Tratarea rapida a afectiunii de lombosciatica

Durerile din zona lombara pot fi greu de suportat, insa aceste afectiuni poti fi tratate rapid prin intermediul unor sedinte de fizioterapie. Vezi mai multe detalii!

Lombosciatica este o afectiune caracterizata prin durere acuta in zona lombara a coloanei vertebrale, continuandu-se pe traiectul nervului sciatic ce cuprinde zona fesiera, aria posterioara a coapsei si gambei si regiunea externa a piciorului. Aceste dureri pot provoca dificultati locomotorii si  senzatie de amorteala la nivelul muschilor membrelor inferioare.

Cauza acestei afectiuni are de a face cu procesele firesti ale imbatranirii care provoaca degenerarea discurilor intervertebrale. In acest caz, durerea se poate instala la cel mai mic efort fizic. Totodata, lombosciatica poate fi urmarea diferitelor afectiuni precum hernia de disc, inflamarea articulatiei sacroiliace, cea care uneste coloana vertebrala de pelvis, ingustarea canalului vertebral, tumorile locale sau diferitele leziuni ale coloanei vertebrale. De mentionat este faptul ca femeile sunt mai predispuse la astfel de dureri in perioada sarcinii.

Fizioterapia in tratarea lombosciaticii

Atat kinetoterapia, cat si fizioterapia sunt recomandate in astfel de situatii. Fizioterapia este una dintre metodele folosite in recuperarea medicala ce are la baza utilizarea factorilor fizici. In functie de agentul fizic utilizat, exista mai multe tipuri de fizioterpie pentru lombosciatica.

In tratarea lombosciaticii se folosesc electroterapia, laserterapia sau termoterapia. Aceste terapii se folosesc, in general, pentru pregatirea fizica a pacientului ce urmeaza sa intre in sala de kinetoterapie.

• Electroterapia presupune utilizarea curentilor electrici cu frecvente diverse (joase, medii sau inalte), electrozii fiind plasati pe locul dureros. Aceasta trateaza durerile acute.
  • Laserterapia foloseste o radiatie laser cu intensitate redusa dispusa pe suprafata dureroasa, avand efect non-invaziv. Aceasta are efect antiimflamator si analgezic.
  • Termoterapia consta in impachetarea cu parafina a regiunii afectate, determinand incalzirea zonei dureroase ce provoaca stimularea circulatiei si vasodilatatie.

Lombosciatica poate fi detectata prin intermediul radiografiilor, examinarilor de tip CT si RMN, testelor de sange si a electromiografiei. Dupa diagnosticare, echipa Kineto Land te asteapta la sediul din sectorul 2 al capitalei, cu o gama larga de proceduri ce te vor face sa uiti de durere!

Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.

lombosciatica, fizioterapie lombosciatica, fizioterapie, fizioterapie bucuresti

Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Kinetoterapia – ce este, cum functioneaza si cat costa

Kinetoterapia este cea mai buna tehnica de recuperare medicala. In sfera de tratament fac parte o multime de afectiuni. Vezi mai multe detalii!

Ce este masajul de drenaj limfatic?

Beneficiile masajului de drenaj limfatic sunt multiple. Multe persoane aleg drenarea manuala a limfei prin masaj mai ales dupa invervetiile chirurgicale. Vezi mai multe detalii!

Ochelarii antireflex de protectie pentru calculator

Modelele de ochelari pentru PC sau pentru protectie calculator aduc importante beneficii pentru santatatea ochilor prin blocarea luminii albastre. Vezi mai multe detalii!

Eliminarea capuselor printr-o dezinsectie ca la carte

Capusele fac parte din categoria daunatorilor casnici foarte periculosi, deoarece acestia pot transmite unele boli omului sau animalelor de companie, care, in unele cazuri pot…

Deratizarea – cea mai rapida solutie de eliminare a rozatoarelor

Ai probleme cu soarecii si sobolanii ? Uita de solutiile pe care le gasesti in marile supermarketuri si alege serviciile unei firme specializate!
Vezi profilul Digiteria