Birou notarial pentru asistență juridică

Serviciile unui birou notarial vizează furnizarea de asistență juridică cetățenilor, antreprenorilor individuali și organizațiilor.

Notarul ca instituție de drept a fost creat cu mult timp în urmă și este cea mai importantă parte a sistemului juridic de stat. În multe cazuri, este necesar să contactezi un birou notarial, iar cele mai frecvente dintre acestea fiind verificarea autenticității semnăturii, eliberarea certificatelor care confirmă dreptul la moștenire, confirmarea exactității copiilor documentelor și extraselor, verificarea corectitudinii traducerii documentelor dintr-o limbă străină în română, divorț, declarații și procuri, contracte, succesiuni, convenții matrimoniale, alte proceduri notariale. 

Un act notarial confirmă faptul că documentația a fost întocmită în conformitate cu normele legale. Contactarea unui specialist la încheierea unui acord va confirma faptul că tranzacția a fost voluntară. La certificarea documentelor, dacă este necesar, vor fi explicate prevederile legislației. Aceste acțiuni și altele fac posibilă acordarea forței juridice documentelor, după care vor deveni dovezi puternice în soluționarea litigiilor legale.

Singura persoană privată care acționează în numele statului

Un notar este un funcționar special autorizat de stat, care acționează ca martor independent imparțial, stabilind acordul dintre cele două părți. Aceasta determină rațiunea de a fi a acestei profesii – prevenirea oricăror dispute suplimentare cu privire la prezența sau absența faptelor, drepturilor și obligațiilor. Din punct de vedere istoric, notarul este o parte integrantă a sistemului juridic al oricărei țări. Scribii celor mai vechi civilizații, în special Roma antică, pot fi considerați predecesorii îndepărtați ai notarilor. Principala condiție prealabilă pentru apariția și dezvoltarea notarilor a fost existența scrisului și a dezvoltat relații mărfuri-bani. 

Un notar este singura persoană privată care acționează în numele statului care poartă responsabilitatea personală cu toate bunurile sale pentru acțiunile notariale efectuate, indiferent dacă este vorba de certificarea tranzacțiilor sau certificarea corectitudinii copiilor documentelor. Documentele certificate prin semnătura și sigiliul unui notar sunt pentru terți un garant al efectuării unei examinări juridice, au fost identificate dorințele, testamentele și intențiile cetățenilor care au depus cereri la notar, motivele care i-au determinat pe cetățeni să depună cererea. La un birou notarial documentele sunt clarificate și există o garanție că documentele notariale respectă legea.

Activitățile notarilor sunt concepute pentru a preveni litigiile legale și pentru a rezolva în mod pașnic situațiile conflictuale, fără a aduce cazul în instanță. De aceea, în ciuda faptului că multe tranzacții, inclusiv contracte, nu sunt supuse legalizării obligatorii, persoanele prudente apelează în continuare la un notar public chiar și în cazurile în care formularul notarial nu este cerut de lege. Legiuitorul atribuie un rol serios notarului în domeniul relațiilor corporative, în special atunci când desfășoară activitățile persoanelor juridice, atunci când certifică tranzacții cu acțiuni în capitalul autorizat al societăților cu răspundere limitată. Acest rol este absolut justificat. 

Notarul protejează interesele minorilor, cetățenilor incapacități, monitorizând cu strictețe îndeplinirea condițiilor autorităților de tutelă atunci când efectuează tranzacții cu proprietatea acestei categorii de cetățeni. La certificarea tranzacțiilor pentru înstrăinarea acțiunilor, notarul ia în considerare interesele coproprietarilor, care, în virtutea prevederilor dreptului civil, au dreptul preferențial de cumpărare.



Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…

De ce sa apelezi la o firma de recrutare IT si cum iti poate fi influentata afacerea? Iata ce spun studiile de specialitate

Pentru majoritatea afacerilor, fie ca este vorba de firme noi sau cu vechime in domeniu, o echipa de angajati profesionisti va reprezenta, intotdeauna, un factor…

Firme de construcţii Cluj – Costuri şi servicii de calitate

O firmă de construcții furnizează servicii de construcție pentru proprietari și se ocupă de fabricarea, întreținerea, repararea, modificarea și îndepărtarea clădirilor.

Nu te simti productiv acasa? E timpul sa faci niste schimbari!

De multe ori oamenii se simt nemultumiti in legatura cu spatiul in care locuiesc, dintr-un motiv sau altul: culoarea care predomina nu este una potrivita,…

Cum sa dobandesti tehnicile necesare de maseur pentru practicarea unei meserii de viitor?

In prezent, meseria de maseur a capatat amploare si un nivel ridicat de popularitate datorita beneficiilor financiare obtinute, dar si datorita satisfactiei profesionale. Maseurii terapeutici…
Vezi profilul Digital x