Supreme Council of European Business și Camera de Comerț Româno-Britanică au organizat primul eveniment online comun

Supreme Council of European Business (SCEB) și Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC) au organizat primul eveniment comun al acestui an, în mediul online. Data de 25 iunie a marcat prima întâlnire între membrii și invitații SCEB și BRCC, evenimentul fiind organizat pe baza unui subiect actual și extrem de important: Rolul pe care îl are tehnologia în perioada post pandemie.

Rolul tehnologiei în afaceri a determinat o creștere extraordinară în industria comerțului și nu numai, deoarece conceptele și modelele de afaceri au fost revoluționate ca urmare a tehnologizării. Contextul actual creat de pandemia cu CODIV-19 demonstrează încă o dată importanța tehnologiei pentru companii, indiferent de dimensiune. Din acest motiv, cele două organizații au identificat necesitatea unei dezbateri care să furnizeze informații valoroase pentru oamenii de afaceri afectați în ultimele 3 luni de răspândirea  pandemiei.

Evenimentul online a avut invitați 4 vorbitori, fiecare dintre aceștia aducând plus valoare prin experiența în domeniul comercial și expertiza profesională. Prima intervenție a aparținut Excelenței Sale, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – Dan Mihalache, care a vorbit despre oportunitățile pe care le au companiile post COVID-19, accentuând importanța tehnologiei în această perioadă.

Bogdan Văduvă, Atașat Comercial în cadrul Ambasadei Române în Marea Britanie și Irlandei de Nord a subliniat nevoia de a găsi soluții în această perioadă prin intermediul tehnologiei, astfel încât companiile să își continue funcționarea.

Mehmet Sumeroglu, Președintele Supreme Council of European Business a vorbit despre oportunitățile și facilitățile pe care tehnologia le oferă astăzi oamenilor de business. Acesta a făcut o paralelă cu procesul complicat în care se făcea comerț în urmă cu 25 de ani, când mijloacele de comunicare erau faxurile și telefoanele fixe, comparativ cu prezentul, când vânzarea se poate face dintr-o parte a globului și cumpărarea din alta, fără a exista nevoia unei întâlniri personale. Astfel, comerțul beneficiază extrem de mult prin faptul că tranzacțiile se realizează mult mai facil și mai transparent. Calitatea pe care oamenii de business trebuie să o deprindă este capacitatea de a se adapta indiferent de situație sau de condițiile economice. Antreprenorii și nu numai au responsabilitatea de a găsi soluții pentru a-și îmbunătății procesul de lucru, dar și pentru a face față schimbărilor inevitabile, astfel încât companiile lor să își continue dezvoltarea și să fie profitabile, menționează acesta.

Evenimentul l-a avut drept speaker și pe Kees Cramer, Vice-Președinte SCEB, care a prezentat impactul inteligenței artificiale în industria transportului și logisticii. Acesta a evidențiat aportul tehnologic în transport și beneficiile majore, precum: reducerea consumului în procent de 30% în sistemul de gestionare a vehiculelor, reducerea rapoartelor de accidentări, monitorizarea livrărilor și multe altele.

În completare, intervenția lui Constantin Stan, Managing Partner Enviso a adus în discuție facilitățile pe care le creează tehnologia în procesul optimizării companiilor. Acesta a pus accent pe implicațiile transformării digitale a proceselor din organizații și pe dezvoltarea proiectelor de Robotic Process Automation.

Cei 4 vorbitori au reușit să surprindă din mai multe perspective importanța tehnologiei în dezvoltarea companiilor și în perioada post pandemie, oferind atât soluții de agilitate și adaptare, cât și exemple concrete de reușite. La eveniment au participat reprezentanți ai SCEB Bulgaria, antreprenori, oameni de business și lideri din România, Bulgaria, Grecia și Marea Britanie.

Evenimentul a fost moderat de către Neil McGregor, Chairman of British Romanian Chamber of Commerce, Mădălina Cîinaru, Members Director și Adriana Cocîrță, Vice-Președinte Supreme Council of European Business.

„După ce am colaborat cu SCEB în cadrul evenimentelor live, dinainte de criza COVID-19, suntem încântați că am putut să colaborăm și într-una din seriile de webinarii online ale BRCC, disponibile în România, în Marea Britanie, dar și în alte părți. Sperăm că publicul a găsit acest webinar util și așteptăm cu nerăbdare să revedem speakerii în evenimentele noastre viitoare, atât cele online, cât și cele fizice, când circumstanțele vor permite, afirmă Neil McGregor, Chairman of British Romanian Chamber of Commerce.

SCEB este o organizație internațională al cărei obiectiv este acela de a crea și facilita oportunități de dezvoltare economice și educaționale la nivel internațional pentru toate identitățile. Organizația acționează prin consiliile din țările aflate peste tot în lume și adună oameni de afaceri, leaderi și oameni din diverse domenii care lucrează pentru crearea unui mediu de afaceri internațional mai dinamic și mai bine adaptat la provocările actuale.

Prin facilitarea parteneriatelor și beneficiind de o rețea extinsă de membri, Camera de Comerț Româno-Britanică oferă sprijinul pentru resurse, cunoștințe și infrastructură esențiale companiilor din Marea Britanie pentru a profita la maxim de oportunitățile emergente în România și pentru companiile românești de a face afaceri pe piețele din Marea Britanie. Înființată în 1998, BRCC este o organizație independentă, deținută în întregime de membrii săi, cu birouri în Londra, București, Cluj și Timișoara.Cuvinte cheie:
business, eveniment online


Comunicat publicat de: Nomade Communication (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Nomade Communication

Alukönigstahl – 25 de ani de excelență în România

Alukönigstahl, lider pe piața sistemelor din aluminiu și oțel, împlinește 25 de ani de performanță și inovație în România.

Asigurarea privată de sănătate MediHelp Internațional acoperă costurile asociate îmbolnăvirii cu COVID-19

Asigurarea privată de sănătate MediHelp Internațional, oferită în parteneriat cu Generali Global Health, nu suferă modificări ale acoperirii în situația îmbolnăvirii cu Coronavirus, deși pandemiile…

Prin intermediul MediHelp Internațional ai noi oportunități de diagnosticare la distanță

În ultimii ani, domeniul medical a devenit tot mai dinamic, oferind pacienților șansa de a beneficia de oportunități inovatoare de diagnosticare și tratament. Evoluția și…

Nomade Communication deschide un nou birou în Bulgaria

Nomade Communication își extinde portofoliul de clienți în afara țării și deschide un nou birou în Plovdiv, Bulgaria.

Supreme Council of European Business a organizat evenimentul „Business & Competitive Intelligence”

Supreme Council of European Business a organizat în data de 31 ianuarie 2020 primul eveniment de afaceri din acest an, la Grand Hotel Continental. Întâlnirea…
Vezi profilul Nomade Communication