VEZI AICI ce apreciaza 7 din 10 romani la un job!

#Tehnologie #Bucuresti Vizualizari: 117

Un studiu recent realizat arata ca aproximativ 7 din 10 romani considera ca firmele care se afla in cautare de personal trebuie sa acorde o atentie mai mare cand vine vorba de oferta de angajare si, implicit, de ceea ce asigura firma lor.

Foarte multi angajatori pun accentul pe cerintele pe care le au de la viitorii angajati, neglijand aspectul asupra caruia acestia din urma pun cel mai mult accent. Modul in care sunt rasplatiti, facilitatile si siguranta la job sunt criterii deosebit de importante care cantaresc considerabil in luarea unei decizii pozitive in ceea ce priveste angajarea propriu-zisa la o anumita companie.

6 lucruri pe care romanii le apreciaza la o companie!

Daca inainte oamenii se multumeau cu putin, in sensul ca punctul de interes pentru ei era strict legat de partea financiara, astazi lucrurile s-au mai schimbat, mai ales ca si concurenta de pe piata muncii pare a fi din ce in ce mai mare. Poate ca acesta este si motivul pentru care romanii au invatat sa spuna „Nu„ unui angajator la interviu atunci cand li se pare ca in alta companie ar putea avea mai multe avantaje.

Iata care sunt cele mai importante 6 lucruri pentru care 7 din 10 romani acorda interes la interviu:

  1. Desi nu pare un criteriu suficient de puternic, ei bine, foarte multi dintre cei intervievati au sustinut faptul ca siguranta la birou este foarte importanta. Astfel, se pare ca angajatii pun accent pe sistemul de supraveghere al companiei in care activeaza, considerand ca monitorizarea trebuie sa fie prioritara pentru o firma care se respecta. Asadar, incepand cu camerele de supraveghere pentru exterior pe care le gasesti AICI si incheind cu interfonul si monitorizarea din interiorul firmelor, angajatii considera ca acest aspect sugereaza seriozitatea si respectul pe care liderii il au fata de oamenii din echipa sa.
  2. Salariul reprezinta unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza luarea unei decizii in ceea ce priveste angajarea. Astfel, managerii trebuie sa constientizeze faptul ca majoritatea celor care isi cauta un job isi doresc sa obtina un venit cat mai motivant, care sa se afle in concordanta cu responsabilitaile de la birou. In plus, foarte apreciate sunt primele de sarbatori pe care angajatii le interpreaza ca o forma de incurajare si multumire din partea liderului pentru care preteaza servicii.
  3. Firmele pro ideii de teambuilding vor avea numai de castigat intrucat angajatii apreciaza foarte mult aceasta initiativa. Alex, in varsta de 23 de ani, spune ca:„ Mi se pare de bun simt sa iti doresti, ca lider, sa consolidezi relatia cu angajatii.                                 „Teambuilding-ul este o metoda moderna, foarte apreciata pentru faptul ca pune accent pe socializare, dar si pe lucrul in echipa. De regula, se organizeaza de doua ori pe an in afara orasului tocmai pentru ca angajatii sa se cunoasca mai bine si sa aiba parte de experiente inedite.
  4. Bonurile de masa reprezinta o alta varianta atractiva pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Acestia considera ca tichetele de masa sunt extrem de utile, intrucat ele asigura mesele pe care ar trebui sa le consume la job. De fapt, oamenii si-ar dori ca liderii sa asigure pranzul angajatilor sau macar sa ofere tichete pentru restaurante si cantine.
  5. Posibilitatea de evolutie in companii reprezinta un alt criteriu pe care romanii il cauta cand vine vorba de angajare. Majoritatea considera ca este esential ca managerii sa acorde sprijinul necesar cand vine vorba de cei care isi doresc sa evolueze in firma respectiva. Pana la urma, nimeni nu isi doreste sa stagneze in cariera, ci din contra! Indiferent de pozitia ocupata in companie, fiecare angajat isi doreste ca la un moment dat sa se dezvolte si sa invete lucruri utile pentru cariera sa.
  6. Nu putini au mentionat ca petrecerile organizate de Craciun de catre companii reprezinta o modalitate inedita prin intermediul careia liderul isi pot arata recunostinta cu privire la serviciile prestate de echipa sa. Aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, mentionate in cadrul interviului tocmai pentru a plusa beneficiile pe care o persoana le poate avea in calitate de angajat la compania respectiva.

Asadar, se pare ca romanii stiu foarte bine care sunt cele mai importante lucruri dupa care sa se ghideze atunci cand cauta un nou job. Asa ca, ar fi cazul ca firmele sa incerce sa tina pasul cu cerintele de pe piata daca isi doresc echipe formate din oameni pregatiti care stiu ce isi doresc.Cuvinte cheie:
camere supraveghere exterior, camere de exterior


Comunicat publicat de: Aserti (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 192
Chiar daca nu ai descoperit inca, cel mai probabil si tu ai o fobie, o teama irationala in prezenta sau anticiparea intalnirii cu un anumit…

Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 146
De-a lungul istoriei s-a incetatenit ideea cum ca numai femeile dintr-o gospodarie se ocupa de treburile casnice, de treburile casei constand in spalat, curatenie si…

Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Anul acesta, romanii care detin o afacere la inceput de drum in agricultura, au sansa de a-si dezvolta proiectul, cu ajutorul sprijinului oferit de Programul…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Daca ofertele pentru Sarbatorile de iarna incep in noiembrie, ofertele pentru Ziua Indragostitilor, in ianuarie, este lesne de inteles de ce ofertele pentru sezonul estival…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 389
In zilele noastre nu este deloc neobisnuit sa vezi pe cineva purtand o pereche de tenisi cand se imbraca cu un costum sau o rochie.…
Vezi profilul Aserti