Cat de sigure sunt bijuteriile pentru copii?
Nu este un secret pentru nimeni ca inca de la nastere copiii mici, fetitele cu precedere, primesc bijuterii. Fie ca este vorba despre cerceii primiti cadou de la nasi, sau despre o bratarica subtire pe care bunicii o iau copilului, nu vorbim despre un trend sau despre un moft, ci despre o traditie transmisa inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand vine vorba despre bijuterii aur pentru copii.
Astazi cele mai populare bijuterii pentru copii sunt cu siguranta prima pereche de cercei, bratarile si pandantivele micute si delicate si uneori chiar un crucifix mic, in functie de religia familiei, desigur.
Daca medicina nu are absolut nicio problema legata de purtarea bijuteriilor la copii, cu exceptia alergiilor diverse, exista cateva masuri de precautie pe care parintii trebuie sa le respecte atunci cand ofera bijuterii unui copil.
Astfel, cei mai potriviti cercei pentru fetite sunt cei rotunzi, stil tortita, care nu au parti ascutite care pot incomode, jena sau, in cel mai rau caz, rani copilul. Daca parintii opteaza pentru cercei cu cheita, acestia ar fi bine sa aiba capatul ascutit acoperit cu o protectie din silicon, sau sa fie purtati pentru perioade scurte si in niciun caz sa nu fie lasati pe perioada noptii in urechile copilului.
Materialul recomandat pentru bijuteriile de copii este aurul, stiut fiind faptul ca nu sunt foarte multe persoane care pot face alergii la aur. Acesta poate fi folosit in toate variante sale – aur galben, aur alb, aur roz. De asemenea, platina este indicata pentru bijuterii pentru copii. Pentru a evita orice risc, e bine ca parintii sa urmareasca indeaproape pielea copilului, pentru a observa eventuale semne de alergii sau eczeme. Sunt de evitat aliajele si materialele sintetice, sau bijuteriile din metale comune.
In ceea ce priveste lanturile si colierele, parintii trebuie sa fie atenti la pericole. Cei mici se pot agata in ele, isi pot agata manutele, pot baga in gura sau chiar inghiti pandantivele. De asemenea, in timpul noptii se pot sufoca, in cazul in care colierul este prea scurt si copilul face miscari bruste. Cel mai sigur este sa incercati sa evitati colierele pana cand copilul se poate feri singur de eventuale riscuri.
Bratarile raman o varianta sigura de bijuterii din aur pentru copii, cata vreme nu au agatate charmuri sau pandantive care sa ii tenteze pe cei mici si sa le bage in gura, riscand sa se sufoce sau sa se inece. De asemenea, daca bratara este prea mare, poate iesi de pe manuta copilului si acesta o poate baga in gura. Riscul de a se agata exista si la bratari, la fel ca si in cazul colierelor, si de aceea este indicat sa alegeti o dimensiune exacta pentru cel mic, astfel incat sa evitati situatiile riscante.
bijuterii aur, bijuterii, bijuterii din aur
Comunicat publicat de: Concept24 (click pentru a vizualiza profilul)