Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Anul acesta, romanii care detin o afacere la inceput de drum in agricultura, au sansa de a-si dezvolta proiectul, cu ajutorul sprijinului oferit de Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Pentru ca o ferma sa fie profitabila, trebuie ca aceasta sa fie dotata cu echipamentul necesar, iar fermierii sa fie capabili sa acopere toate cheltuielile. Din pacate, conceperea si intretinerea unei ferme presupun investitii enorme, pe care nu si le permit toti tinerii pasionati de agricultura.

Utilajele si echipamentele agricole sunt scumpe

Pentru a asigura bunul mers al afacerii, fermierii au nevoie de echipamente si utilaje agricole moderne, cu ajutorul carora sa-si simplifice munca, mecanizand o mare parte dintre sarcini. Iata doar cateva dintre aceste utilaje indispensabile: instalatii pentru mulgerea vacilor, cisterne de racire a laptelui si de transport, tocatori de resturi vegetale de la Fermierul Afacerist, camioane pentru transportul ingrasamintelor si asa mai departe.

Mai mult decat atat, fermierii au nevoie de bani pentru a investi intr-o polita de asigurare. In modul acesta, ei isi vor putea acoperi pierderile financiare provocate de pagubele pe care le-ar putea face calamitatile naturale.

Ce candidati sunt eligibili pentru obtinerea finantarii?

Acum, prin intermediul subventiilor puse la bataie prin PNDR, tinerii fermieri au sansa de a castiga sume de pana la 15.000 de euro, cu ajutorul carora sa-si dezvolte proiectele agricole. Iata care sunt criteriile luate in considerare in procesul de selectie si aprobare a proiectelor:

  • Candidatii trebuie sa aiba studii sau certificari in domeniu. Sunt favorizati candidatii care au studii superioare in domeniul agricol, agro alimentar, veterinar sau economie agrara. Sunt acceptati si cei care au terminat un liceu agricol, insa punctajul acestora scade pe masura ce gradul de pregatire profesionala e mai superficial. De asemenea, pot aplica si cei care au obtinut certificate recunoscute de ANC sau documente eliberate de alte institutii formatoare, insa este clar ca acestia nu vor avea sanse prea mari, in comparatie cu cei care sunt mult mai pregatiti in domeniu.
  • Conteaza si sectorul de activitate. Se pare ca proiectele agricole care intra sub umbrela sectorului vegetal au o ierarhie prestabilita, iar acelasi principiu se aplica si la cele din domeniul zootehnic. Sunt favorizati cei care investesc in legumicultura si in cresterea de bovine, urmati indeaproape de fermierii care au culturi de cereale, dar si de cei care se ocupa de apicultura, de cresterea ovinelor si a caprinelor.
  • Zonele agricole. Un alt criteriu de selectie a proiectelor eligibile este reprezentat de zona agricola in perimetrul careia antreprenorii si-au construit ferma. Daca ferma solicitantului este plasata intr-o zona cu potential agricol ridicat, acesta va primi punctaj maxim, in vreme ce aplicantii care detin ferme amplasate in zone cu potential agricol de nivel mediu primesc un punctaj mai mic.
  • Alte criterii. In primul rand, reiterez afirmatia conform careia firmele mici, de familie sunt avantajate de catre PNDR si au mai multe sanse sa obtina finantare, atata vreme cat obtin punctaje maxime la toate criteriile. In al doilea rand, daca fermierii cresc rase de animale sau soiuri de plante autohtone si pot dovedi acest lucru prin prezentarea unui document oficial, acestia pot obtine puncte in plus.

Candidatii la proiectul sprijinit de PNDR trebuie sa detina o afacere in domeniul agricol in valoare de 8.000-11.999 euro, iar aceasta trebuie sa fie inregistrata si sa figureze in actele oficiale ca fiind o intreprindere mica sau o microintreprindere.Cuvinte cheie:
tocator resturi vegetale, tocatori resturi vegetale, utilaje agricole


Comunicat publicat de: Aserti (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 191
Chiar daca nu ai descoperit inca, cel mai probabil si tu ai o fobie, o teama irationala in prezenta sau anticiparea intalnirii cu un anumit…

Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 146
De-a lungul istoriei s-a incetatenit ideea cum ca numai femeile dintr-o gospodarie se ocupa de treburile casnice, de treburile casei constand in spalat, curatenie si…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Daca ofertele pentru Sarbatorile de iarna incep in noiembrie, ofertele pentru Ziua Indragostitilor, in ianuarie, este lesne de inteles de ce ofertele pentru sezonul estival…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 389
In zilele noastre nu este deloc neobisnuit sa vezi pe cineva purtand o pereche de tenisi cand se imbraca cu un costum sau o rochie.…

Make-up artist – una din cele mai cautate meserii actuale

#Bloguri / Websiteuri   #Tulcea Vizualizari: 317
Foarte multi tineri constata, dupa ce termina o facultate si chiar lucreaza o vreme in domeniul studiat, ca nu este ceea ce si-au dorit. De…
Vezi profilul Aserti