Toate informațiile despre reabilitarea termică, afișate pe www.primariasector1.ro

Primăria Sectorului 1 vine în întâmpinarea nevoilor locuitorilor din această zonă administrativă și asigură transparența totală a programului de reabilitare termică a blocurilor.

La inițiativa Primarului Dan Tudorache, în premieră pentru Sectorul 1, toate informațiile  actualizate referitoare la anveloparea blocurilor sunt postate pe site-ul www.primariasector1.ro

Informațiile pot fi vizualizate la secțiunea Programe și Proiecte, subsecțiunea Reabilitare Termică, capitolul Reabilitarea termică în desfășurare la următorul link: http://www.primariasector1.ro/desfasurare-reabilitare-termica.html.

Aici persoanele interesate pot găsi informații la zi privitoare la lista blocurilor ce vor intra în execuția lucrărilor de reabilitare termică în perioada 2017-2018, lista blocurilor eligibile construite înainte de anul 1950 în legătură cu care trebuie semnat contractul de mandat pentru a putea  intra în programul de izolare termică și lista blocurilor pentru care este necesară actualizarea sau completarea dosarului în vederea anvelopării.

Mi-am propus ca Primăria Sectorului 1 să devină un model de transparență în ceea ce privește procesul de luare a deciziilor, a modului de cheltuire a banului public precum și în privința proiectelor și programelor pe care le derulează. Iată de ce toate persoanele interesate pot afla informații complete despre programul de reabilitare termică a blocurilor accesând site-ul instituției. Numai astfel putem să construim o relație normală între administrația locală și cetățeni, în deplin acord cu standardele europene în materie”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

180 de blocuri vor fi reabilitate în următorii doi ani

 În anul 2017 va fi relansat programul de reabilitare termică a blocurilor  pentru ca Sectorul 1 să devină în curând prima comunitate eficientă energetic. Administrația locală a Sectorului 1 își va îndeplini angajamentul față de cetățenii din această zonă administrativă și va finaliza acest program în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni.

În anii 2017 și 2018 vor intra în execuție 180 de blocuri din Sectorul 1. Pe site-ul Primăriei Sectorului 1 poate fi consultată lista acestor imobile, precizându-se și numărul de apartamente pe care îl are fiecare bloc în parte. Menționăm că numărul curent din cadrul listei nu reprezintă ordinea în care clădirile vor intra în execuția lucrărilor, blocurile fiind postate pe site în ordinea alfabetică. În acest moment, Primăria Sectorului 1 derulează procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a reabilitării termice la aceste imobile.

În plus, față de aceste 180 de blocuri la care va demara execuția reabilitării termice, în Sectorul 1 mai sunt 68 de imobile pentru care este necesară completarea/actualizarea dosarului în vederea reabilitării termice. Lista acestor imobile poate fi consultată de către persoanele interesate pe site-ul www.primariasector1.ro.

Primăria Sectorului 1 invită asociațiile de proprietari ce se regăsesc în această listă să contacteze administrația locală – Serviciul de Reabilitare Termică pentru actualizarea/completarea dosarului în vederea includerii în programul local pentru creșterea performanței energetice.

Important! Pot fi reabilitate termic și blocurile construite înainte de 1950

 Potrivit Legii 180/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor pot fi reabilitate blocurile de locuințe după proiecte elaborate până în anul 1990 (inclusiv cele dinainte de 1950), cu excepția:

  • Blocurilor de locuințe clasate/în curs de clasare ca monumente istorice
  • Blocurile de locuințe expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic prin raport de expertiză tehnică, la care nu s-au executat sau se află în curs de execuție lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției existente.

Lista celor 36 de blocuri din Sectorul 1 construite înainte de 1950 eligibile de a intra în programul de reabilitare termică poate fi consultată, de asemenea, pe site-ul www.primariasector1.ro.

În vederea semnării contractului de mandat, necesar pentru ca aceste imobile să intre în programul de izolare termică, este nevoie de completarea următoarelor documente:

  • Solicitarea înscrierii în programul local multianual privind creșterea performanței energetice
  • Hotărârea Adunării Generale a asociației de proprietari referitoare la înscrierea în program
  • Lista proprietarilor
  • Lista proprietarilor care doresc înscrierea imobilului în programului de reabilitare termică
  • Contractul de mandat.

Alte informații referitoare la programul de anvelopare pot fi obținute de la Serviciul Reabilitare termică al Primăriei Sectorului 1, la numărul de telefon:021/319.10.13/int.290.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

 

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
primaria sector 1, primarie, administratie locala, reabilitare


Comunicat publicat de: Primăria Sectorului 1 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Primăria Sectorului 1

Proiect cu finanțare europeană lansat de Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 implementează proiectul „Mecanisme și instrumente implementate la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București pentru fundamentarea deciziilor și planificării strategice pe termen lung”,…

Camere video pentru descurajarea depozitării ilegale a deșeurilor pe domeniul public al Sectorului 1

Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a demarat o amplă acțiune pentru combaterea depozitării ilegale a deșeurilor pe domeniul public al acestei zone administrative. În…

Mai multe locuri pentru preșcolari, pe timpul vacanței de vară, în grădinițele de stat din Sectorul 1

725 de preșcolari din Sectorul 1 pot beneficia în această vară de programul „Grădinița de Vacanță” față de 650, anul trecut Părinții care nu au…

Iunie este Luna Copiilor

Un anunț important din partea Primăriei Sectorului 1 pentru cei mici, frați mai mari, părinți, bunici, unchi și mătuși: am stabilit ca iunie să fie…

Primăria Sectorului 1 va acorda burse în valoare de peste 37 de milioane de lei elevilor din învățământul preuniversitar

Burse de merit mai mari pentru elevii cu medii cuprinse între 9.50 – 10 Peste 19.000 de elevi care învață în unitățile de învățământ din…
Vezi profilul Primăria Sectorului 1