Alukönigstahl și Schüco – trendsetters în VR și digitalizare în construcții

Alukönigstahl și Schüco mențin pasul alert în adoptarea celor mai noi descoperiri tehnologice, incluzând digitalizarea în palmaresul de responsabilități asumate.

Motivația din spatele digitalizării companiei s-a născut din dorința de aîmbunătăți întregul lanț valoric și de a-l eficientiza. În industria construcțiilor, digitalizarea are impact direct în toate procesele, de la proiectare și ofertare până la faza de planificare, producție și apoi la asamblarea pe șantier, respectiv funcționarea unei clădiri.

Soluțiile digitale oferite de Schüco vin în ajutorul clienților pe termen lung prin faptul că sunt oferite răspunsuri la provocările individuale și, în același timp, sunt dezvoltate optimizări sistematice pentru arhitecți, proiectanți, fabricanți și facility management. Cu alte cuvinte, clientul are certitudinea faptului că nevoile sale sunt înțelese, compania asumându-și cerințele și responsabilitatea implementării de soluții orientate către viitor.

Schüco este partenerul care investește în viitorul clienților săi. Ne mândrim cu abordarea la 3600pe care o avem în ceea ce privește viitorul digitalizat al partenerilor noștri. Accentul este pus pe platforme și aplicații, mașini inteligente, utilizarea senzorilor și datelor pentru procese durabile și eficiente în industria construcțiilor. Știm că digitalizarea este un proces complex, care are nevoie de timp pentru implementarea corespunzătoare, motiv pentru care susținem toți utilizatorii pentru ca parcursul lor să fie către un sistem digital simplu, eficient și benefic, menționează Attila Beer,  Country Manager Alukönigstahl.

Un exemplu de digitalizare este showroom-ul virtualSchüco, spațiu care permite integrarea gamei largi și diverse de produse într-o singură platformă, lucru puțin posibil într-un showroom fizic.

Showroomul Virtual Schüco este o experiență de realitate virtuală care îi ajută pe clienți să testeze produsele. Aceștia interacționează cu ele în timp real și le învață modul de operare cu ajutorul aplicației VR. Pot vedea aspectul elementelor de tamplărie si tuturor tipurilor de pereti cortină din interior și din exterior. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea să viziteze un atelier în care pot vedea cele mai noi utilaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricație și un laborator acustic. De asemenea, în turul animat al showroom-ului virtual, fiecare participant este însoțit de un robot.

Configuratorul de produse Schüco este un alt instrument digital modern, recomandat pentru prezentarea către beneficiari a numeroaselor elemente de tâmplărie care se pot realiza cu sistemele Schüco. Un aspect inovator este dat de versatilitatea configuratorului care permite vizualizarea elementelor finite. Fie că este vorba de ferestre și uși de intrare sau de uși pliante și glisante, beneficiarul poate vedea în câteva minute cum va arata obiectul final. Pe lângă faptul că se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o ușă glisantă cu două cercevele se poate modifica imediat într-una cu 4 cercevele, pot fi schimbate culorile tâmplăriei, la interior și la exterior, pot fi alese mânerele și chiar finisajul podelei sau al pereților, pentru a realiza o imagine cât mai realistă a produsului final. În același timp, aplicația, care comunică cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula prețul pentru fiecare configurație.

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelență și creativitate în industria sa. În cei 25 de ani de activitate din România, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace soluții tehnice şi a realizat peste 8.000 de proiecte şi construcții reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIaşi, Cluj şiTimişoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitaţi site-ul companiei:  www.alukoenigstahl.ro și paginile sale de Facebook, LinkedIn şi Instagram.

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Alukönigstahl, Schüco, Showroomul Virtual Schüco, Configuratorul de produse Schüco, sistemele Schüco, digitalizare


Comunicat publicat de: Nomade Communication (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Nomade Communication

Alukönigstahl - furnizorul anului de tâmplărie, pereți cortină și compartimentări

Ca în fiecare an, publicația Real Estate Magazine a făcut o selecție a celor mai importanți jucători pe piața de imobiliare. Juriul, format din 9…

Alukönigstahl susține standardul Nearly Zero Energy Buildings în construcții

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) clădirile nou-construite nu trebuie să consume energie, fapt obligatoriu prin legislația care a intrat în vigoare la începutul…

Technoelectric lansează campania de Employer Branding #PeopleOfTechnoelectric

Campania #PeopleOfTechnoelectric este creată cu scopul de a consolida prezența companiei pe piața din România într-o manieră creativă, care să pună în lumină oamenii care…

CradleToCradle - soluția viitorului propusă de Alukönigstahl pentru locuinţe sustenabile și durabile

Sustenabilitatea și durabilitatea sunt elemente cheie în proiectarea unei locuinţe construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune soluții moderne și eficiente, având în portofoliu…

Prima companie de echipamente de laborator fondată după 1989 aniversează 30 de ani de activitate

Sartorom, prima companie de echipamente de laborator fondată după 1989, cu capital integral românesc, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate în România. Serviciile…
Vezi profilul Nomade Communication