Cum alegi instructorul perfect pentru scoala de soferi


Foarte multi tineri entuziasmati ca au ajuns la varsta la care isi pot lua permisul de soferi uita de detalii importante precum alegerea unei scoli de soferi buna sau a unu instructor competent si aleg prima optiune care le iese in cale.

Reclame pentru scoli de soferi sunt peste tot, de la mediul online pana la afise lipite pe stalp, astfel, optiunile sunt foarte mult iar acest fapt face ca alegerea unei scoli bune sa fie din ce in ce mai dificila. Este adevarat ca multumita rezolvarii de chestionare online, proba teoretica poate fi un pas usor de trecut, dar in ceea ce priveste proba practica, un instructor bun isi pune amprenta pentru ca elevul sau sa promoveze fara probleme. Cei de la Stiripesurse.ro ofera cateva sfaturi despre cum sa te descurci la examen.

In primul rand apare intrebarea: de ce este atat de greu sa gasesti un instructor bun?

Exista mai multe criterii conform carora instructorii sunt catalogati ca fiind buni sau mai putin buni, dintre acestea, experienta si modul in care predau cantaresc cel mai mult. Este greu sa se gaseasca un instructor bun pentru ca nici o scoala de soferi nu o sa spuna cu totala sinceritate ca unul dintre angajatii sai este mai putin bun, evident toti sunt perfecti.

Dupa ce criterii este recomandat sa te ghidezi atunci cand alegi un instructor
In primul rand este important ca viitorul cursant sa aiba o discutie personala cu instructorul, in acest mod isi poate crea o parere cat se poate de informata despre viitorul sau profesor.

1. Experienta in domeniul sofatului. Este adevarat aceasta vechime in domeniu este in general o bila alba pentru instructor, dar aceasta regula nu se aplica in toate cazurile. De cele mai multe ori soferii tineri sunt cu adevarat pasionati si entuziasmati de munca lor si doresc sa isi invete proaspetii elevi cat mai bine materia pe care o predau in domeniul sofatului.

2. Consulta parerilor fostilor elevi. Intr-adevar un lucru folositor dar nu mereu adevarat. De multe ori pe site-uri sau bloguri personale ajung parerile bune si review-urile favorabile.

3. Rata de promovabilitate a elevilor unui anumit instructor. Se spune ca rata de promovabilitate trebuie sa fie peste 60% pentru ca un instructor sa fie considerat bun. Acest fapt insa, nu tine in totalitate de instructor. Elevii sunt cei pe umeri carora cade o mare parte din responsabilitate, asa ca si de aceasta data aceasta regula nu trebuie urmata in intregime si cu strictete.

4. Personalitatea instructorului. Acest aspect este unul dintre cele mai importante principii pe care trebuie sa le iei in considerare. Iti poti face o parere despre personalitate si rabdarea instructorului avand o mica intalnire cu acesta. Este foarte important sa ii pui intrebari privind asteptarile pe care le ai, modul de desfasurare a cursurilor si felul in care acesta preda.

Este foarte important ca viitorul sofer sa se simta in siguranta si calm la volan pentru a conduce cat mai bine si pentru a nu asocia orele de curs de sofat cu un stres constant.

Nume persoana de contact: Antonio
Functie persoana de contact: Administrator
Email persoana de contact: tony_antony2005@yahoo.com
Telefon persoana de contact: 0744628824


Alte comunicate de presa