Primarul Dan Tudorache propune soluții moderne pentru gestionarea deșeurilor în Sectorul 1

Primarul Dan Tudorache a pus în dezbatere, în ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 1, Strategia de dezvoltare și funcționare a Serviciului Public de Salubrizare. Documentul lansat astăzi adaptează nevoile urgente ale Sectorului 1 la Strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei și este în deplin acord cu directivele Comisiei Europene precum și cu legislația națională în domeniul protecției mediului.

Din grijă pentru mediu și pentru sănătatea locuitorilor, în Sectorul 1 va fi pus în practică un proiect pilot de gestionare a deșeurilor. Astfel, va fi creat un serviciu public de salubrizare performant, pentru ca această zonă să devină un model de bune practici în domeniul selectării și tratării deșeurilor din oraș. Menționăm că Sectorul 1 se confruntă, în prezent, cu grave probleme de mediu generate de ineficiența sistemului de gestionare a deșeurilor.

Primarul Dan Tudorache propune Consiliului Local investiții într-un sistem eficient de colectare selectivă precum și soluții moderne pentru tratarea gunoiului. În plus, urmând modelul vest – european, deșeurile menajere vor fi tratate, pentru ca la groapă să fie depus doar materialul INERT, care nu poluează aerul capitalei.

În Sectorul 1, persoanele fizice nu plătesc ridicarea gunoiului menajer. Pentru a menține această facilitate și pe viitor trebuie să gestionăm eficient toate deșeurile. De aceea, am supus dezbaterii Consiliului Local un document cadru prin care ne asumăm implementarea unui sistem performant de colectare selectivă și tratare a gunoiului. Ne dorim ca în maxim doi ani să depozităm la gropile de gunoi doar materiale care nu miros și nu poluează aerul Bucureștiului. Totul pentru ca în Sectorul 1 să eliminăm poluarea și să creștem standardul de viață al locuitorilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectivele generale ale  documentului supus dezbaterii:

  • Îmbunătăţirea standardului de viaţă și eliminarea mirosurilor de la groapa de gunoi;
  • Promovarea calităţii şi eficienţei serviciului de salubrizare;
  • Gestionarea serviciului de salubrizare pe criterii de transparență, competitivitate și eficiență;
  • Protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei;
  • Adoptarea normelor locale referitoare la organizarea şi funcţionarea serviciului de salubrizare;
  • Respectarea legislației europene și a celei naționale referitoare la protecţia mediului.

Informații Utile

La data de 28.04.2015, Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat Hotărârea nr. 82 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Capitală.

Strategia de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti are la bază principiul „Poluatorul plătește” și are ca scop “stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București în perioada 2014-2030”.

Consiliul General al Municipiului București stabilește și reglementează modalitățile de gestionare a salubrizării la nivel de municipiu, cu impact implicit asupra reglementărilor aferente la nivel de sector.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autorităţile deliberative ale Sectoarelor Municipiului Bucureşti sunt obligate să respecte strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei, aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și InformaticăCuvinte cheie:
mediu, Dan Tudorache, Primaria Sector 1


Comunicat publicat de: Primăria Sectorului 1 (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Primăria Sectorului 1

Biroul mobil al Poliției Locale Sector 1 vine la tine în cartier

Cetățenii Sectorului 1 nu trebuie să se mai deplaseze la sediul administrației locale din Bulevardul Banu Manta nr. 9 pentru a depune petiții legate de…

Investiții masive în sălile de scrimă și bazinele de polo din Sectorul 1

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi…

Casieriile Direcției de Taxe și Impozite Sector 1, închise în perioada 01- 05 iunie 2017

Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor fi închise începând de joi, 1 iunie până inclusiv luni 05 iunie 2017. Zilele…

Sectorul 1 va beneficia de baze sportive de ultimă generație

Primăria Sectorului 1, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au semnat ieri, 29 martie 2017, un parteneriat pentru dezvoltarea…

Eveniment de muzică și dansuri populare românești cu ocazia celebrării Unirii din anul 1918

#Divertisment   #Bucuresti Vizualizari: 172
Primăria Sectorului 1 invită cetățenii din Sectorul 1 la un spectacol de muzică și dansuri populare românești prilejuit de celebrarea a 99 de ani de…
Vezi profilul Primăria Sectorului 1