Cash flow și factoring

Fluxul de numerar este un aspect de interes pentru oricare afacere, în special pentru una de mici dimensiuni.

În cazul vânzării de produse și prestării de servicii, pentru care se emit facturi cu scadență foarte îndepărtată, apelarea la o firmă de factoring este o soluție rapidă pentru asigurarea cash-flow-ului.

Mulți antreprenori de afaceri mici nu pot să-și încaseze una sau mai multe creanțe la timp, iar acest lucru poate genera dificultăți în afaceri. Din fericire acest fenomen poate fi evitat ușor cu un control eficient al fluxului de numerar și apelând cu încredere la soluții viabile, cume este factoringul.

Totuși, indiferent de dimensiunea business-ului, lipsa unui control constant al fluxului de numerar poate genera probleme chiar și pentru afacerile viabile și potențial profitabile.

Pentru majoritatea firmelor care au probleme financiare, plata întârziată a facturilor determină diminuarea resurselor financiare și, în ultimă instanță, declinul business-ului.

Importanța fluxului de numerar și factoringul

O firmă de factoring desfășoară operațiuni financiare, prin care obține creanțele de la aderent, devenind apoi responsabilă pentru încasarea facturilor emise către debitori.

Numerarul obținut din factoring asigură un flux echilibrat în cadrul afacerii. Astfel, acesta permite achiziționarea de materii prime, plata facturilor, plata salariilor și alte cheltuieli sau investiții efectuate pentru funcționarea normală a companiei.

Un control bun al fluxului de numerar favorizează îndeplinirea la timp a obligațiilor, motiv pentru care toți partenerii business-ului vor fi mulțumiți.

Ce este contractul de factoring?

Contractului de factoring este un document întocmit pentru o finanţare pe termen scurt. Aderentul vinde creanţele sale unei firme de factoring, având posibilitatea de a încasa imediat o parte din valoarea nominală a facturilor. Acest lucru facilitează obținerea capitalului necesar pentru continuarea în bune condiții a activității pe care o desfășoară. În această situaţie, factorul apare faţă de aderent ca un tip de finanţator ceva mai special.

De regulă, factorii oferă în medie 80 – 85% din valoarea facturilor inclusiv TVA, însă oferă și servicii suplimentare:

• analizează situația financiară a clienților ce au de plătit facturile respective;
  • urmăresc creanțele, încasarea acestora în termenul convenit inițial;
  • oferă rapoarte de încasare ș.a.m.d.

Contractul de factoring este și un instrument de gestiune comercială întrucât eficientizează evidenţele şi contabilitatea. Astfel, aderentul nu mare responsabilitatea de încasare a facturilor de la prea mulți clienţi, ci obține valoarea lor de la firma de factoring. Acest lucru îl eliberează de un volum de muncă rutinieră și îi oferă posibilitatea de a se focusa mai bine asupra activităţii: producţia, comercializarea produselor și prestarea serviciilor sale.

Instant Factoring, locul unde aplici online dacă ai nevoie de cash rapid!

Firma Instant Factoring este deja renumită pe piața de profil, deoarece a înregistrat doar în primul an de activitate peste 3.000 de aplicații.

Procedura de aprobare a cererilor solicitanților care apelează la Instant Factoring este unul extraordinar de rapid:

• doar 5 minute durează completarea online a cererii de finanțare;
  • în maxim 2 ore este verificată și aprobată cererea;
  • în cel mult 24 de ore solicitantul are banii în cont.

Pare interesant și vrei detalii suplimentare? Intră chiar acum pe www.instantfactoring.com și obține resursele de care ai nevoie pentru afacerea ta.

Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru…

Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.
Vezi profilul Digital x