Care sunt beneficiile pentru sanatate ale mierii?

Mierea este un produs alimentar natural fabricat de albine, singurul care nu are o dată de expirare. Dacă vedeți că masa lichidă se cristalizează, nu vă faceți griji, este un proces natural care nu distruge calitățile naturale ale mierii.

Mierea este sănătoasă, dar în cantități potrivite, nu ar trebui să exagerați cu ea. Persoanele alergice la mierea naturală trebuie sa o evite. De asemenea, consumul nu este recomandat celor care suferă de diabet sau au niveluri ridicate de zahăr din sânge.

Este un înlocuitor perfect pentru zahărul alb. Poate fi folosita pentru îndulcirea ceaiului, îndulcirea prăjiturilor și, de asemenea, ca ingredient în sosuri.

Care sunt proprietatile mierii?

S-a observat că mierea consumata pe termen lung, întărește imunitatea si stimuleaza organismul pentru a crește producția de celule imune. În etapele inițiale ale infecției, aceste celule elimină agenții patogeni dăunători organismului, prevenind infecția.

Efectul antibacterian dovedit al mierii se datorează prezenței unor substanțe cu o acțiune similară cu cea a antibioticelor. Calmeaza tuse si sustine sanatatea sistemului respirator.

Într-un studiu care a implicat copii cu o infecție a tractului respirator superior, s-a constatat că administrarea a 2,5 ml de miere (o jumătate de linguriță) la culcare a redus simptomele tusei nocturne.

S-a observat că mierea are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și, de asemenea, inhibă multiplicarea celulelor canceroase.

Mierea de manuka din Noua Zeelanda, mierea de hrișcă și mierea de tualang din Malaezia au cele mai puternice proprietăți anticancerigene. Aceste tipuri de miere conțin cele mai mari concentrații de compuși fenolici precum acidul cafeic, acidul benzoic, acidul galic, precum și flavonoide sub formă de quercetină, catechine și campferol.

La persoanele sănătoase, consumul regulat de miere poate reduce riscul apariției aterosclerozei. Într-un studiu care a implicat 55 de persoane sănătoase, 38 dintre ele au primit zilnic 70 g de miere timp de 30 de zile. S-a observat că mierea a redus nivelul colesterolului total cu 3%, nivelul colesterolului LDL „rău” cu 5,8%, trigliceridele cu 11% și o creștere a concentrației colesterolului HDL „bun” cu 3,3%

Ce miere să alegi?

Există mai multe tipuri de miere, ce se diferentiaza prin origine, culoare și gust.

Miere de Manuka – este făcută din florile arbustului de manuka care este originar din Noua Zeelandă. Se distinge de alte sortimentr printr-un conținut ridicat de metilglicozină, substanta cu proprietăți antibacteriene. Mierea de Manuka ajută la întărirea imunității si are grija de sanatatea tractului digestiv, în special a intestinelor. Este, de asemenea, utilizata în îngrijirea pielii predispuse la acnee.

Miere poliflora – are o culoare deschisă si o aromă delicata. Este recomandata in special copiilor cu gripă si infecții respiratorii, persoanelor cu afecțiuni ale vezicii biliare sau hepatice. Mierea poliflora ajută la calmarea simptomelor febrei fânului la persoanele alergice la polen.

Miere de rapiță – are un gust neutru, culoare albă-cremoasa caracteristică și consistență asemănătoare cu untura. Se cristalizează rapid. Este utila în boli ale sistemului digestiv, ulcere și bolile cardiovasculare. Ajuta la reducerea valorii tensiunii arteriale, deoarece conține potasiu. Poate fi consumata în timpul răcelilor și al bolilor respiratorii.

Miere de tei – are o consistență lichidă, culoare aurie, gust picant și aromă de tei. Este recomandata în special în timpul răcelii, gripei și anginei, deoarece are proprietăți antibiotice și de asemenea, ajută la atenuarea tusei (efect expectorant) și la reducerea febrei.

Miere de salcâm – întrucât este un tip de miere care conține mai multă fructoză decât glucoză, poate fi utilizată si de persoanele cu diabet. Este recomandata persoanelor care se confruntă cu hiperaciditate gastrică și ulcere ale stomacului și duodenului, deoarece susține regenerarea mucoasei gastro-intestinale. Ajută la calmarea și relaxarea.

Miere de hrișcă – este o miere unică cu o culoare maro închis și o aromă picantă caracteristică. Are un potențial antioxidant ridicat, este bogata în minerale și substanțe bioactive. Este recomandata în afecțiunile sistemului cardiovascular, în special persoanelor cu ateroscleroză, hipertensiune și boli coronariene. Susține vindecarea rănilor.

Când doriti sa achizitionati un produs apicol din miere, aruncați o privire la raftul cu produse apicole din magazinul SAM-Distribution. Avem preturi mici si oferte saptamanale.


Alte comunicate publicate de Sam Distribution

Colagen - cele mai importante 5 avantaje

Colagenul este o proteină formată din lanțuri de aminoacizi care alcătuiesc 30% din proteinele umane. Este componenta principală a țesutului conjunctiv, care se găsește în…

Colagenul, substanța vitala pentru sanatatea corpul nostru

Colagenul, substanța vitala pentru sanatatea corpul nostru! Stim cu totii ca femeile isi doresc să aibă o piele frumoasa și o siluetă perfectă, dar pentru…

Sfaturi pentru articulatii sanatoase

Colagen (11 g) pentru mobilitate și flexibilitatea articulațiilor și regenerarea cartilajelor Condroitin sulfat (100 mg) pentru o funcționare corectă a articulatiilor Cupru (300 pg) pentru…
Vezi profilul Sam Distribution