Sfaturi de la Mesteru Manole despre plasa sudata

Astazi, Mesteru Manole va prezinta o serie de sfaturi legate de plasa sudata. Cum trebuie aceasta depozitata, transportata, utilizata si asa mai departe pentru a fi materialul de care aveti nevoie in proiectele dumneavoastra.

Inainte de a o utiliza, plasa sudata trebuie sa fie verificata cu atentie. Daca prezinta anumite degradari sau deformari peste limitele recomandate de Mesteru Manole plasa sudata nut rebuie sa fie utilizata. De asemenea, inainte de folosirea propriu-zisa, aceasta trebuie curatata de eventualele semne de murdarie, grasime, rugima, vopsea etc.

Cum se transporta in mod corect plasa sudata?

Legat de transport plasei sudate, Mesteru Manole ne spune ca pe parcursul, plasa sudata nu trebuie sufere deformari si degradari de la depozit si pana in santier. Astfel, pentru a preveni aceste lucruri, trebuie sa asezati cu grija plasa sudata in masina cu care aceasta va fi transportata, urmand ca apoi sa fie descarcata cu aceeasi grija. De asemenea, este indicat ca aceasta sa fie transportata in pozitie verticala si nu orizontala pentru a preveni indoiturile.

Plasa sudata nu trebuie depozitata pe pamant

Plasa sudata trebuie sa fie depozitata cat mai aproape de locul in care aceasta va fi utilizata, pentru a reduce cat mai mult posibil numarul de manipulari, astfel eliminandu-se riscul de deformare al acesteia.

Foarte important de retinut este faptul ca plasa sudata pe care o gasiti pe mesterumanole.ro nu trebuie sa fie depozitata direct pe pamant pentru ca va rugini. Mai mult decat atat, pentru a evita murdarirea si coordarea acestui material, nu trebuie, de asemenea, sa il asezati direct pe pamant. Plasa sudata trebuie sa fie depozitata pe paleti din lemn sau pe o suprafata betonata.

Atunci cand este depozitata aceasta trebuie sa fie asezata de fiecare data pe orizontala, asezarea sa pe verticala trebuie efectuata doar atunci cand aceasta este unica posibilitate.

Exista doua varianta de betonare a plasei sudate

In general, in functie de cerintele inginerului structurist, plasa sudata fie se poate prinde direct pe zidul ce urmeaza sa fie armat, utilizand dibluri speciale ce sunt introduse in zid, fie se departeaza de acesta utilizand distantieri din plastic, pentru a putea permite adaugarea stratului de beton
In ambele variante, inainte de inceperea procesului de betonare, zidul trebuie udat din abundenta, in cateva reprize. Betonarea trebuie efectuata de jos in sus executandu-se continuu si uniform pana la terminarea procesului.

Plasa sudata se indoaie respectand o regula importanta

Este o regula simpla ce trebuie respectata la procesul de indoire, nodurile plasei sudate trebuie intotdeauna sa se regaseasca pe partea interioara a indoiturii si in afara zonei curbe.
Atunci cand este necesara indoirea, trebuie sa se urmareasca ca distanta dintre sectiunea respectiva, in care va incepe indoitura si axul nodului cel mai apropiat sa fie de minimum 2,5 x D, unde D este diametrul barelor de rezistenta.
Exista si o derogare de la aceasta regula ce se aplica doar in cazul barelor plasei sudate care au diametrul de cel mult 8 mm. In acest caz, aceasta poate fi indoita cu nodurile la exterior si nu mai trebuie sa se tina cont de regula de mai sus, dar trebuie respectata conditia ca raza de curbura sa fie de cel putin 3 x D.

plasa sudata

Astfel, acum stiti ce reguli trebuie sa respectati atunci cand doriti sa utilizati plasa sudata in cele mai bune conditii!

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
plasa sudata


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Mi-am achizitionat primele lenjerii Pucioasa. Cum le ingrijesc?

Daca in trecut lenjeriile reprezentau strict ceva ce tine de protectie, astazi unele lenjerii, printre care si aceste lenjerii pucioasa sunt o necesitate.

Mesteru Manole va invata cum sa alegeti cea mai potrivita cada de baie

Avand in vedere ca o cada de baie va ofera un plus de relaxare, dar si de comoditate, alegerea unui model potrivit este esentiala. Multe…

Polistirenul extrudat este cea mai eficienta solutie pentru izolarea casei

Polistirenul extrudat este unul dintre cele mai eficiente si utilizate materiale pentru izolarea casei datorita durabilitatii ridicate pe care acest material o are. Fiabilitatea pe…

4 lucruri de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi un vas de WC

Fiecare dintre noi isi petrece cam un an si jumateta pe vasul de WC. De aceea alegerea unui vas de WC ok din toate punctele…

Aveti nevoie sa mergeti la un cabinet de ORL? In gasiti pe cel mai bune la Romgermed in Bucuresti

Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie…
Vezi profilul Suits Advertising