Tratarea rapida a afectiunii de lombosciatica

Durerile din zona lombara pot fi greu de suportat, insa aceste afectiuni poti fi tratate rapid prin intermediul unor sedinte de fizioterapie. Vezi mai multe detalii!

Lombosciatica este o afectiune caracterizata prin durere acuta in zona lombara a coloanei vertebrale, continuandu-se pe traiectul nervului sciatic ce cuprinde zona fesiera, aria posterioara a coapsei si gambei si regiunea externa a piciorului. Aceste dureri pot provoca dificultati locomotorii si  senzatie de amorteala la nivelul muschilor membrelor inferioare.

Cauza acestei afectiuni are de a face cu procesele firesti ale imbatranirii care provoaca degenerarea discurilor intervertebrale. In acest caz, durerea se poate instala la cel mai mic efort fizic. Totodata, lombosciatica poate fi urmarea diferitelor afectiuni precum hernia de disc, inflamarea articulatiei sacroiliace, cea care uneste coloana vertebrala de pelvis, ingustarea canalului vertebral, tumorile locale sau diferitele leziuni ale coloanei vertebrale. De mentionat este faptul ca femeile sunt mai predispuse la astfel de dureri in perioada sarcinii.

Fizioterapia in tratarea lombosciaticii

Atat kinetoterapia, cat si fizioterapia sunt recomandate in astfel de situatii. Fizioterapia este una dintre metodele folosite in recuperarea medicala ce are la baza utilizarea factorilor fizici. In functie de agentul fizic utilizat, exista mai multe tipuri de fizioterpie pentru lombosciatica.

In tratarea lombosciaticii se folosesc electroterapia, laserterapia sau termoterapia. Aceste terapii se folosesc, in general, pentru pregatirea fizica a pacientului ce urmeaza sa intre in sala de kinetoterapie.

  • Electroterapia presupune utilizarea curentilor electrici cu frecvente diverse (joase, medii sau inalte), electrozii fiind plasati pe locul dureros. Aceasta trateaza durerile acute.
  • Laserterapia foloseste o radiatie laser cu intensitate redusa dispusa pe suprafata dureroasa, avand efect non-invaziv. Aceasta are efect antiimflamator si analgezic.
  • Termoterapia consta in impachetarea cu parafina a regiunii afectate, determinand incalzirea zonei dureroase ce provoaca stimularea circulatiei si vasodilatatie.

Lombosciatica poate fi detectata prin intermediul radiografiilor, examinarilor de tip CT si RMN, testelor de sange si a electromiografiei. Dupa diagnosticare, echipa Kineto Land te asteapta la sediul din sectorul 2 al capitalei, cu o gama larga de proceduri ce te vor face sa uiti de durere!

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
lombosciatica, fizioterapie lombosciatica, fizioterapie, fizioterapie bucuresti


Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Totul despre serviciile de dezinsectie si deratizare

Pentru ca in mass media au aparut o multime de stiri cu lucrari de dezinsectie si deratizare executate necorespunzator, am realizat o lista a celor…

Cu ce se ocupa medicul hematolog si de ce are nevoie de un analizor hematologie

Hematologia este o ramaura extrem de importanta din medicina. Tehnologia a adus pentru acest domeniu o multime de analizoare profesionale, care pot in mai putin…

Care sunt cele mai bune practici de kinetoterapie – exercitii pentru coloana

Kinetoterapia este considerata cea mai benefica tehnica din recuperarea medicala. Vezi care este aplicabilitatea kinetoterapiei in exercitiile pentru coloana!

Avantajele colaborarii cu firme de aparatura medicala din Romania

Piata de aparatura medicala de specialitate a crescut foarte mult si acum gasim cele mai performante echipamente chiar la noi in tara. Avantajele sunt nenumarate,…

Combaterea rozatoarelor prin intermediul firmelor DDD

Soarecii si Sobolanii sau intr-un cuvant rozatoarele sunt raspunzatoare pentru multe daune atat materiale, dar si daune aspura sanatatea oamenilor. Combatearea acestora poate fi o…
Vezi profilul Digiteria