Aparatura Real Time PCR – indispensabila in acesta perioada

In cadrul clinicilor medicale si mai ales in cadrul sectiilor de analiza, aparatele de tip real time PCR nu sunt o noutate, insa situatia actuala prin care toata lumea trece, cauzata de Coronavirusul Covid-19, acest tip de echipament medical, a devenit foarte cunoscut.

Pe scurt, cu ajutorul unui aparat real time PCR se pot identifica infectiile acute. Aceste echipamente medicale folosesc o tehnologie de amplificare a acizilor nucleici, care pot identifica cu o precizie foarte mare o infectie. Chiar si o persoana care a fost depistata pozitiv si care in acest moment este vindecata, poate avea resturi de ARN viral, care vor fi depistate de un astfel de test.

Cum se recolteaza probele pentru un test RT PCR?

Recoltarea probelor pentru efectuarea unui test RT PCR sau a unui test rapid pentru coronavirus este identica. Aceasta este efectuata cu ajutorul unor tampoane de exudat nazofaringian si faringian. Mai exact aceste tampoane se introduce in tractul respirator superior.

Disconfortul resimtit in cazul unei recoltari in vederea testarii real time PCR este unul de moment. In cazul tamponului de exudat introdus in nas poate exista o mica durere in momentul recoltarii (mai bine spus o senzatie neplacuta), dar si cateva reactii firesti ale corpului: senzatie de tuse si lacrimare. Recoltarea din cerul gurii este mult mai usoara, aici nu exista niciun fel de durere, insa poate aparea senzatia de voma. Chiar si asa, durata recoltarii este foarte mica si nu depaseste 10-20 de secunde.

Aparatele Real Time PCR

Tehnologia de care beneficiaza de aparatele de tip Real Time PCR este una foarte avansata, care pe langa functia de amplificare a acizilor nucleici, are multe alte functii specifice, care pot ajuta medicii specialisti sa interpreteze datele cu o acuratete sporita.

Un aparat real time PCR are un pret care porneste de la aproximativ 3000 euro si poate depasii serios acest cost in functie de numarul de probe pe care le poate analiza simultan. In general, aparatele RT PCR au o capacitate de aproximativ 100 de probe si o detectie sincrona de aproximativ 6 canale, asa cum este cazul acestui aparat real time PCR.

Achizitionarea acestor aparate de inalta precizie este recomandat sa fie achizitionata doar de la distribuitori autorizati din domeniu. Acestia sunt singurii care pot furniza aparatura medicala de calitate, cu garantie si care poate beneficia de mentenanta sau service in cazul in care ceva nu functioneaza corect.

Chiar daca majoritatea centrelor medicale din Romania au ajuns sa fie dotate cu astfel de aparate de detectie a Coronavirsului Covid-19, preventia ramane cea mai importanta arma in stoparea virusilor. Acesta poate fi realizata prin respectarea tuturor masurilor de igiena: spalarea mainilor, evitarea zonelor aglomerate si purtarea mastii.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
aparat rt pcr, aparat real time pcr, real time pcr, test rt pcr, covid 19, coronavirus


Comunicat publicat de: Digiteria (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digiteria

Biologia medicala si aparatura medicala de specialitate

Biologia moleculara este ramura biologie, extrem de utilizata in aceste vremuri, in care ne confruntam cu pandemia cauzata de Coronavirusul Covid-19. Acesta este cea care…

Importanta serviciilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie

Un mediu curat, inseamna un mediu sanatos, fara daunatori. Din pacate daunatorii fac parte din peisajul urban si rural, insa pentru eliminarea si preintampinarea aparatiei…

Calitate si profesionalism in toate serviciile de dezinfectie din Timisoara

Serviciile DDD sunt indispensabile, iar dezinfectie cu atat mai mult in acesta perioada. Vezi mai multe detalii!

Cele mai frumoase rochii de ocazie ieftine – acum si in mediul online

Mediul online este mereu surprinzator, mai ales cand vine vorba de rochii si alte articole vestimentare. Vezi cum te poae surprinde magazinul online Nova Fashion,…

Dezinsectie Cluj Napoca – o firma iti poate oferi servicii dezinsectie de calitate

Serviciile DDD de calitate sunt doar cele realizate de firmele autorizate din domeniu. Aceste sunt singurele companii avizate care pot utiliza substante puternice, care produc…
Vezi profilul Digiteria