Tratarea rapida a afectiunii de lombosciatica

Durerile din zona lombara pot fi greu de suportat, insa aceste afectiuni poti fi tratate rapid prin intermediul unor sedinte de fizioterapie. Vezi mai multe detalii!

Lombosciatica este o afectiune caracterizata prin durere acuta in zona lombara a coloanei vertebrale, continuandu-se pe traiectul nervului sciatic ce cuprinde zona fesiera, aria posterioara a coapsei si gambei si regiunea externa a piciorului. Aceste dureri pot provoca dificultati locomotorii si  senzatie de amorteala la nivelul muschilor membrelor inferioare.

Cauza acestei afectiuni are de a face cu procesele firesti ale imbatranirii care provoaca degenerarea discurilor intervertebrale. In acest caz, durerea se poate instala la cel mai mic efort fizic. Totodata, lombosciatica poate fi urmarea diferitelor afectiuni precum hernia de disc, inflamarea articulatiei sacroiliace, cea care uneste coloana vertebrala de pelvis, ingustarea canalului vertebral, tumorile locale sau diferitele leziuni ale coloanei vertebrale. De mentionat este faptul ca femeile sunt mai predispuse la astfel de dureri in perioada sarcinii.

Fizioterapia in tratarea lombosciaticii

Atat kinetoterapia, cat si fizioterapia sunt recomandate in astfel de situatii. Fizioterapia este una dintre metodele folosite in recuperarea medicala ce are la baza utilizarea factorilor fizici. In functie de agentul fizic utilizat, exista mai multe tipuri de fizioterpie pentru lombosciatica.

In tratarea lombosciaticii se folosesc electroterapia, laserterapia sau termoterapia. Aceste terapii se folosesc, in general, pentru pregatirea fizica a pacientului ce urmeaza sa intre in sala de kinetoterapie.

• Electroterapia presupune utilizarea curentilor electrici cu frecvente diverse (joase, medii sau inalte), electrozii fiind plasati pe locul dureros. Aceasta trateaza durerile acute.
  • Laserterapia foloseste o radiatie laser cu intensitate redusa dispusa pe suprafata dureroasa, avand efect non-invaziv. Aceasta are efect antiimflamator si analgezic.
  • Termoterapia consta in impachetarea cu parafina a regiunii afectate, determinand incalzirea zonei dureroase ce provoaca stimularea circulatiei si vasodilatatie.

Lombosciatica poate fi detectata prin intermediul radiografiilor, examinarilor de tip CT si RMN, testelor de sange si a electromiografiei. Dupa diagnosticare, echipa Kineto Land te asteapta la sediul din sectorul 2 al capitalei, cu o gama larga de proceduri ce te vor face sa uiti de durere!

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

lombosciatica, fizioterapie lombosciatica, fizioterapie, fizioterapie bucuresti

Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

De ce sa apelezi la o firma de dezinsectie autorizata

Firmele de dezinsectie autorizate aduc numeroase beneficii, inclus beneficii care tin de eficienta si rapiditate. Vezi mai multe detalii!

Masaj prenatal pentru relaxarea femeii gravide

Masajul in perioada de sarcina aduce numeroase beneficii si va face ca sarcina sa fie una mult mai usoara. Afla mai multe detalii!

Masaj terapeutic coloana – Beneficii si recuperare

Recuperare medicala este mult mai usoara in zilele noastre. Beneficiile masajului terapeutic sunt mult mai bine intelese si executate de catre terapeuti. Vezi cum te…

O dezinsectie gandaci realizata de o firma autorizata din Bucuresti

Gandacii sunt daunatorii care deranjeaza cele mai multe persoane. In perioada calda ei se inmultesc rapid si sunt prezenti mai ales in zonele de bloc,…