Ce este doliul si cat dureaza acesta?

Odata cu pierderea unei persoane dragi, oamenii sufera, iar acest lucru este demonstrat si prin starea generala a acestora, precum si prin comportament si chiar prin vestimentatie. De aceea, foarte multe persoane in familia carora a avut loc un deces sunt imbracate in negru, acesta reprezentand doliul si durerea pe care o simt.

Un articol despre conceptul de doliu oferit de One Marck International srl, Servicii Funebre Bucuresti.

Doliul reprezinta un concept care descrie intr-un cuvant mai multe etape ale suferintei prin care oamenii trec in momentul in care au pierdut o persoana draga, precum si perioada specifica de dupa inmormantare.

Tocmai de aceea, aceasta notiune a fost studiata de psihologi si doctori in medicina, pentru a putea identifica starile prin care trec cei afectati de o astfel de pierdere. De aceea, unii dintre acestia au definit doliul ca fiind o boala, pentru ca acesta prezinta simptome si etape de evolutie, similare unei astfel de afectiuni.

Ce este doliul in conceptia crestina?

Doliul reprezinta modul in care oamenii reactioneaza la pierderea unei persoane dragi, acestia trecand printr-un tumult de starii si emotii. Este important de mentionat faptul ca fiecare individ reactioneaza diferit la o astfel de durere.
Cuvantul „doliu” este de povenienta latina, semnificand a jeli sau a plange. Astfel ca aceasta traditie este una foarte veche, prima mentiune a acesteia fiind in Vechiul Testament, dar care are obiceiuri diferite pentru fiecare religie.

Doliul este purtat atat in exterior, prin purtarea unei vestimentatii speciale de culoare neagra, precum si a unor panglici negre, care pot fi purtate in piept, pe haine, sau la mana, cat si in interior, reprezentand tristetea si suferinta oamenilor.

Cat dureaza perioada de doliu?

Durata perioadei de doliu difera, in conceptia crestinilor, in functie de gradul de rudenie dintre cei vii si decedat. De exemplu, daca o persoana a pierdut parintii, sotul sau un copil, doliul dureaza un an de zile, in schimb pentru celelalte persoane, acesta trebuie purtat 40 d zile. Exista insa si situatii in care durerea pierderii unei persoane foarte dragi este atat de mare incat oamenii pot tine doliu chiar toata viata.

Totusi, oamenii nu trebuie sa se cufunde in aceasta durere pentru mult timp din mai multe motive. Pe de o parte, o astfel de stare poate sa le afecteze intreaga viata si chiar sa le provoace depresie, iar pe de alta parte, in ochii Bisericii, moartea este vazuta ca fiind o modalitate de a ajunge la viata vesnica, intr-un loc mai bun.

Astfel ca si cei ramasi cu durerea in suflet in urma unui deces ar trebui sa ia in considerare acest aspect si sa se impace cu acest gand, mai ales ca orice om va ajunge, la un moment dat, la capatul vietii sale pe pamant.
De aceea, aceasta perioada de doliu are mai multe etape si stadii de evolutie si manifestare, care sunt insa diferite de la o persoana la alta. Motiv pentru care unele persoane pot avea nevoie de ajutor pentru a iesi din starea de suferinta profunda in care se afla.

Prin urmare, desi doliul nu este reglementat exact de catre Biserica, obiceiurile crestine s-au imbinat cu suferinta pe care cei vii o resimt, astfel incat acesta se manifesta si se poarta atat la interior, cat si la exterior.Comunicat publicat de: One Marck International SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de One Marck International SRL

Ce obiceiuri gresite s-au strecurat in pomenirea mortilor?

De-a lungul timpului s-au format multe obiceiuri si traditii care nu sunt in conformitate cu religia si Biserica, ci care provin din practica pagana ori…

Cosmetizarea decedatului

De ce si cum se realizeaza toaletarea si cosmetizarea decedatului? Inca din batrani se obisnuieste ca dupa deces, de toaletarea persoanei care a murit sa…

Pregatirea persoanelor decedate pentru inmormantare intr-un loc special amenajat

Legea funerara din Romania nu permite pastrarea trupului neinsufletit la domiciliu sau in locatia in care a avut loc decesul mai mult de doua ore…

Firmele funerare autorizate DSP

Ce presupune colaborarea cu o firma ce ofera servicii funerare autorizate DSP? Firmele de servicii funerare autorizate DSP (Directia de Sanatate Publica) trebuie sa indeplineasca…

Redesing website funerare-ieftine.ro

Noua versiune a site-ului funerare-ieftine.ro, utilă si mult mai accesibila pentru toți clienții indurerati.
Vezi profilul One Marck International SRL