Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social #Bucuresti Vizualizari: 148

De-a lungul istoriei s-a incetatenit ideea cum ca numai femeile dintr-o gospodarie se ocupa de treburile casnice, de treburile casei constand in spalat, curatenie si gatit. In prezent, fiecare membru al familiei se ocupa si/sau se poate ocupa de aceste trei activitati, intr-o masura mai mare sau mai mica.

Spalatul rufelor a devenit un fleac

Femeile spalau rufele de mana, folosind detergenti si sapunuri facute in casa. Acum, exista masini de spalat rufe incorporabile cum sunt cele de AICI, la care se adauga detergenti cumparati de-a gata si care spala in mod automat si parfumeaza extraordinar de bine. In plus, a spala rufele nu mai este o munca, ci mai degraba o gestionare a rufelor murdare, o setare a masinii si o intindere a rufelor. Faptul ca este incorporabila face ca rufele sa aiba un loc secret, aproape invizibil, unde intra murdare si ies curate.

Praful dispare ca prin magie

Femeile aveau mult de lupta cu praful, deoarece pamatufurile erau rudimentare, materialele care retineau praf erau mai multe si modalitatile de eliminare a prafului de pe covor implicau de multe ori ridicarea prafului in aer si obligarea barbatului sa iasa cu covorul si sa il bata, asta numai cand nu ploua afara.

In prezent, aspiratoarele sunt mult mai complexe si mai puternice, putand aspira apa fara riscul de defectare a asiratorului, iar capatul de la furtunul de aspiratie poate ajunge acum in locuri care altadata nu erau accesibile nici daca gospodina dadea la o parte lucrurile dimprejur sau se apleca foarte mult.

Robotii care aspira singuri au inceput sa fie comercializati – in Romania mai rar, insa au inceput ca si aici sa fie din ce in ce mai atractivi.

Gatitul, o placere universala

In trecut, gatitul era o activitate anevoioasa, in care sufletul adaugat la lista de ingrediente era greu incercat. Copiii mici aproape ca nu aveau voie in bucatarie, deoarce era riscul sa se arda la aragaz, sa dea peste capac si sa se opareasca si asa mai departe. Cazurile medicale de acest tip au fost mult mai multe, in prezent sunt mult mai putine.

Exista doua motive pentru acest lucru: acum, plitele electrice incalzesc numai suprafata care intra in contact cu fundul recipientului pentru gatit, iar acel recipient – oala – are un capac etanseizat foarte bine si este transparent, gospodina putandu-se informa cu usurinta asupra stadiului mancarii in curs de gatire, in acelasi timp riscul de accident fiind minim.

In plus, si copiii se pot juca de-a chefii, deoarece au toate instrumentele tehnologice la indemana astfel incat sa gateasca frugal fara sa se taie, sa se arda sau sa se loveasca. Barbatii pot avea orice indeletnicire casnica, deoarece acum stiu cu siguranta ca nu se vor inhama la o munca pe care nu o inteleg si care dureaza interminabil de mult, ci ca se pot ajuta de produse electrocasnice si de menaj destul de sofisticate, a caror tehnica trebuie neaparat vazuta in actiune!

Asadar, toti membrii familiei pot si trebuie sa presteze treburi casnice, fiindca este posibil si la indemana!Comunicat publicat de: Aserti (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 196
Chiar daca nu ai descoperit inca, cel mai probabil si tu ai o fobie, o teama irationala in prezenta sau anticiparea intalnirii cu un anumit…

Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Anul acesta, romanii care detin o afacere la inceput de drum in agricultura, au sansa de a-si dezvolta proiectul, cu ajutorul sprijinului oferit de Programul…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Daca ofertele pentru Sarbatorile de iarna incep in noiembrie, ofertele pentru Ziua Indragostitilor, in ianuarie, este lesne de inteles de ce ofertele pentru sezonul estival…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social   #Bucuresti Vizualizari: 401
In zilele noastre nu este deloc neobisnuit sa vezi pe cineva purtand o pereche de tenisi cand se imbraca cu un costum sau o rochie.…

Make-up artist – una din cele mai cautate meserii actuale

#Bloguri / Websiteuri   #Tulcea Vizualizari: 319
Foarte multi tineri constata, dupa ce termina o facultate si chiar lucreaza o vreme in domeniul studiat, ca nu este ceea ce si-au dorit. De…
Vezi profilul Aserti