Sistemele de incalzire in pardoseala electrica - caracteristici, costuri, montaj

O metoda tot mai apreciata de romani, care ajuta la cresterea gradului de confort al locuintei este cea de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala electrica. Multi consumatori au adoptat acest sistem din pricina costurilor reduse si a confortului sporit pe care il asigura.

In prezent pe piata din Romania sunt prezente trei tipuri se sisteme de incalzire in pardoseala:

  1. Sistem de incalzire in pardoseala cu cablu electric incalzitor. Aceasta metoda este folosita, cu precadere, cand poate fi turanata sapa, iar cablul incalzitor este integrat in aceasta.
  2. Sistemul de incalzire electric in pardoseala cu covoras incalzitor. Acesta poate fi implementat cand in incapere nu se toarna sapa. Specialistii recomanda fixarea covorasului incalzitor direct in adezivul care fixeaza placile de gresie. Covorasul incalzitor este de obicei format din cablu subtire dispus pe material cu supafete variabile.
  3. Sistemul de incalzire in pardoseala electrica cu placi. Acest sistem presupune montarea cablului incalzitor intr-o pasta speciala, peste care se monteaza direct placa de gresie sau parchet. Acest tip de incalzire poate fi implementat pe suprafete extinse.

Avantajele sistemului de incalzire in perdosela electrica

Primul si cel mai mare avantaj al acestui sistem de incalzire il reprezinta economia de spatiu. Pentru ca sunt montate direct in podea nu ocupa spatiu, deci fiecare centimetru din locuinta poate fi usor valorificat.

Un alt avantaj al acestui sistem care asigura confort termic, este de natura esterica. Incalzirea in pardoseala este invizibila! Acest aspect aduce un plus eleganta incaperii, oferind mai multe optiuni pentru decorare.

Sistemul de incalzire in podea poate fi montat pe orice tip de finisaj, poate fi incadrat in sapa sau in adezivul pentru gresie, poate incalzi podelele din placi ceramice sau din lemn.  Un alt beneficiu de care se bucura pentru acesta metoda de incalzire este distribuirea uniforma a caldurii pe toata suprafata camerei. Si faptul ca podeaua este permanent  incalzita, ofera un grad sporit de confort, pentru ca picioarele sunt cele mai afectate, de temperaturile scazute, acest mod de incalzire este cel mai bine resimtit de organism.

Un alt avantaj al sistemeului de incalzire pardoseala este ca pot fi realizate economii banesti importante. Acest sistem permite controlul temperaturii, astfel ca factura la energie electrica nu este incarcata.

Reguli ce trebuie respectate pentru ca sistemul de incalzire pardoseala sa fie eficient

Specialistii recomanda ca sistemul de incalzire pardoseala electrica, sa nu fie montat in zonele in care sunt asezate piese de mobilier fara picioare. Acest detaliu trebuie respectat pentru a se evita acumularea de caldura, care poate duce la distrugerea caburilor incalzitoare.

Persoanele care instaleaza sistemul de incalzire in podea trebuie sa acorde o atentie deosebita la distanta cablurilor de incalzire. Acestea trebuie sa fie echidistante pentru a distribui caldura uniform.

Termostatele trebuie inserate pe pereti care nu se afla sub actiunea directa a soarelui. Acestea trebuie inserate pe pereti interiori, care nu au alta sursa de incalzire. Pentru ca sistemul sa fie cat mai eficient, specialistii recomanda montarea corecta a termostatului. Pentru a beneficia de eficienta maxima a sistemului de incalzire, specialistii recomanda ca odata cu montarea cablurilor de incalzire sa se realizeze si operatiuni de izolare termica a locuintei, in acest fel se evita pierderile de caldura.Cuvinte cheie:
sistem de incalzire in pardoseala


Comunicat publicat de: Agentia Rocadia (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Rocadia

Achiziționează pantofi la comandă personalizați

De câte ori nu ți-ai dorit să găsești o pereche de pantofi care să te reprezinte în totalitate, să te facă să te simți completă,…

Power V8, produs de calitate acum si pe eMag.Ro

Bucura-te acum de efectele minunate ale lui Power V8 cel mai sigur medicament pentru potenta natural care iti poate transforma activitatea sexuala. Suplimentul poate fi…

Picnic Cuvant cel mai nou joc de logica care i-a intrigat pe romani

Picnic Cuvant este un joc ce a patruns in Romania recent, insa modul captivant de desfasurare a atras rapid numerosi pasionati, care au dezvoltat o…

Nou: Rulourile Exterioare, Un Real Castig Pentru Casa, Unde Le Gasesc?

Rulourile exterioare sunt un trend si in acelasi timp o necesitate Rulourile exterioare pentru geamuri incep sa fie din ce in ce mai folosite de…

4 Idei de Cadouri Unicat de la Zebra Gifts

Se apropie aniversarea celui mai bun prieten, a unei persoane speciale din viața ta, a unui membru al familiei sau a unui șef căruia nu…
Vezi profilul Agentia Rocadia