturii?

Unul dintre cele mai apreciate sisteme de irigatii agricole este sistemul de irigatii prin picurare care are potentialul de a transforma viata a milioane de…

De ce sa investesti in achizitionarea unui tractor?

O economie ferma puternica, impreuna cu unele scutiri de taxe pentru intreprinderi, a permis unor fermieri sa achizitioneze echipamente noi scumpe in fiecare an.

De ce merita sa folosesti uleiuri esentiale doTERRA?

Doar produsele 100% pure si cu efecte terapeutice dovedite pot ca sa ne aduca binefacerile pe care le asteptam de la aceste esente concentrate in…
Vezi profilul Digital x